Formulár E-106 si stiahni z internetu a pošli na SVA, až s potvrdeným formulárom ideš na zdrav. poisťovňu.
Martuska tu nejde o žiadne nádeje. Mne len povedali u nás na sociálke, že zo Slovenska nemám nárok dostávať materskú ani rodičovský príspevok, lebo si sociálne poistenie platím v Rakúsku. Takže podľa toho, čo píšeš, tak ja vlastne nemám nárok na žiadnu materskú. Ja sa radšej spýtam kompetentnej osoby, ktorá sa do týchto vecí vyzná. Lebo to nie je možné, aby som ja pracovala, platila odvody a potom nemala nárok na nič zo žiadneho štátu. Tak to mi príde trochu na hlavu postavené. Nemyslíte?
Mam to overene, prislo mi uz rozhodnutie o DP - podala som si DP uz v januari. FA to urobi automaticky. Netrap sa s tym, mne to rodina tiez neodpocitala, preto som si chcela podat opravne DP a ked som videla Einkommensteuerbescheid za rok 2010 - opravne DP neidem podavat.
Dostala si už Einkommensteuerbescheid, FA ti odčítal 13%, odčítal ti aj bonus na deti 220 eur? Nie je mi jasné, či to odráta, len keď vznikne daň, alebo aj pri príjme pod hranicu 11. OOO.
Jaj Beatka, myslim ze ty by si mala ostat pri svojej sanitarskej praci, urcite si vo svojom obore skvela, ale je to z tvojej strany velka “odvaha” a drzost ordinovat niekomu lieky, nie si kompetentny clovek a zrejme netusis, co by si mohla sposobit, ak by si podala svojvolne taketo lieky ako je Furon! Tak sa radsej venuj svojej praci, ktoru vies a nemontuj sa do veci, ktore absolutne nemozes ovladat a je absurdne, aby si ty radila, co ma zobrat pacient! Pani si urcite poradi, tak ze zdvihne telefon a zavola panovi doktorovi!
Ahoj, dievčatá, dobré ránko prajem. Môžete mi niektorá poradiť, aký internet je najlepšie a najvýhodnejšie kúpiť v Rakúsku? Ďakujem.
Najvýhodnejší je yees alebo Bob kúpiš v Hofer.
Ďakujem, Ivka. A to je dobíjací? Alebo ako? Môžeš mi o tom napísať niečo viac, prosím? Môžeš aj na e-mail: lucy_bb@azet.sk. Ďakujem, pekný deň.
Vedel by mi niekto povedať, čí má zmysel dať si pripoistiť k sebe deti do SVA? Čítala som voľakde, že niektoré ženy si ich pripoistiť dali. Aké to má plusy a zápory v praxi?
darilka
Einkommensteuerbescheid som uz dostala - 13% automaticky odrata FA. Bonusy / 220 eur / mi neodratali, lebo tak ako pises, iba ked vznikne dan. Bola som sa osobne este raz opytat - mam nulovu dan, ziaden odpocet.
Ak je žena samoživiteľka - rozvedená, alebo vdova, alebo slobodná matka, alebo je manžel doma nezamestnaný, alebo poberá dôchodok manžel, detičky musia byť pripoistené v Rakúsku.
Dakujem ze ste mi odpisali, viem ze to nieje jednoduche ale skusim to, mozno budem mat stastie. Dakujem moc.
Je to na dobijanie, Bob dobijes i v Kaulande, pausal viazat sa mne nevyhovoval, lebo dopredu neviem, ci tam 2 roky budem. Mne dala zdarma rodina tu net. Presne uz neviem podmienky, ale myslim, ze pri Bob musis mat ucet tu v A, ked chces, aby si to mala vyhodnejsie pri Yees nemusis. Zadaj si tu do vyhladavaca v diskusii Yees a Bob urcite najdes vsetko o tom.
Ja mam nulovu dan a aj odpocet na deti ale to ti FA automaticky neurobi, to si musis dat do priznania.
Http://www.bmf.gv.at/Service/Anwend/FormDB/show_mast.asp to mas link na ten formular, s pozdravom Miriam.
A kde do priznania si to mám napísať? Na ten odpočet na deti je formulár L1k, nestačí len ten vypísať? Vopred ďakujem za odpoveď.
Prepáč, a to máš prosím ťa Badram odkiaľ, keď je žena slobod. matka, alebo rozdená a pod., že musia byť deti pripoistené v Rakúsku pri matke? Zavádzaš ľudí, nie je to pravda! Ja som rozvedená a nemám syna pripoisteného v Rakúsku! A mnoho iné rozvedené a pod.
Tiež nesúhlasím, manžel invalid, deti musia byť poistené na SK. Overené vo VšZP pred rokom.
Tina, bola si sa informovať ohľadne toho na Slovensku?
Nechapem, ked mas nulovu dan, ako ti mohli odpocitat danovy bonus? Dodatocne som isla zaniest L1k, kde som si narokovala na danovy bonus. Uradnik natukal do PC a zistil, ze mi prislo uz aj vyrozumenie o DP a povedal mi, vsak mate nulovu dan, pre vas to nema zmysel a papiere mi nezobral. Pisala som o 13%, ze sa automaticky odrataju nie o danovych bonusoch!