Opravím ťa iva, myslela si internet Yesss na stránke: www.yesss.at.
Ďakujem vám veľmi pekne, dievčatá, pomohli ste mi. Prajem pekný deň. Iveta
Ak mozem pridat komentar k netu, tak yess je dost drahy, mal som ho a teraz pouzivam bob.
E1a
Krížik – Einkünfte aus Gewerbebetrieb
Adresa v Rakúsku
Krížik – malá 2 - Basispauschalirung gemäß § 17 Abs. 1
Budem písať čísla, čo sú pri jednotlivých kolonkách
3
61 číslo = 869
Begin des Jahres… 5 Ende des… 6
01. 01. 2010 31. 12. 2010 – alebo, ak si začínala neskôr – od živnosti
Strana 2
r. 9040 = Hrubá mzda t. j. – koľko na plat + kost a logis T. J. Počet dní x 6, 54 + cesta + SVA
o 7 r. Nižšie – tá istá suma, je to kolonka bez čísla / Summe der Enträge…
r. 9225 = SVA
r. 9232 = 12% z hrubej mzdy
o 2 r. Nižšie riadok bez čísla = SVA +12% = xz / Summe der Auf…
r. malá 37 – hrubá mzda – xz = čistý príjem
strana 3
deviata kolonka zhora bez čísla / Gewinn / Verlust… = čistý príjem
r. 9221 = 13% z čistého príjmu = základ pre daň
malé 51 = základ pre daň
Strana 4
Dátum a podpis
E1
Finanzamt – adresa FA
Priezvisko
Meno
Nezabudni Versicherungsnr. Z E-card
Stav : musíš si vybrať čo si
Muž – mänlich
Žena – weiblich
A ďalej podľa stavu seit Dátum, odkedy: napr. Vydatá, rozvedená či vdova… slobodné dátum nepíšu
Adresa na Slovensku
Ak si vydatá meno manžela priezvisko, meno – ak nie je poistený v AT, tak 3. 5 Geburtdatum DDMMRR
Strana 2
Pod 7. Gewerbebetrieb = základ dane
330 = základ dane
Strane 3 a 4 nič
Strana 5
Posledný riadok Gesamtbetrag… = základ dane
- Ďalej nič, až na koniec dátum a podpis
Dúfam, že je to dosť jasné.
Samoživiteľka rodiny - teda vdova, slobodná, rozvedená - musia! Ale - v praxi - môže poisťovňa privrieť oko! Znie to blbo, ale je to tak! Inak budeš mať doma pri ošetrení problém - zbytočné a blbé komentáre od lekárov!
Moze mi niekto poradit? Vycestovala som v decembri do At., cez nemenovanu pani, ktora ma agenturu. Doteraz nemam zmluvu s nou. Zaplatila som nemalu ciastku a mam obavy, ze ked budem bez roboty nemusi mi dat dalsiu rodinu. Mam len zmluvu s rodinou.
Ani keby si mala zmluvu by ti to nepomohlo. Ked agentura zozenie rodinu, tak ti dohodi, ked nie, tak si doma i rok, dokial si nezozenies sama.
Dobrý večer prajem! Veľká vďaka patrí tejto dobrej duši a všetkým ostatným žienkam, ktoré tu takto nezištne radia nám ostatným - menej zdatnejším! Prajem vám, dievčence, aby ste ako satisfakciu za vašu nezištnú pomoc dostali vždy len dobrých a trpezlivých pacientov a milé rodiny! Ešte raz srdečná vďaka a všetko dobré prajem.
Ahoj Edi, a k Tomu BOB-u musím, či nemusím mať teda účet v AT? Ďakujem, Iveta. Pekný deň.
Poradí mi niekto, prosím? Niekde som založila rakúsky živnostenský list. Prestúpila som do inej agentúry a tam ho odo mňa vyžadujú. Neviem čo mám robiť, nakoľko si nepamätám, kde vo Viedni /v ktorom bezirku/ mi ho vystavili.
Ahoj Iva. Ja mam yesss. Kupujem ho v hofery, dobijam si kredit za 20 euro a mam ho aj 3 mesiace.
V E1a na druhej strane, kde píšete, že vyplniť r. 9232, tak tento riadok s týmto číslom neexistuje. Je tam r. 9230 a 9233. Neviem či to nikto pri vypisovaní nepostrehol, keď sa nikto zatiaľ neozval. Ja som ten 12% paušál zapísala do riadku 9230, ale neviem či je to ok a nemal to byť riadok pod ním 9233. Ako ste to poriešili vy?
Stuberring 1.
Este dodavam, tam je centrala, takze odtial sa da vybavit kopia.
Ahoj skus zavolat do BA - Slovenska kancelaria poistovni a mozno Ti poradia viac ako postupovat pri odskodneni.
Ospravedlnujem sa, ma byt 9230.
Ďakujem, hlavne, že sme na to prišli. Ešte sa chcem spýtať aký je rozdiel medzi slovami “základ pre daň” a “základ dane”, čiže aký výpočet z toho čistého je pre ktoré. Ktorá je čiastka 13% (suma z čistého) a ktoré je keď odrátame od čistého tú čiastku 13% (t. j. výsledná suma). Neviem to rozlíšiť.
Dobry den, chcem sa spytat, ze ked si chcem zrusit zivnost, musim tam ist osobne alebo sa to da aj postou? A aky papier na to potrebujem? Dakujem.
Dá sa poštou, papier nájdeš, zadaj si do vyhladávača.
Ahoj. Ja som bola z toho tiež jeleň, tak sme tam so susedkou zavolali a povedali mi, že sa s tým nemám trápiť, lebo finanzamt to automatický odráta. Netreba sa tým zaoberať. Takže som bola zvedavá čo zapísať do kolonky (E1) strana 2 číslo 7, Gewerbebetrieb. Pani povedala, že hned prvý riadok pod kolonku 7, čístý príjem a dole, Summe, číslo 330, tiež čistý prijem a to je všetko. Budúci týždeň idem osobne odovzdať DP, tak to tu hodím, ak mi to potvrdia, že je to správne. Pekný večer dievčatá.