Dobrý večer. Možete mi poradiť, či musím podať daňové priznanie v Rakúsku. Mám živnosť od marca 2008. Niekde som čítala, že keď nedosahujem čistý príjem nad 11 000 eur, tak nemusím podať DP ani po troch rokoch podnikania, iba v prípade keď ma vyzve rakúsky daňový úrad. Neviete niekto ako to teda v skutočnosti funguje? Na Slovensku si daňové priznanie podávam každý rok. Ďakujem za odpovede.
Sa nemusi podavat, iba ak prekrocite 110 00 alebo vas vyzvu, bola som sa osobne pytat na financnom, je jedno ako dlho pracujete v AT.
Ahoj, ano bola som si dat potvrdit zas tie E401 E411 a ukazala som paier z at z fa, tak pani vravela, ze mi to maju vyplatit, pretoze na sk nepoberam od roku 2009, ona to svojim podpisom a peciatkou potvrdila. Preto som pisala, ze som zvedava ako to dopadne z at, aky papier poslu a ci vyplatia aj to co ztiahli. Ked budem mat odpoved napisem, napis mi na moj mail a ja sa Ti ozvem ked budem zas o nieco mudrejsia. musinky@azet.sk
Aj ja by som poprosila o tu zmluvu, je to dobra vec. Lebo cim dalej, tym viac nas zneuzivaju. Dik, pekny den.
Je tu prosím niekto, kto sa vyzná v zákonoch a §? Som slobodná matka, otec mojej dcéry je dôchodca. Do starostlivosti bola pridelená mne. Nežijeme spolu. Výživné platí. Ja pracujem v Rakúsku - opatrovateľka, na živnosť. Moja otázka - podľa akého zákona mám nárok na rod. prídavky tu a podľa akého zákona na Slovensku nárok nemám. Vie niekto poradiť?
Nemusíš sa vyznať v zákonoch, len trochu pohľadať na nete, veď sa to týka teba, tu sa môže stať, že sa dozvieš jedna pani povedala … pozri si link, je už dosť dlho dostupný http://www.eures.sk/materstvo-a-rodinne-davky-485-1.html
Rod. list dietata, zo sudu ze dieta je zverene do vychovy vam / to musi byt prelozene a overene do nemciny f 401, potvrdenie trvaleho bydliska / na matrike, a peciatka zo socialneho uradu, ze nepoberate rod. pridavky na slov. pytajte si na finanzamte doklady na vyplnenie k rodinn. pridavkom. Je toho vela, ale da sa to zvladnut.
Prosim vas, vie niekto poradit. Prislo mi platit 160 eur, za 1/4 rocne. Ze je to podla vysky zarobku. Baba mi ale plati to zvysene poistne 199. a teraz este toto. Mala som za min. rok 50 eur na den. Ved to je uz vela. Ze mi agentura da este vediet. Ved som nemala velky zarobok. Prosim, ma niekto taku skuenost? Dakujem vopred.
No tak ja som rozvedena a moja dcera musi byt pripoist. v Rakusku. Tak kde je potom pravda.
Dakujem za odpoved, totiz bola som sa aj ja pytat na fin. urade a taktiez mi dali takuto odpoved, ze nemusim. Ale nasa sefka hovorila, ze vraj podla rakuskych danovych zakonov musime, aj ked nedosahujeme prijem nad 11 000 eur. Inac potom dost vela zien musi zarabat nad 11 000, ako to tu tak citam. Vraj sa da tym, ze podam danove aj v pripade, ze nedosahujem prijem uplatnit nezdanitelna polozka, ktora je 13% z cisteho rocneho zisku a uplatnenie tejto polozky znizi Danovy zaklad a tym aj Vymariavaci zaklad pre odvody do Soc. poistovne. Toto som sa docitala na jednej nasej stranke. Ale aj tak este raz dakujem za rychlu odpoved. Ak sa niektora v tom vyznate dajte vediet, ci si tuto novu polozku uplatnujete aj ked nedosahujete nad 11 000 prijem.
Nepomohlo mi to. Slov. a rak. strana sa nevie dohodnúť - a my si to odnesieme.
Vedela by mi niektorá povedať, ako prebieha pohovor v agentúre Caritas?
Vsade su pohovory zhruba rovnake, hlavne aby si vedela nemecky, co chces viac?
Ako si mozem skontrolovat ci ma agentura odhlasila, resp. prehlasila na novu adresu? Vdaka.
No asi chcela vedieť či musíš za nimi vycestovať, alebo telefonicky prebieha.
Napis si do Google wko.at, otvor firmen, do prveho okienka napis svoje meno a klikni na suchen, ponuknu sa Ti mena a adresy v urcitom meste, podla toho zistis, kde si prihlasena. Alebo do druheho okienka napis mesto, kde pracujes a zistis, ci ta tam napise.
Oprava: firmen a-z.
Nedobija sa. Stahuju Ti peniaze priamo z uctu. Takze podla toho kolko GB minies, tak tolko penazi stiahnu.
Vdaka, vsetko dobre.
Dostala som ponuku z agentury Lumir. Ma niekto skusenosti s touto agenturou? Lebo ako sa hovori ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju. Dakujem.