Opatrovateľky v Rakúsku

Ahojte. Vie mi niektora poradit, ci je mozne preplatit okuliare, a ak ano akym sposobom sa to da zrealizovat. Dakujem.

Ja som bola toho tyzdna na ocnom tu v at, tiez mi napisal okuliare, ale poist. to nepreplaca, hradim si ich sama.

Chcem Vas upozornit na fakt, ze danove priznanie si mozete podat kazdy rok. Podstatne je, ze pri podani danoveho priznania ako tu napisala kolegyna, bud to na vyzvu uradu alebo sam od seba po troch rokoch, dostava urad informaciu o realnych prijmoch. To znamena, ze ak vas prijem je napr 800 v cistom a nie ako to rataju rakusania nejake minimum, kedze nevedia vas realny prijem, tak budete musiet na odvodoch doplacat, doplaca vela ludi vychadza to od 50 eur hore za kazdy mesiac, takze je dobre ak si clovek spravi danove priznanie uz po odpracovanom roku, avsak rodina vam viac asi na poplatky neda, cize ci tak, ci tak, musite si platit zo svojho.

Rucicky boskavam, konecne zmysluplne rady, ktore hladam uz par dni. Zo srdca dakujem za nezistnu pomoc.

Má niekto skúsenosti s agentúrou Gemeinsam? Prosím napíšte mi, aby som vedela, lebo už sa nechcem sklamať. Ďakujem.

Nenajdes ho, na nete nie je na stiahnutie, v rakusku chod na finanzamt a tam ti ho daju, ja som poprosila suseda a ten mi ho priniesol.

Dobrý deň, chcem poprosiť o radu, ako si môžem skontrolovať cez internet zaplatenie odvodov? Agentúra mi sľúbila, že mi to dá do poriadku v agentúre v Rakúsku, ale nič sa nedeje, ja momentálne som doma a mám preušenú živnosť. Ďakujem za odpoveď. Maja

Mam teda nereagovat na ich ponuky? A robila si cez nich? Dik za odpovede.

Dobry den prajem. Kto mi vie poradiť, vlakové spojenie z Viedne do Feldkirch? Najlepšie v noci.

Najlepšie si to skontoluješ priamo v SVA. Kontakt nájdeš na stránke sva.or.at.

Zdravím, idú Vám vlaky (rýchliky) do Bregenz, posledný o 22:30 z Westbahnhof, príchod v Bregenz ráno cca o 8. Kedy cestujete týmto smerom, ja idem teraz v sobotu?

Posledný do Felkirch ide 22:44.

Ano, ja som pracovala, je velmi mila. S pozdravom, antonia

Miro, mnohé neodrobia ani tri roky, takže k doplácaniu nedôjde. Tie nič nestratia, ak nepodajú DP.

Ďakujem baby za rady, tento týždeň mi táto stránka už 2x pomohla, konečne aj miesto, kde sa neohovárame a samé inzeráty.

Prosím vás prestupujete niekde v noci, alebo nie?

Tridsaťpäťročná Slovenka Petra, ktorá pracovala v Rakúskom Salzburgu ako opatrovateľka staršej ženy, bola nájdená mŕtva v tamojšej rieke. Informovala vo svojom večernom spravodajstve televízia JOJ. Pátranie po mladej mamičke dvoch dievčat začala polícia ešte vo februári. Žena vtedy odišla na stretnutie, pravdepodobne s niekým, koho poznala, keďže si so sebou nevzala žiadne osobné veci ani doklady. Keďže sa nevrátila na Slovensko a všetky svoje veci nechala doma, polícia sa pri pátraní sústredila na samotný Salzburg a jeho okolie. Podľa informácií televízie blízki obete podozrievajú, že za smrťou Petry je mladší muž, s ktorým mala tráviť viac času. Zatiaľ však tieto informácie nikto nepotvrdil. Rakúska polícia zatiaľ prípad nekomentuje.

Nie, je to priame spojenie Wien-Bregenz. Je nutné prestupovať len vo Viedni.

Strašné! V priebehu štyroch mesiacov tretia mŕtva opatrovateľka. Ja toto už nechápem :frowning: Úprimnú sústrasť jej rodine.

Toto by som aj ja chcela vedieť. Ako si môžem na internete pozrieť, či niečo nedlžím alebo nemám nejaké penále?