Opatrovateľky v Rakúsku

Dobrý deň, pracujem na živnostenský list v Rakúsku ako opatrovateľka, mohla by som k tejto činnosti vykonávať prácu v SR na dohodu o vykonaní práce? Ďakujem za odpoveď. Silvi

Som rada, že sa našiel niekto podobný mne. Chcem ísť pracovať do Rakúska, idem len teraz na kurz NJ. Nemáš / ak možem tykať / kontakt na Facebook? Alebo sa mi ozvi na mjencikova@centrum.sk, prosím. Magda

To si išla cez agentúru, a mala si aj kurz NJ, či nie?

Ahojte. Mala by som otazku. Dnes mi prisli detske pridavky rodinne davky z Rakuska, ale vo vypise boli uvedene len za mesiac 1 az 4. Neviete poradit, ako postupovat, kde sa obratit, preco nie su vyplatene aj davky za ostatne mesiace. Ziadali sme aj diferencovanie vyplatenie davok, nakolko manzel sa zamestnal od juna. V priebehu roka som menila rodiny. Dakujem.

Ja cestujem o 22:26, ten ide priamo do Zurichu.

Ahoj Tina, predtým, než ti došli prídavky na účet, musela si dostať z Finanzamtu rozhodnutie o vyplatení prídavkov. Zober ten papier a chod jednoducho na Finanzamt. Na podatelni sa nedaj odbiť, pýtaj si tú pani, ktorá ti to rozhodnutie zaslala. Ona ti vysvetlí, prečo je to tak a ak niečo nesúhlasí, nech to preverí. Veľa šťastia

To naozaj? Viem len o tejto a o jednej opatrovatelke a opatrovatelovi, ktori zomreli pri dopravnej nehode. Alebo ich bolo viac zavrazdenych?

Ahoj, no lenze ja som ho na adresu nedostala, zrejme ho zaslali na adresu, kde som bola a rodina mi neposlala tento list domov, tak isto to bolo aj s platbou do WHO, tiez si to tam drzali nezmyselne.

Dobry den, vie mi niekto poradit, ako mam dobit internet yesss a ako si mam skontrolovat, kolko tam mam? Za radu dakujem, neviem si s tym poradit.

Vedel by mi niekto poradiť ohľadom internetu yess. Zakúpila som si v novembri, doteraz som nemala problémy a teraz mu USB kľúč svieti červeným svetlom, na obrazovke počítača sa mi ukáže obrázok, ale vôbec nereaguje, ani neinštaluje program, ani PIN kód nepýta, jednoducho sa nedá naštartovať. Kontrolovala som aj kontomanager a mám tam ešte limit. Ďakujem

Neviete mi povedať, či má zastávku vo Feldkirch?

No pred vianocami bola havaria tiez v Rakusku, kde na mieste bola mrtva jedna opatrovatelka, na Valentina ten par, no a teraz vrazda.

Stojí aj tam, príchod je o 5:40

Ahoj, prepac, ale musim ta opravit hned na prvej strane sa nezaciarkuje Einkunfte aus Gewerbebetrieb, ale Einkunfte aus selbstandige Arbeit, pretoze opatrovatelka neni podnik, ale selbstandiger Einmanunternahmer. A takisto na druhej strane ziaden 7. Gewerbetrieb ale 6. selbstandiger Arbeit.

Neviem, z ktoreho Finanzamtu si dostala pridavky. Ale stale, ak opatrovatelka zmeni miesto posobenia, je povinna sa prihlasit na FA a oznamit, ze pobera pridavky a zacne ich poberat na novom mieste. Staci tam zabehnut, ved ta vyhladaju podla mena a uvidis, co ti povedia. Alebo napisat na ten FA, z ktoreho poberas teraz pridavky. Moznosti a rieseni je vela.

Klagenfurt, a nestaci pri podaní žiadosti v januári?

Dobre, v tvojom prípade stačí raz za rok v januári. Lenže teraz chceš vedieť, prečo si nedostala prídavky za celý rok, tak musíš do toho Klagenfurtu na FA napísať. Ale na tvojom mieste by som si vyžiadala aj to rozhodnutie od rodiny, ktoré nemáš, lebo to je dôležité a určite to je tam napísané, prečo neboli vyplatené všetky prídavky.

Velka vdaka za pomoc, chcem sa spytat, ak som poberala rodinne pridavky do maja 2010, kde to mam zapisat, docitala som sa, ze to je danovy bonus a moze sa mi znizit danovy zaklad, velmi pekne dakujem za odpoved.

Neviete, kde to presne je, ja som v Salzburgu, dnes som prisla nepocula som nic. Je to hrozne boze moj. Uprimnu sustrast.

Skús ho celkom odinštalovať a potom znova nainštaluj, ja mávam s tým tiež problémy.