Opatrovateľky v Rakúsku

Zalezi v ktorej casti AT ste, ja som pri - v Mistelbachu, ale otravovat ich budem zasa, ked pridem do prace, pekny den.

Ďakujem veľmi pekne.

Dobrý deň, dievčatá nemá niektorá skúsenosť s agentúrou Liebe im Herzen, konateľ je pani Iveta Mináriková? Ďakujem

Pekny den zelam vsetkym. Chcela by som poprosit o radu - opatrovatelku zaciatocnicku alebo skusenu, ktora sa pamata na svoje zaciatky: Ako zacali, co museli vediet a do akej miery. Nemam opatrovatelsky kurz, chcela by som zacat v Nemecku - vraj ho tam nie je treba. Chcem dat v praci vypoved, no bojim sa, co ak pacientka zomrie - ako rychlo dostanem nahradnu rodinu? Vie niektora poradit? Vela optimizmu a chuti do prace zela Kati.

Ja som v Salzburgu, asi nebude nic ine len cakat.

Nechcem Ťa strašiť, ale ja čakám na prácu dlho. Do Nemecka ťa zoberú možno skôr, ale tam sú dlhé turnusy. Tam pracuješ na slovenskú živnosť. V Rakúsku si živnosť otvoríš, keď budeš v rodine. Len aby si ju našla. A treba vedieť nemčinu na komunikatívnej úrovni, nájsť dobrú agentúru. Tak prajem Ťi veľa šťastia. maja

Kedy ste podala o prídavky? Potom dajte vediet, ako dlho to trvalo, ja odchádzam 6.4. a prídem 20.4. - ohlásim sa im aj Vám p. Ludmila, pekný večer.

Dobry vecer, musite pracovat najmenej tri mesiace, pridavky pre vydate sa vyplacaju l x za rok, treba tlaciva E 401, E 411, E 402, zmluvu s rodinou, honorarnote, doklad o zaplateni poistneho, rodne listy deti, sobasny list / ak ste rozvedena, tak rozsudok pravoplatny / , ale treba sa ist spytat na prisl. Finanzamt, tam Vam povedia, ake papiere este potrebujete, ja napr. nepotrebujem prelozene do NJ ani rodne listy, ani sob. list, citala som, ze niektore kraje v AT ziadaju do NJ prelozene niektore dokumenty, vela trpezlivosti pri vybavovani / oplati sa / pekny vecer.

Len teraz v marci, pretoze chceli odo mna este aj prijem mojho exmanzela a to bolo tazke od neho ziskat, ak mi nahodu nieco dojde, ohlasim sa. Pekny vecer.

Dobry vecer dievcata, chcela by som sa spytat, ci neviete niektora, kde sa nachadza pred Viednou fabrika na vyrobu cokolad, alebo take nieco. Pocula som, ze tam zeny kupuju cukrovinky pre deti. Dakujem pekne.

Poznám opatrovateľky, ktoré pracujú v Rakúsku 4 roky a nevedia ani súvislú vetu po nemecky. Majú dobrú rodinu a to je veľa, no a samozrejme osobný prístup k pacientom je veľmi dôležitý. Je to individuálne.

Má niekto skúsenosť s uzatvorení dôchodkového poistenia v Rakúsku?

Cokoladovna je v Kittsee, hned na zaciatku. Predavaju tam rozne bonbony, ale ziadny extra zazrak.

Je lepsie pracovat na zmluvu alebo na zivnost? Kati

Pekny den vsetkym. Vie mi niekto poradit, ako sa vyplna formular Verf25?

Ktorý internet - modem je v Rakúsku najvýhodnejší?

Ja som mala net od DREI - 3 a bola som s ním spokojná. Kredit 20 euro mi vydržal cca. mesiac. Štartovací balíček stál 55 euro a bol tam 2 GB na štart.

Dakujem.

BOB - Gigabob je najvýhodnejši, stojí ťa modem 49.90, a mesačne máš 9 GB za 8.80 eur, len podmienka je, že musíš mať založený účet v AT.

Taketo cukrovinky kupuju v Kitsse, je tam fabrika a pri nej aj obchod a je tam obrovsky vyber. Mozes aj ochutnat.