Dobrý deň, chcela by som vedieť, či je nejaká opatrovateľka v 11. Bezirku vo Viedni. Ja a moja striedačka by sme boli rady, keby sa nám nejaká ozvala. Sme blízko Nákupného centra v Simmeringu. Ďakujeme!
Prosím je pri Bob aj viazanosť?
Dobre ráno dievčatá, ja by som chcela niekoho opýtať, že ja som pracovala Rakúsku v roku 2008 len jeden rok, a potom som vrátila naspäť na Slovensku pracovať a mi agentúra pozastavila živnosť aj SVA poslala papier, že je koniec. Teraz v januári som znova nástupila pracovať do Rakúska a SVA mi poslala šek o zaplatenie 199,50 € na mesiac, nie 151,68 €. Ja som zavolala do SVA a oni mi povedali, že prešlo 4. roky, že musim platiť 199,50 na mesiac, hoci som len pracovala tam, len rok. Moja kolegyňa pracuje už 4. roky jednom kuse a ona povedala toľko neplatí, prosím niekto nech mi poradí, ako to je. Ďakujem vo pred.
Na vlastnú päsť, ale od mája 2011.
To je v poriadku. 151 by si platila a celý cyklus by začal odznova, len keby si mala zrušenú živnosť. Nie pozastavenú.
Je bez viazanosti.
Dobry den prajem vsetkym, prosim vas o radu, idem po prvykrat ziadat o pridavky tu v Rakusku, od min. roka pracujem na rakusky zivnostensky list, chcem vas poprosit, kde by som vedela najst vzor vyplneneho tlaciva ziadosti o pridavky na deti v Rakusku, ziadost uz mam, aj doklady pripravene, az na jeden, len neviem, ci je to dobre vypisane, dakujem vam 
Ahojte zienky. Kde sa da zakupit to pripojenie na internet, ktore tu popisujete? Je moznost v kazdom meste tohto zakupenia? Dakujem
Pozná niekto agentúru Gabriel z Michaloviec?
Dobrý deň. Vie mi niekto poradiť, aké služby poskytuje agentúra Hilfswerk? Poskytujú v rámci služieb aj vybavenie daňového priznania? Prípadne viete mi poradiť nejakú serióznu agentúru? Ďakujem
Dobrý večer! Dievčatá vedeli by ste mi pomôcť ohľadom SVA, že prečo musím platiť 199,50 eur, keď som pracovala v roku 2008 len jeden rok a úplne mi zrušila agentúra živnosť a teraz v januári som sa znova zastúpila do Rakúska na živnosť a SVA mi poslala, že mám platiť 199,50 eur a nie 151,68 eur. Ako to je? Keď niekto by to vedeľ, prosím vás napíšte mi to.
Ahoj, tak ja ta tu strasit nebudem, ako mozno niektore, ale ak chces ist vonku robit, musis mat najprv odvahu a po druhe kusok stastia na spravnych ludi a aby si vedela sa dohovorit, ako tak dohovorit, nemusis byt ucitelka nemciny, ako ti tu budu niektore tvrdit, ja som tu 3 roky a isla som sem bez slovicka nemciny, takze odvaha, stastie na spravne kontakty, ak mas slabsiu nemcinu, tak cez agentury neprejdes, takze sukromne. A potom aj stastie na rodinu, ze budu akceptovat nemcinu ktoru vies a treba verit, ze prave ty budes ta, ktora bude mat viac stastia ako tie ostatne, tak do toho, tu je chore cele Rakusko, takze o pacientov tu nebude nudza, vela stastia.
Ahojte ak neviete ako dobit kredit Yesss, tak vam ho dobijem, neni problem, ja uz dobijam tolkym, ze dalsich 10-15 nevadi.
Ano môzes
Tak ja som nevedela, nic mala som plat 70, z toho som si platila odvody, potom som po roku vedela tosku viac, mala som 60, a po 3 rokoch mam 60 tiez, odvody v druhom aj tretom pripade mi aj tie zvysene vsetko plati rodina.
Pani Vierka, mate pravdu, cez agenturu nemame sancu, ale kde sa mame obratit, ak chceme zacat zodpovedne pracovat, plnit si vsetko tak, aby bola rodina spokojna, ked nam nedaju sancu, pretoze nevieme dobre nemcinu.
Zrušíš ho jednoduchou žiadosťou na SVA v príslušnom kraji. Celá informácia o tom je v Slovenčine na stránke sva.or.at - vľavo klikneš na multilingual information a vyberieš slovenský jazyk.
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či niekto nepracuje v 19 bezirku, nikoho tu nepoznám a rada by som tu mala nejakú kamošku, ak ste niekto pri Doblinger hauptstrasse, tak sa ozvite budem rada.
Ahoj v 19. je ich plno, stretavaju sa o druhej v parku, ak to nestihnes, su v Hoferi alebo pri McDonalde, potom sa ide na kavu a slov. poznas aj podla toho, ze su krajsie ako tie ostatne haha.
Ak zivnost bola len pozastavena, tak sa pokracuje uz 4 rok. Ja som tiez pracovala od 2008 do 1.3.2010. Nasledne zrusila, 2011 otvorila a prislo mi platit na masiac 280 eur, ale ja som davala danove priznanie, takze u mna uz SVA pozna skuocny prijem.