Opatrovateľky v Rakúsku

Ahojte, pracuje niektora v Neulengbachu, som tu prvy raz a rada by som si tu nasla nejaku koleginu na obcasne stretko.

Dobry vecer opatrovatelky. Ja s opatr. iba zacinam a snazim sa zohnat nejake info. o rakuskej mentalite. Mohli by ste mi prosim Vas opisat Vase skusenosti s ich mentalitou? Dakujem Vam!

Vierka, dakujem ti no cez park chodim casto, ale som tam nikoho este nestretla a to som tu uz od septembra. A kde v Hoferi? Tu blizko nie je ziadny.

Napis Vierka v ktorom parku, lebo je ich viac. A trafila si klinec po hlave, tie krajsie nie su Rakuskeho povodu.

No napr. moja rodina v Rakusku je hrozne skupa, co sa tyka jedla je to hotova katastrofa, setria tak, az ti rozum stoji, navstevu neponuknu absolutne nicim, vsetko zapisuju, kolko minu v obchode na jedlo a velmi trpia, ked vidia, ze sa idem sprchovat, kuria min., stale vypinaju radiator atd., ale nie vsetci su vraj taki, no co cestujem zeny rozp. hlavne to, aka je im zima, lebo vies plyn je drahy, tak si vezmu termofor. No ty nemusis mat takych skupanov, ved uvidis.

Netrep a nezavadzaj, nepride o pridavky, ked bude robit na dohodu na Slovensku, aj ja tak robim, tak to presne viem.

No ja mám to isté, ale mačkám a psovi kúpia dobré konzervy aj čerstvé mäso a na Vianoce dostanú aj darčeky, celkom sa na nich bavím a zapisujú nákup aj s tým, čo nakúpia pre zvieratá a jojkajú, koľko veľa minú týždenne a mesačne na stravu.

Dakujem pekne, odpisali mi aj ine dievcata a vdaka Vam si pribalim vyhrievaci vankus, to by ma naozaj nenapadlo a vlastne si vezmem aj nejake potraviny. Vrela vdaka, vazim si to! Maja

Moja rodina / babka / tiez setri na jedle. Maso mame raz tyzdenne v nedelu. Najradsej by bola, ak by som si nosila jedlo z domu / niektore potraviny si aj nosim /. Opatrovatelky su vseobecne brane ako tie najposlednejsie. Najradsej by boli, ak by sme nejedli, nekupali sa a nebrali tie prachy, co dostavaju od statu. Su aj normalne rodiny, ale na tie musis mat velke stastie.

Tiez dakujem, su to vsetko neocenitelne veci, co by dievcata mali vediet, ak cestuju prvy krat. Dufam, ze si to precitaju. Este raz Vam dakujem! Maja

Mariolka, dik za tvoje skusenosti, urcite si vezmem jedlo, vsak mi Slovaci sa stravujeme vydatnejsie. Zabezpecim sa na zaciatok so vsetkym, co si mi aj ty aj ine dievcata poradili, aspon kym zistim, aka rodina to je. Dakujem krasne! Maja

Dievcata, kolko dostava pacient na vier Stuffe a kolko na stravu? Chcem si pytat viac, lebo platim dve agentury a neviem kde zacat. Rodina je spokojna, aj my so striedackou aj babka, ale podla toho co tu pisete nam v cistom vyjde ovela menej.

Tak ja som jedna z tých, čo ma fantastickú rodinu vo všetkom, nielen v strave, pohodlia, voľna, tepla. Čo sa týka stravy, tak sa kupujú len fajnovosti od lososov, po všelijaké morské plody, jahňacina, hovädzie carpacio, parmezán. Jednoducho užasné veci a stále otázky, či mi to chutí, čo majú kúpiť. Ovocie od ananásov, jahôd až po tie všelijaké, liči ani neviem ako sa to volá. No a teplo ešte teraz sú radiátory žeravé, že sa musí vetrať v plavkách tam môžem chodiť. Možno je to neuveriteľné, ale aj takéto sú v AT rodiny. Vážia si nás a nie je bez nás žiadna rodinná oslava, ale nie v pozícii obsluhujúceho personálu. Je mi ľúto všetkých, ktoré majú opačnú skúsenosť, ale aj ja mám kamarátky, čo chodia po byte vo vetrovkách, alebo idú do roboty s potravinami. Ja chodím s kabelkou a len domov s taškou, čo dostanem vždy nejakú pozornosť. Tak Majka nezúfaj, nie sú len extrémne šetrní Rakúšania, aj keď tých je viac.

No to môžem iba potvrdiť, ja robím už 8 rokov a iba teraz mám takú rodinu, ale mala som predtým rodinu, ktorá mi zaplatila 2 dovolenky, a ešte som dostala aj vreckové a strava pestrá, za každú službu mi pribalili sladkosti a darček, takže som prešla s extrému do extrému, nezúfaj, myslí pozitívne a privoláš dobrú rodinu, všetko závisí od šťastia, veľa šťastia a nestresuj sa predčasne, a všetko je na niečo dobré a musíš to brať tak, že čo ťa nezabije, to ťa posilní.

Dobrý večer, vedeli by ste mi napisať, že koľko berie agentura Ag-iva ročny poplatok? A niečo napíšte o agenture? Ďakujem

Dakujem pekne za prispevok, naozaj som sa potesila obom, hned som sa usmievala, ako som ich citala, to sa tesim, ze sa mete tak dobre, bodaj by bolo viac ludi takych, lebo zlych veci je medzi ludmi dost a zivot tak rychlo ubehne. Verim, ze je to o tom, na aku rodinu natrafim, ak uz pojdem opatrovat, dam vediet, ako som dopadla, zatial cakam, kym ma oslovia. Ale aj v noci som lepsie spala, dufam len, ze si to vsetko citaju nove dievcata, nech im Vase info. pomozu tak, ako mne. Dakujem za vsetko. Pa-Maja

Ja mam este strasnejsich. 80 eur na dva tyzdne na stravu a kade co lieky, pivo pre syna co chodi navstevovat, voda, sme 3 ludia v malom 2-izbovom byte. Staram sa o babu aj deda a mam za to 55 eura na den. Povedali, ze ja jest nemusim, sprchovat nemusim ani prat nesmiem, ani ich veci, smrdia v mojej izbe, ktora je z ich spalne zapratana kadeakym bordelom, co tam baba dava, hrozne podmienky, neda sa ani pisat, lebo sa hanbim to pisat. Zajtra som mala cestovat, nemozem sa premoct, ostavam doma bez prace. Dufam, ze mi panbosko pomozu a bude aj lepsie. Ja nemozem sa s toho spamatat a pritom som skromna, mila povaha. Verte mi, ze aj vo financnej krize, ale nemozem tam zajtra ist, lutujem kto sa tam dostane. Stayer dorf.

Chcem sa spytat mile opatrovatelky, ak chcem pozastavit zivnost, musim to urobit len v tom meste, kde bola zivnost otvorena, alebo to mozem poslat do mesta, kde som bola poslednykrat? Dakujem

Pošli to tam, kde si bola poslednýkrát prihlásená.

Ja by som chodila holá, načo by mi boli plavky. Ved u mecenášov je normálne, keď sa po dome chodí na holo. Kolo krku by som si dala perie a do ruky pohár s bordo, štekle červené. Joj závidím i sa máš.