Majka, to je, silna kava. Myslim si, ze ani ja sa do takej rodiny nevratim, to ze zvlakaju kadejaky neporiadok, ktoreho sa nechcu vzdat, no to sa da pochopit, stari ludia, niektori maju take maniere, ale ze si hladna a spinava, za take male penize, tak sa ti necudujem, ze tam uz nejdes. Urcite si najdes inu rodinu a ver, ze bude lepsia, vzdy je to tak, ze, po burke svieti slnko. Mrzi ma, ze mas taku skusenost, ale aspon poznas rozdiel. Drzim ti palce a ja sa po tvojom prispevku pripravim na vsetko. Radsej budem pripravena, ako zaskocena. Pozdravujem ta a dakujem ti! Maja
Uplne skvely prispevok, dobre som sa zasmiala. Ale neviem si to predstavit, ze nejaky starky by odomna chcel, aby som pobehovala s perim, jaj aj zaludok mi trosku nadvihlo, ale dik, je to sranda! Maja
Lebo sa menila suma poplatkov zo 151 E na 199,50 E, misa.
Zdravím Vás pani Heda, páči sa mi Váš príspevok, v mnohom ma zaujal. Keďže śom sa začala sa učiť po nemecky, opatr. kurz už mám, rozhodla som sa, že odídem za prácou do At. Pracovala som 17 rokov v bankovníctve. Je to na dlhšiu debatu. Ale ak máte čas, rada by som sa Vás opýtala na pár vecí. Ozvite sa mi prosím na mjencikova@centrum.sk, alebo FB Magda Jenčíková ďakujem a prajem pekný deň.
Normalne si ho vytlacis, vypises a znova zoskenujes a posles - alebo postou! Ja som urobila tak, misa.
Este sa chcem spytat, ako dlho moze byt zivnost prerusena, plati nejaky limit, dakujem?
Na poste, v banke aj v trafike, ja mam A1-kupila, som ho v Volksbank - start paket 55€, dobijaci kred. 20 € a vydrzi zhruba 3 mesiace
Dievcata, co mam vystavit rodine ako opatrovatelka na zivnost? Niaku fakturu alebo zmluvu? Neviete mi poradit? Nikde som nenasla niaky vzor, som zaciatocnicka, takze sa vtom este neviem dobre pohybovat. Dakujem
Zajdi na Urad prace, odbor soc. veci, oni ti ich daju a vyzbroj sa nekonecnou trpezlivostou pri vybavovani pridavkov z Rakuska.
Cez opatrovatelky.eu mozes ist pracovat do Nemecka aj na pracovny pomer, slov. zivnost netreba, turnusy su rozne, OP certifikat netreba.
Ahojte! Ja a moja striedacka hladame nejake opatrovatelky s ktorymi by sme sa mohli poobede stretavat. Sme v 11. Bezirku blizko Nakupneho centra. Ak ste niektora tu na blizku, tak sa nam prosim ozvite na e-mail machina@centrum.sk Dakujeme!
Ahojte koleginky. Som zaciatocnicka v Rakusku a chcela by som sa opytat ci mate aj volne hodiny v priebehu dna, kde by ste si mohli ist nakupit, ci to zalezi od rodiny. Dakujem Vam a pekny dnik.
Dobrý deň koleginky. Nachádza sa niektorá pri Ganserndorf pri Viedni? Ďakujem.
Ak mozem, tak prispejem aj ja. Moja baba bola pohroma, bolo teplo, ale nemala som sa kde umyt, pouzit len umyvadlo a o jedle ani radsej nehovorim. Jedna porcia pre obe aj tu si nemala kde poriadne zohriat, lebo vsetko sa neda podla predstav babky, ale co ta nezabije to ta posilni a tak som si povedala, ze aj zla skusenost je dobra skusenost, tak len cakat, ze sa to podari.
Podľa zákona by si mala mať voľno 2 hodiny denne, ale závisí to od stavu pacienta a dohody s rodinou.
Dik Nely, po tvojom prispevku som si spomenula, ze ked sme boli deti, tak sme nemali kupelnu, mama nas umyvala vo vanicke a ked som bola vacsia, tak som si zohrievala vodu a postupne sa umyla, skoro som na to zabudla, ale smejem sa, lebo mi to nebude cudzie, ak dostanem taku babku, vidis aj v dnesnej dobe je vsetko mozne a nie len na slovensku. Diky ti! Pa-Maja
Ďakujem veľmi pekne.
Mám sa fakt fantasticky, ale mecenáši nie sú. Sú bezdetní, pán mal vysoké postavenie, tak má lepší dôchodok. Sú to úplne obyčajní ľudia, len si nás neskutočne vážia, nemajú deti, tak s nami prežívajú všetky starosti, ale aj radosti. Nešetria ani na plate, som vo Viedni. Počas 2 rokov ho dvihli 2x sami od seba. Nebudem ho písať, lebo tie čo sa skutočne nadrú k tomu zima, hlad a za 50 eur zle by im to padlo. Ja mám 11 rokov šťastie na rodiny, ale toto je vrchol blaha. Inak fajn som sa zasmiala, dobrý nápad s tým perím a na holo muž sa poteší.
Tak toto je asi sen aj inych dievcat, ale je dobry pocit vediet, ze aj takto skveli mozu Rakusania byt. Oni musia byt dobri ludia, uz geneticky, ale inac, najradsej by som citala len taketo veci. Je naozaj pravda, ze by to inym mohlo zle padnut, dobre ste urobili, ked ste nenapisali svoj prijem. Dakujem za prispevok, tesim sa, ze sa mate dobre, budem si zelat, aby som dopadla, ako zahadna pani ,z,. Majte sa dobre! Pa-Maja
Prajem tebe aj ostatným skvelý štart v tejto profesii a veľa šťastia, ale aj tým, čo nemajú také šťastie v už začatej práci, aby z toho môjho šťastia prešlo aspoň niečo na všetky, čo ho potrebujú. Pretože byť od rodiny a ešte prežívať útrapy a poníženie si za túto prácu nezaslúži ani jedna z nás. Nie je krajší pocit, ako sa úprimne tešiť do roboty a ísť tam s pocitom pokoja, že si oddýchnem.