Opatrovateľky v Rakúsku

Na tejto stránke máte pekne vysvetlené, aký honorár dáva opatrovateľkám agentúra Moser. Je to podľa ovládania nemčiny a stavu pacienta. Moserhäusl – Urlaub am Bauernhof in Alpbach

Nepíšte tu hlúposti a spýtajte sa priamo v agentúre na poplatok. V žiadnom prípade ale nie je taký vysoký ako tu píšete.

Ahojte potrebovala by som poradiť. Pracujem v Rakúsku ako opatrovateľka normálne na živnosť. Chcela by si dať urobiť nové zuby na Slovensku, pravdepodobne si to budem musieť zaplatiť sama. Ale počula som, že by som si to potom mohla požiadať vyplatiť v Rakúsku, keďže si tu odvádzam zdravotné. Neviem, či je to pravda, vie mi niekto prosím poradiť, či sa to dá. A ak áno, ako potom postupovať. Ďakujem

Pýtaj si od lekára vyúčtovanie, kde bude Tvoje meno, aké výkony boli robené a suma ktorú si zaplatila, to si daj preložiť do nemčiny, alebo ak vieš, prelož si to aj sama, nemusí byť s certifikátom a pošli na SVA, napíš tam, kde Ti majú poslať peniaze, možno neuradia celú sumu, ale cca 2/3.

Jarka, napísala si to presne tak ako to je, ani ja by som to nenapísala lepšie. Je to tak fakt, všetko je len na nás - ženách, ktoré vychovávame deti sami. Si správne žieňatko so správnym názorom na svet.

S tým mohla rátať, keď nevedela nič po nemecky. Obdivujem jej odvahu.

Zdravím, ja som si pozrela ako platia začínajúcim opatrovateľkám, 40-50 Eur, v agenture Moser, práca v Tirolsku. Niekde som sa dočítala, že až 100 EUR, myslíte si, že je to lepšie ohodnotená práca opat. v Tirolsku, alebo pri Viedni? Ja len začínam a neviem, kde si hladať prácu a miesto. Vďaka.

Anika kde si o tej agentúre počula, .

Ahoj, chcem sa opýtať, či sa to dá aj spätne požiadať, lebo teraz mám pozastavenú živnosť. Ďakujem Maja

Ja mám súkromného zubára a posielam do Rakúska raz ročne faktúry za ošetrenia, stále mi to uhradili, tak cca. do dvoch mesiacov, teda ide to aj spätne, všetko čo ste platili u lekára, akéhokoľvek, pošlite na vyplatenie do SVA.

Ahojte dievčatá, keď si nebudem platiť zdravotné pripojistenie a ostanem na PN, koľko dostanem na deň zo zdravot. poisťovne?

Prosim Vas poradi niekto, ako je to ak si dam urobit doma zuby, ako to chodi? Pocula som, ze 80% preplatia v Rakusku. Nemate skusenost? Monika

Posielas si fakturu od lekara sama na SVA, alebo cez nasu zdravotnu poistovnu? Kolko ti preplatia? Je to tych 80%. Ak si to posielas sama, pises k tomu nejaky list odvovodnenie, alebo nieco podobne? Ci jednoducho posles len rechnung s cislom tvojho uctu? Ja som vcera bola na sva a povedali mi, ze mam rechnung priniest na moju poistovnu, nerozumela som velmi tomu.

Ja som to poslala sama do SVA, preložené, aj originál rechnung, nič som k tomu nepísala, len číslo účtu, kam majú poslať peniaze a uhradili 80%, asi tak.

80% určite nie, ale niečo preplatia, nižšie prečítaj včera bol príspevok.

Dobry vecer, moze mi niekto poradit ohladne zubara, lebo mam v tom hokej. Bola som u zubara, ktory mi vystavil prijmovy doklad o zaplateni. Neviem co mam poslat do SVA a co ma byt prelozene, ked Krankenmeldung nemusi byt. Dakujem

Ja som tam zaniesla príjmový doklad od lekára, na ktorom bol napísaný úkon. Boli to dve slová, ktoré som preložila do nemčiny, urobila som si kópiu pre seba a originál som dala. Preplatili mi asi 80%.

Nieco som sa docitala, ale stale neviem, ze okrem rechnung treba poslat aj to tlacivo Krankenmeldung?

Poradte mi prosim, ci sa da pripoistit k dochodku v Rakusku, mam 3 roky odpracovane ako opatrovatelka a este mi treba odpracovat 5 rokov a preto by som si rada platila pripoistenie, lebo teraz mam minimalne odvody do SVA 595 euro stvrtrocne.

Ahoj Pata, ja som si davala robit zuby este v roku 2009 a platim si SVA uz od r. 2008, mozem si to dat teraz preplatit?