Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj, prosim poradite mi? Prisiel mi sek z WKO na 40 eur, musim to zaplatit? Je to povinne? Moc sa este v tom este nevyznam a zasa nechcem platit za kazdu somarinu, robim cez hilsferk, dik.

Prosím ťa, čo používaš na sušenie? Peroxid?

No a keď pracujem bez agentúry, viete mi povedať akú sumu to obnáša, keď to nie je hromadná zmluva? A máte len poistenie pre škodu na majetku, alebo aj to pripoistenie v dlhodebej PN? Robí toto poistenie každá komerčná poisťovňa?.. ďakujem

Dik, velmi si mi pomohla, tiez si teraz otvaram zivnost v AT, a som rada ze som sa dozvedela zasa nieco nove.

Nechaj to 24 hodin bez liekov, masti a pod a potom uvidis, ako sa to bude chovat, potom to natri trochou betasidonia tinkturou a uvidis, ci to bude zasychat a na doliecenie mozes pouzit trebars pytiol u nich inotyol, jemnu vrstvu, ale to si musis byt ista, co to je. Na nete som videla stranku, kde slo. zdravotne sestry na seminari dali na net fotky vsetky druhy dekubitov, myslim ze by to bola dobra pomocka pre opatrovatelky. Aby sa vedeli v tom orientovat.

Idem podať prvýkrát žiadosť o prídavky na deti, prosím Vás, keďže nie som priamo v Grazi, ale na odľahlej dedine a nemám možnosť tam ísť osobne a odovzdať všetky podklady, možem to poslať aj poštou? Už to niektorá z vás takto posielala? Samozrejme doporučene, stojí to dosť peňazí, keďže je to veľa dokladov + preloženie. A dávajú prídavky aj pozadu od založenia živnosti?

Môžem sa spýtať, cez akú agent. pracujete? Alebo ktorú považujete za veľkú a serioznu? Možno by bolo dobré, keby ste napísali, kde sa o tomto zákone dá dočítať na nete, že je povinný pre opatrovateľky. Ja som čítal, želen pre lekárov, právnikov a pod. Žiadne zdr. sestry ani opatrovatelky tam neboli spomenuté.

Aj ja som poslala svoje papiere agen. Ersa dnes poobede odpisal, ze poslal papiere do Nemecka. Nepoznate pana Andreja Ondecka?

Chcem sa spytat, ste zdravotna sestra, alebo opatrovatelka, a chcete ist na trvaly pracovny pomer do opatrovatelskeho domova, alebo do rodiny. Dakujem za odpoved.

Dobrý deň, chcem sa spýtať, ktorý rakúsky operátor je najvhodnejší? Stačí mi aj klasická kreditná karta, ako u nas prima na prijmanie hovoru. Ďakujem

Dobry den, ma tu niekto skusenosti s odhlasenim z agentury a presunutim pracoviska (standortverlegung)? Rodina po suhlase s opatrovatelkami, zaslala vypoved agenture, u ktorej mame aj miesto pracoviska. Môze mi agentura zrusit zivnost bez suhlasu? Dakujem

Ellen, pokiaľ si svojprávna, tak agentúra Ti živnosť zrušiť nemôže! Ale pozor - chytráčky, ktoré dali agentúram písomnú plnú moc - tam už je šituácia troška ošemetnejšia!

Ahojte dievcata, neviete mi niektora poradit, kto chodi na kontroly, ak si chcu overit, ci mam zivnost alebo som na cierno, nech som pripravena komu mam otvorit dvere a komu nie. Chodia policajti, alebo z uradu prace, alebo danoveho uradu, lebo som v AT bez zivnosti. Dakujem za pomoc. Luda

Kup si napr. v Hofferi yess.

Zrušiť môže, ale ty sa môžeš odvolať a odvolanie bude ti vyhovené. Je to po skúenosti, nech rodina zájde na WKO a prehlási Vás na adresu pacienta. Predbehnite agentúru. Si živnostník, zodpovedný sám za seba.

Som v Rakusku tri roky, neriskovala by som to. Policia bola v rodine dvakrat a raz nas kontrolovali na ceste a co nemyslis na dochodok?

A co ked na ceste ma skontroluju a mam platne doklady, pas alebo obcianku, To nemozem ist pozerat krasy Rakuska. Neverim, ze poviete, ze idete pracovat ako opatrovatelka.

Napíš na WKO mail a tiež doporučený list, aby nereagovali na zrušenie živnosti agentúrou, že si dnešným dňom zrušila plnú moc agentúre. Zároveň napíš list do agentúry v znení: Dnešným dňom ruším plnú moc, ktorú som vám podpísala pri nástupe do rodiny. Ja som to tak tiež urobila a nestihli mi zrušiť, len sa potom vraj rozčuľovali, prečo som im plnú moc zrušila. Oni to musia rešpektovať, ak im príde list / daj doporučene tiež. /

Do kedy mám nárok na rodinné prídavky? Dcéra zmaturovala 18. 5. 2010. Narodená 1. 10. 1986. Do mája, do septembra alebo októbra? Teraz je na úrade práce na Slovensku. Na OÚ mi povedali, že keď je nezamestnaná, že do 21 roku. V Rakusku mi chcú uznať len do maturitného vysvedčenia. Kto má pravdu? A je na to nejaký §. Prosím o urýchlenú odpoveď aj mailom. Ďakujem Katarína

Napiš do googla Peter Demčák, tam nájdeš jeho meilovu adresu, napíš mu meila, on ti odpovie fundovane.