Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj dievcencePísem Vam preto ,že dlho a casto sedím za strankami ktore písete.Mnohe pisete aj skusenosti ako ste stratili pracu ako opatrovatelky. Ak pride situacia ako nahle a rýchle riesenie problemov pri ochorení ani jedna z nás nepočita s tym ,že je to na dlhsiu dobu . Ponukne to neoverenej osobe aj ked si myslí že ju pozna a sa to nemôze stat a ze miesto dostane naspät dostane.len 2% opatrovateliek sa vrati naspät do rodiny ostatne musia si hladat alebo cakat na novu rodinu.Preto sme sa rozhodli o tom pisat.Pridajte aj vy vase skusenosti.A pomôžte hladat rodinny pre opatrovatelky ktoré takto stratili rodiny.Adresa: opatrovatelka.at@centrum.sk

moja vlastná skúsenosť prišla som kvôli nim o 120€ ale to som už o nich písala predtým treba vyhľadať tam otom píšem viac

Ahojte mam problem, som chora vie mi niekto poradit ci mozem ist tu normalne k lekarovi a ak ano ma niekto skusenosti s platenim, som vo viedni…
dakujem
lucy

este raz sa chcem spytat ci niekto ma skusenosti s lekarmi tu, ci mozem navstivit lekara poistenie si platim… Vieden…
dakujem ak poznate aj lekara budem vdacna

chcem začať pracovať v Rakusku, chcela by som sa spýtať, či skôr poradiť, cez ktorú agenturu by som sa tam dostala čo najskor - najlepšie hned - hella - dakujem

Ahoj Lucia. K lekárovi môžeš ísť,zober si so sebou e-card. Neplatí sa pri návšteve lekára,ale zo sumy,ktorú si vyúčtuje lekár,zaplatíš 20%.Tých 20% ti bude pripísané v ďalšom kvartáli pri platení odvodov z SVA.

Pre Luciu,neboj sa nie su to nezaplatitelne sumy.Bola som u lekara a prišlo mi platit asi 3.9Oe

Ahojte,tiez som bola u lekara v AT,prislo mi zaplatit 77 eur.

…no doklad o pozastaveni živnosti nemam, všetko mi vybavovala moja ,byvala" rodina, presnejšie babkina dcera,a vždy bolo všetko ok,takže som jej verila, ked vravela, že som pri odchode na SVK odhlasená a je to vybavene všetko…ten šek mi prišiel už v aprili,vtedy mi vravela ta dcera že to nemusim platit, ked nepracujem a živnost je pozastavena…ale už mi prišiel šek znova+ nejake penale, tak by som to asi už mala zaplatit predsa len…Ak by ste boli taka dobra, napište mi Váš mail, alebo sa mi ozvite na moj : zualmida@centrum.sk pripadne by som Vám zavolala, ak možem, lebo ste ma trošku nastrašili, ozaj neviem,ako to teraz vlastne je s tym…dakujem

Ahoj dievcencePísem Vam preto ,že dlho a casto sedím za strankami ktore písete.Mnohe pisete aj skusenosti ako ste stratili pracu ako opatrovatelky. Ak pride situacia ako nahle a rýchle riesenie problemov pri ochorení ani jedna z nás nepočita s tym ,že je to na dlhsiu dobu . Ponukne to neoverenej osobe aj ked si myslí že ju pozna a sa to nemôze stat a ze miesto dostane naspät dostane.len 2% opatrovateliek sa vrati naspät do rodiny ostatne musia si hladat alebo cakat na novu rodinu.Preto sme sa rozhodli o tom pisat.Pridajte aj vy vase skusenosti.A pomôžte hladat rodinny pre opatrovatelky ktoré takto stratili rodiny.Adresa: opatrovatelka.at@centrum.sk

dakujem za pomoc mile damy

aj ja som bola v at u lekara len na prehliadke kde mi tvrdili ze nic platit nebudm pokial mam e-card,za pol roka mi prislo zaplatit za jedno vysetrenie u lekara 19,99e…volala som na sva a tam mi povedali ze za uplne kazde vysetrenie a predpisanie liekov sa plati 20%…tak najlepsia rada bude u toho ktoreho lekara sa opytat kolko stoji to vysetrenie a z toho si 20% odratat,tak dostanes cielovu sumu ktoru budes platit pri kvartalnom vyuctovani sva.

Ahojte!Chcel by som poprosiť niektoré z Vás milé dámy čí by niektorá z Vás nebola ochotná mi pomoct ,čo sa týka postupu pri vybavovaní rakúskej živnosti.V Rakúsku som už zaregistrovaný ako živnostník.Potrebujem pomoct pri postupu odhlásenia sa z úradu práce na Slovensku.najlepšie by bolo ,ak by niektorá z Vás milé ženy bola ochotná tento problém so mnou pomoct mi ho vyriešit komunikáciou cez skype.Dakujem!!!

chcela by som vedit viaco tejto práci…mali by sme o nu záujem…

Treba si prečítať celé diskusné fórum, od strany 21 až po začiatok. Potom budete v obraze o čom to je. Príjemné chvíle(min.3dni) pri čítaní.

…Xenia ,moja zlata ako sa dostanem na Kontomanager, nabehla nova stranka YESSS a nedari sa mi tam dostat…dakujem predom za pomoc

milé kolegyne a kolegovia poznáte a máte skúsenosti s ag. Zdeněk Kaňoki z Wiedne?
ďakujem

dievčence,chcem Vám len napísať ohľadom tých daní čisté nesie presiahnuť 11000eu,na to čo zarobíte teda z toho čo máte celoročný príjem sa odráta pri danovom priznaní 40% pašalnych výdavkov,takže asi maloktorá presiahne tých 11000eu

ahoj na rodinné prídavky má nárok každý(každá) ktorá pracuje a platí si dvody teda každý kto má živnosť.ak si vydatá tak SR ti platí rodinné a v Rakúsku dostávaš k tomu vyrovnanie je to o hodne viac.Ja napr.na 1 dieťa vysokoškoláčku poberám 210euro mesačne.Jasné ak si samoživitel ta plnú dávku rodinných ti platí Rakúsko.V každom prípade máš na to nárok a hlavne sa to oplatí.

Milota,ty kde pracuješ? Na Slovensku alebo v Rakúsku? Na SK sa odpočítava 40%, ale v AT je to 12%!!!