Anonymná emailová adresa (opatrovatelka.at@centrum.sk ), ktorú ste uviedli sa mi javí ako nedôveryhodná. Pokiaľ chcete naozaj nezištne pomôcť pri hľadaní práce, tak sa prosím identifikujte (predstavte sa nám … kto ste, odkiaľ ste …atď. Pokiaľ ste to už urobili, tak prepáčte a zopakujte to aj pre nás, ktoré chodíme na túto stránku len krátku dobu. Pravdu povediac je nad ľudské sily prečítať všetky diskusné príspevky od samého začiatku. Pokiaľ som dobre pochopila z jednotlivých príspevkov, HLAVNÝM poslaním tejto stránky je pomôcť si navzájom radami ohľadom opatrovateľskej činnosti v AT. Istotne by nebolo na škodu vyhotoviť ZOZNAM AGENTÚR, ktoré zabezpečujú túto činnosť v AT. A následne k týmto konkrétnym agentúram by mohli vyjadriť opatrovateľky, ktoré čítajú túto stránku svoje dobré, prípadne zlé skúsenosti s týmito AG. Ak takýto Zoznam AG už existuje tak ho prosím niekto zverejnite. Lebo ani cez netové vyhľadávače to pre niektoré z nás nie je až také jednoduché nájsť kontakty na AG.
PS: Ďakujem za porozumenie a želám Vám všetkým krásne dni plné pohody a vzájomného porozumenia nielen na tejto netovej stránke, ale hlavne v opatrovaných rodinách v AT.
Anonymná emailová adresa (opatrovatelka.at@centrum.sk ), ktorú ste uviedli sa mi javí ako nedôveryhodná. Pokiaľ chcete naozaj nezištne pomôcť pri hľadaní práce, tak sa prosím identifikujte (predstavte sa nám … kto ste, odkiaľ ste …atď. Pokiaľ ste to už urobili, tak prepáčte a zopakujte to aj pre nás, ktoré chodíme na túto stránku len krátku dobu. Pravdu povediac je nad ľudské sily prečítať všetky diskusné príspevky od samého začiatku. Pokiaľ som dobre pochopila z jednotlivých príspevkov, HLAVNÝM poslaním tejto stránky je pomôcť si navzájom radami ohľadom opatrovateľskej činnosti v AT. Istotne by nebolo na škodu vyhotoviť ZOZNAM AGENTÚR, ktoré zabezpečujú túto činnosť v AT. A následne k týmto konkrétnym agentúram by mohli vyjadriť opatrovateľky, ktoré čítajú túto stránku svoje dobré, prípadne zlé skúsenosti s týmito AG. Ak takýto Zoznam AG už existuje tak ho prosím niekto zverejnite. Lebo ani cez netové vyhľadávače to pre niektoré z nás nie je až také jednoduché nájsť kontakty na AG.
PS: Ďakujem za porozumenie a želám Vám všetkým krásne dni plné pohody a vzájomného porozumenia nielen na tejto netovej stránke, ale hlavne v opatrovaných rodinách v AT.
Ahoj Anna, klikni na www.yesss.at a hned na titulnej stranke vpravo hore mas policka, kde zadas “Rufnummer” a “Passwort” a to je vsetko, prepoji ta na tvoj ucet. Ako si sa pytala nizsie na ten link, tak ten link je na stranku yesss-u, cize tam su zverejnene vsetky produkty a sluzby, ktore tato spolocnost ponuka. Start.balik s modemom, simkou a kreditom stoji 55€, ale ak mas svoj modem, tak si mozes samozrejme kupit start.balik bez modemu, co ta vyjde lacnejsie.
ahojte!!!
vcera som objavila tuto stranku a pomaly sa prehryzam vsetkymi prispevkami rad-radom…musim sa priznat,ze ma teraz chytaju este vacsie depky ako som mala, z toho,ako povybavujem vsetky tie e-cardy,pridavky,nehovoriac uz o danovom priznani…od 1.8. mam zalozenu rak. zivnost, teraz cakam,kedy mi odpovedia na prihlasenie do poistovni a mam taky tichy,ale intenzivny pocit,ze som tu z pomedzi vas asi najblbsia…vsetko mi to pripada take zlozite,neviem sa v tom vobec hybat…a este k tomu aj necakana staznost na mna, ze malo robim v rodine,pricom som si myslela, ze je to OK,akurat som asi mala drzat hubu,ked dedko stale neposlucha a vstava z vozika,pricom by bez mojej asistencie nemal. jasne,ze ked treti krat pri tom spadol a ja som si dovolila ho pokarhat,tak pre istotu sa rychlo stazoval dcere,ze sa mu malo venujem…je to strasne tazke - tvrdenia proti tvrdeniu…da sa vobec zvyknut na ten pocit krivdy?..zacala som tuto pracu robit pred tromi mesiacmi, myslela som, ze je to vsetko jednoduhsie,ale nejak si prestavam verit…:-(((…a ako je to prosim vas s tym narokom na aspon dve hodiny volna v priebehu dna?..inak vas vsetkych zdravim a prajem vela stastia a zdravia!!!
Dobrý deň pani Danka Trenková,chcela by som sa Vás opýtať ,či je nutné požiadať Finanzamt o pridelenie daňového čísla.Má sa podávať daňové priznanie?Za odpoveď Vám vopred veľmi pekne ďakujem.
Dobrý deň…Mohol by mi niekto poradiť, resp. dať tip na spoľahlivú agentúru pre opatrovateľky??opatrovateľský kurz mám,opatrovala som v 2 rodinách,len nemala som šťastie na agentúru. Ďakujem veľmi pekne
Ahoj. Väčšina starých ľudí skúša našu trpezlivosť a to koľko sme ochotné im tolerovať. Netreba sa dať. Treba ich aj pokarhať a napomenúť (samozrejme v rámci slušnosti). Mi niesme ich slúžky,ale opatrovateľky. Treba im dať najavo, že oni nás potrebujú. Mne táto finta vyšla. Tiež som s babkou mala problémy. Našťastie mňa jej rodina podržala. Babke vadilo,že je milimeter menej alebo viac zatiahnutý záves. Stále buzerovala, že čaj je buď studený alebo teplý. Zobrala som ho zo stola o 2 minúty som jej ho vrátila , nič som s ním nerobila a už bolo všetko v poriadku. A o podobných situáciách by som mohla písať ešte strašne veľa… Takže len trpezlivosť a pevné nervy. Ja som babku vykričala a mám s buzerovaním pokoj. Aj ked sa ešte sem tam niečo stane podobné. Ja už len na ňu pozriem a vie, že je zle. Nehádam sa s ňou, som k nej milá ale dám najavo svoj nesúhlas pohľadom. Treba si ich občas aj trošku previchovať, ale nato treba čas a trpezlivosť. Držím palce dievčatá…
Prosím Vás ake skúsenosti máte p. Kudlákovou z Poltára ? Je spoľahlivá ?
Doteraz som nič nepočula o nej.
Ďakujem.
Idem 1x do Rakúska a neviem, ako je to z uzavretím zmluvy-Werkvertrag, robí sa hneď po príchode do rodiny, alebo až po 1 turnuse, po odskúšaní? A ako je to s Honorarnote?Ako má ten doklad vyzerať a kedy sa vystavuje?
Prosím Vás o radu, som na sociálke a nechcem naletiet…
ďakujem
Zo sociálky sa zatiaľ neodhlasuj, pokým nie si istá novou prácou. Väčšinou rodiny chcú vyskúšať aspoň jeden turnus a nahlasia potom .Málokedy sa stáva, že ťa rodina prihlási na prvom turnuse.
…vsetko mam uz davno kupene len ako to znenili tak sa tam nemozem dostat ,dam moje t.c. a potom co??? ked stlacim passwort tak nic…joj ale ma to zere…neviem kolko mam este volnych KB…
Osobne ho nepoznám. Ale dostala som dávnejšie na neho kontakt, zavolala som mu , poslala som mu všetky údaje čo potreboval…ale neozval sa.
Aspoň, že nepýtal peniaze vopred
…take jednoduche a ja sa trapim 2 dni…uz o frci , dakujem za pomoc
Zdravim… chcela som sa opytat kolko musim robit v rakusku na zivnost, aby som dostavala matersku z rakuska…a kolko to je… dakujem
Ahoj michaela… kolko si musela robit na zivnost aby si dostala matersku? a kolko je prispevok materskej z rakuska?
Ahojte. Toto zaujíma aj mňa. Počula som, že ak chceme dostávať materskú z TA musíme chodiť na pravidelne kontroli na gynekologiu tu v TA.
Dobry den Vam vsetkym,mam jednu otazocku, ktorej odpoved je mna velmi dolezita. Na slovensku mam zivnost, ktoru som si otvorila este v minulom roku,za otvorenie zivnosti som cez urad prace dostala prispevok a tuto samozrejme nemozem dva roky zrusit,co je do konca marca 2010, zacala som pracovat ako opatrovatelka v rakusku, moja rodina ma uz prihlasila na prechodny pobyt a uz sa vybavuje aj zivnost.na zaklade tohtorocneho danoveho priznania na SK platim odvody do SP. ako to bude teraz s mojimi odvodmi tu v rakusku a rodinnymi pridavkami?Chcela by som radsej platit odvody tu v rakusku, aby som mala narok na rodinne pridavky.Mozem aj nadalej platit odvody do SP na Slovensku? dakujem za kazdu vasu rozumnu a zrozumitelnu odpoved.
musis vydrzat do roku 2010, kedze si dostala prispevok z UP ,platit si socialne aj na Slovensku, potom si zivnost na Slovensku zrusis
teda to znamena, ze si mozem platit odvody aj tu v rakusku?
socialne urcite, ale zdravotne pravdepodobne nie, najlepsie je v tvojom pripade informovat sa v poistovni v SR a Zivn.urade.