Opatrovateľky v Rakúsku

Neviem ti poradiť, iba viem, že tohto roku sa meškalo s vyplácaním. Ja už som zhnusená z toho dokazovania, čo ti patrí. Moja skúsenosť je, že adresu domov som im dávala 4x. Stále mi písali na adresu, kde som už 7 mesiacov nepracovala, lebo som bola PN. Ešte šťastie, že klient žije a striedačka mi to oznámila. Na tvojom mieste by som tam obdeň telefonovala.

Opatrovateľka ZX u nás pracuje - pracovala od - do… S jej prácou sme boli nad mieru spokojní. Je veľmi obetavá, milá, trpezlivá s láskavým prístupom k chorým a starým ľuďom. Náš otec / mama si ju veľmi obľúbili a my sme jej za to veľmi povďačný. A bla… bla… bla…! Rodina ET :slight_smile: snáď Ti to pomohlo, trochu prispôsob svojmu pacientovi.

Ďakujem Ti, Anka.

Dievčatá, mohli by ste mi pomôcť, dcéra sa vrátila z prvého turnusu a vytiahla som z nej, že ju v rodine, kde pracuje, obťažuje starý pán a ešte ktomu aj jeho syn, stretli ste sa zniečim takým, čo mám robiť, nechcem pustiť dcéru z domu.

Ak je dcera cez agenturu, treba vsetko povedat a trvat na vymene rodiny cim skor, pokial sa psychycky nezruti.

Dobry vecer, prosim Vas vie mi niekto poradit? Mala som pozastavenu zivnost, ale uz ju mam obnovenu. Potrebujem z WKO tlacivo kedy presne bola obnovena. Neviem ako si ho vyziadat.
Dakujem

Ahoj Marika, vždy si vedela poradiť. Prosím ťa ako je to, keď mám E101 na neurčitú dobu, ale je to viazané adresou rodiny. Do novej rodiny musím znovu požiadať SP a vypísať žiadosť alebo len požiadať o zmenu adresy rodiny? Ďakujem.

Nie som síce Marika, ale viem ti povedať, že pri zmene rodiny musíš mať novú E101-ku.

Uvedený materiál bol vydaný nie kvôli regulácii domácich prác, ich rozsah má byť uvedený v zmluve, ale kvôli tomu, aby sa od opatrovateľky nevyžadovali zdravotné úkony nad rámec zákona, len tie, ktoré boli na ňu prenesené a ktoré má presne vymenované v dodatku k Werkvertragu. Starostlivosť o domácnosť zvyčajne býva povinnosťou opatrovateľky, pri ležiacom pacientovi však kosenie nejakého veľkého trávnika považujem za prácu nad rámec povinností.

Dobry den. Pracujem v AT ako opatrovatelka a chcela by som sa opytat, ze moj syn studuje na doktoranskom studiu na vysokej skole od 24 do 27 rokov, ci mam narok na pridavky z Rakuska a v akej vyske? Dakujem za odpoved.

Nemas narok, menili sa zakony, do 24 rokov je narok na pridavky

Nie je to pravda, moj syn je VŠ v decembri mal 25 rokov a dostal prídavky. Treba všetko zdokladovať a poslať.

Aj ja viem, ze od 1.6.2011 sa menia zakony v Rakusku, preto sa pytam, ci je narok aj pri tretom stupni VS?

Opytaj sa priamo na Finanzamte

Ahojte vsetky, co sa snazite dostat RP. Vie mi niektora povedat, ako su vlastne vyplacane RP? Raz rocne, alebo kazde dva mesiace? Minuly rok mi chodili vseli ako aj za osem mesiacov a teraz stale nic! Volala som tam uz niekolko krat a vzdy to zdvihne ina zena a povie, ze to vybavovanie trva, tak nechapem, ked sa dokladuju papiere raz rocne a v decembri mi poslali RP, tak co este chcu! Je to hrozne, uz ani neviem ako to ma naozaj chodit! Vie mi to niekto objasnit prosim!

Marika, vidim, ze mas asi najlepsi prehlad. V suvislosti s otvorenim prac. trhu od 1. maja uz opatrovatelka moze spisat zmluvu s rodinou? Teda namiesto zivnosti, naozaj by to bolo jednoduchsie. Dakujem. Katka

Ja som bola v rodine, kde chceli od opatrovatelky cesat strapce na koberci (a to si nevymyslam), 2 krat denne upratovat krb perfektne do cista, presne podla pravitka servirovat na stol tanier, pribor a misku na salat, upratovat obrovsky balkon a cely nabyok na nom (dost zamozna rodina) a vela veci, nad ktorymi sa vam rozum pozastavi. Bud vas buzerovala dcera alebo dedo. Z opatrovateliek si do slova robili sluzky. Aj oslovovat ste ich museli ako sluzka, ktora sa pokloni a spyta sa, co si prosite pan? Ledva som tam vydrzala jeden turnus a nikdy viac. Pri tom babka ochrnuta a dedo diabetik a 50€ plat. Dakujem za skusenost. Nikdy viac. Teraz mam rodinku, ktora si opatrovatelky nesmierne vazi a nedali by nas za nic.

Žiadala som si SVA o formulár E104 a poslali mi prázdny formulár E104. (som myslela, že tam budem mať vypísané a potvrdená odpracované obdobia v At). Má to tak byť, máte s tým niektorá skúsenosti?

Kocky, ak viete, skuste mi poradit, mam odpracovane 3 roky na zivnost a potrebovala by som zo zdravotnych dovodov ostat nejaky cas doma, mozem sa ist k nam prihlasit na urad prace a mam narok na nejaku podporu? Zivnost by som si len prerusila, dakujem.

Prosim Vas, poradte mi, ako sa pouzivaju naplaste ALLEVYN NON ADHESIVE. Akou stranou sa lepia, dufam, ze bielou, ako dlho ma byt nalepena jedna naplast, kedy sa meni.