Opatrovateľky v Rakúsku

Ano bielou, priesvitnu foliu das dole, tej casti sa nedotkni prstami a nalepis na ranu, predtym, kde budes lepit kozu nenatri aj mastami, aby sa ti dobre prilepilo, meni sa kazde 3 dni.

Prosim vas poradte. Mam ponuku do Klagenfurtu AT ako opatrovatelka, agentura je pani, ktorej mam platit 450 eur a v Rakusku ma bude v rodine cakat dalsia pani, ktora mi vsetko vybavi zivnost, no tej by som mala platit z kazdeho turnusu 50 eur ja mam slubene 50 eur na den, cize 700 eur za turnus. Cestu 140 aj odvod 150. Byvam v Humennom, chcem sa spytat, ci mam to brat, ci je to rozumne. Nic ine nemam, ani z coho zit, ale hadam, ze sa nepopalim, prax mam v Rakusku na zastupoch a nemecky sa dohovorim, ale by som chcela normalne ako ostatne zeny, poradte mam to brat. Babca na voziku, v dome zije syn, chodi do roboty. Ja som obycajna zena. Vydata, mam dve deti, uz skoro dospele, viem sa dobre postarat aj o domacnost, som mila a kludna, nekonfliktna povaha. Dakujem a prajem krasne Velkonocne sviatky vsetkym opatrovatelkam aj opatrovatelom.

Marka, nejdes nahodou cez pani Kuklinkovu?

No to je ozaj super ponuka! Ako zdierat niekoho, kto je bez prace! Niektori ludia su uz aj bez kostrce, nielen chrbtovej kosti, to je ubohe! Uz len to, ze je pacientka na vozicku a ponukat 50e je hanba a kedze tam byva aj jej syn, to znam., ze starat sa budes aj o neho, cize prat, varit, zehlit ap. Nechapem, preco by si mala platit nejakej pani mesacne po 50e, ze Ti pomoze vybavit zivnost? A to do nekonecna? Ved za vybavenie zivnosti sa neplati nic, ale pani je ochotna, tak za ochotu. A co keby si sa pokusila tu najst nejaku ochotnu kolegynku, ktora by Ti s tou zivnostou pomohla?

Neda mi zareagovat na tento prispevok, bude to urcite cez p. Kuklenkovou a v Rakusku, ta bude cakat p. Langova, aj jedna i druha chcu na nas opatrovatelkach zarabat. Davaju take roboty, ze kazdy turnus si v inej rodine, lebo pacient zomrie. Za take peniaze by som vobec nesla. Ak mozes, tak radsej si najdi inu agenturu a chod cez nu. Lebo ak zaplatis agenture, tak nech ti vybavi vsetky nalezitosti, bez dalsieho doplacania. Prajem peknu Velku noc.

Dakujem vam, rozmyslam a prisla som na to, ze je to fakt blbost. Prve dva turnusy by som robila za 450 asi eur a potom, len za 650 a to je pekne daleko, prakticky zabijem dva dni cestovanim. Zaujimave je na tom aj divne, ze stale ma pacientov, asi to bude tym, ze asi nechcu opatrovatelky za nou chodit do Rakuska. 1000 eur rocne vychadza a kazdy rok. Tak teda idem hladat dalej Dakujem. Este ze su dobri ludia, co poradia.

To by zaujimalo aj mna, ale zrejme ked si neplatis pripoistenie v nezamestnanosti, nemas narok na podporu, podobne ked si neplatis nemocenske pripoistenie 14 euro mesacne min. 6 mesiacov, nedostanes ak ochories ani cent, iba v pripade pracovneho urazu, ale neviem kolko a dobu poberania.

Neda mi nereagovat, ja mam yess a ked si dobijem za 20 eur, mam ho pol roka, a som na nom kazdy den cirka 1.5 hod, ale netelefonujem cez Skype, len si pisem, tolko moja skusenost, pekne sviatky.

Je to pravda, že ak používam Skype na telefonovanie, žere to veľa? Že vraj menej vydrží?

Reagujem tiez na internet yesss, dobijem si za 20 eur a mam ho tiez polroka a som denne 2 hod na nete, odporucam, prajem pekne sviatky jari.

Vie mi niekto poradiť, ako sa vypisuje tlačivo na prerušenie živnosti? Dá sa nájsť niekde toto tlačivo v slov. jazyku? Díky

Je to zo zákona, musíš

A co v tom pripade, ak sa pacient budi v noci 3-6krat?

Zaujimal by ma vas nazor, lebo vraj som blba. Mam dobru rodinu, starky na voziku pohodak, nemam s nim vela roboty, staram sa o velky dom, periem, varim, zehlim, polievam kvety v zahrade, upratujem, nie je to vsak drina, lebo ostatni su v praci (4osoby) a udrzuju poriadok. Ja mam 50 na den rodina mi vzdy da pri odchode darcek a 40 navyse, mne to nepripada zle a mam super striedacku, aj agentura je ok. Nie je vsetko o peniazoch, alebo?

Dobry den a veselu Velku Noc. Vedel by mi niekto vysvetlit, ako je to s doplacanim do SVA. Casto citam, ze zenam poprichadzali uz seky s niekolko stonasobnym doplatkom. V AT robim 3 roky na zivnost a doteraz som nemusela ani raz podat DP. Ak vam uz doplatok prisiel, prislo doplatenie za 1 rok, alebo za vsetky 3, ak ste tiez nepodavali DP.

Ja si tiez tak myslim, ze nie su vsetko peniaze, a hoc aj za menej ak sa tam citis dobre to sa neda zaplatit, ja som mala rodinu kde som mala 60, ale to bolo strasne a ked mi volala rodina, kde som predtym bola pri babke, tak som nevahala a sla som ku dedovi za 55 a stale sa sem rada vraciam, dobry pocit sa neda zaplatit.

Prosím, neviete nejakú slušnú agentúru, ktorá má klientov hneď za hranicami?

Kurz, myslim, nie je podmienka.

Ja uz po dvoch rokoch zivnosti platim 560 stvrtrocne.

Aj ja uz teraz od noveho roku platim ako ty, ale aj tak, ked budem platit viac, bude to stacit? Lebo kocky pisali, ze je dobre si odkladat po 20-30 eur mesacne tak ako je to? Vysvetli mi to niekto polopate?