Ešte 3. rok budeš platiť tak isto, čiže zo sumy 537,78. Ak si nepodala daňové nebudeš momentálne doplácať nič. V štvrtom roku budeš platiť z takej mzdy aká bude na príslušný rok určená. Ak podávaš DP, doplatok pri príde za ten rok, za ktorý podávaš DP. Ak podávaš DP každý rok, vo štvrtom roku budeš platiť odvody z čistého príjmu z pred troch rokov, ale ten príjem sa upravuje. Pripočítaš k nemu predpis odvodov do SVA na penzijne a zdravotné, toto sa vynasobí príslušným koeficientom na daný rok a z takej sumy budeš odvádzať. No a koľko si máš odkladať ak nepodávaš DP je ťažko povedať, lebo to závisí od toho aký maš príjem.
Daj si pozor hned za hranicu, ja uz by som nikdy nesla. Malo zarobis, pozor hlavne na toho Rakusana, zeny u neho maju 45 eur a nad pacientovou postelou kamera, ziadne volna, ani jednu hodinu denne. Ten pan neviem ako sa vola, ale urcite ti niektora napise, hned za hranicou je to plne, preto rakuske rodiny povedia, ked nechce za tolko, nech ide, pride dalsia, moja skusenost. To nehovorim, ze nie je tam niekomu dobre, ale pozor aj na taky variant.
Ak mas prerobene v kuse 2 roky, mas narok na podporu.
Dakujem Ti za odpoved. Ahoj.
Neviem, podla coho to vyratuvaju, moje kamaratky, ktore maju zivnost 2,5 roka, jednej prislo platit kvartalne 600 a druhej 800.
Dobry den prajem vsetkym. Potrebovala by som poradit: Pracujem ako opatrovatelka v Rakusku, zlomila som si palec na nohe, ako je to s peenkou, kam ju poslat a ci mi to preplatia - neplatim si pripoistenie, ci aj tak dostanem nejake peniaze, vie niekto nieco? Dakujem za radu, Alena.
Aj keď máš pravdepodobne “pracovný úraz”, tak peniaze žiadne v tvojom prípade nedostaneš. Musíš mať platené zdravotné pripoistenie. Ja som tiež momentálne doma so zlomenou nohou, ale pripoistenie si platím od začiatku živnosti, takže peniaze dostanem.
V prípade, že ti uznajú pracovný úraz, PN dostaneš. Unfallversicherung si platíš. Niekde som čítala, že aj rodina je poistená pre prípad, že sa niečo stane niekomu v dome. Ale to nemám overené.
Ahojte, kamarátke prišiel list z FA a chcú, aby poslala tlačivá E401 a E411. Prosím vás, o čom sú tie tlačivá? Ďakujem.
Dobrý deň. Kde nie je kurz podmienkou? Môžte mi napísať viac? Ďakujem
Prosím vás nemáte niekto skúsenosti s rakúskou agentúrou Vita Care? Je to pani Friederike Knappinger. Ďakujem
Mňa by tiež zaujímal názov tej agentúry
Milé opatrovateľky, chcela by som sa len opätovne informovať, a potvrdiť informáciu, že ak môj príjem za minulý rok nepresiahol sumu 11 000 eur, nie som povinná podať daňové priznanie? Je to stále správne? Ešte sa chcem informovať, ako je to so zrušením živnosti, mám postupovať ako pri jej pozastavení? Veľká vďaka za odpovede a rady. Prajem pekný deň.
Ahoj Gabika, prelistuj si tu príspevky z minulosti, je to tu asi 500x vysvetelné a zopakované, alebo použi nástroj hľadaj v diskusii.
Mile kolegyne, pracujem uz niekolko rokov ako opatrovatelka v Rakusku. Okrem toho, ze som spokojna s prijmom, praca ma aj bavi. Zial, nestastnou nahodou som si zlomila kostrcovu kost. Velmi sa potesim kazdej rade, ktora mi pomoze, pri liecbe, nakolko si neviem zatial ani predstavit moj zivot bez starkych. Lekarske odporucenie: nesediet 3 tyzdne, setrenie - dlhodobe. Vdaka Jana
Myslim, ze su to tlaciva na rodinne pridavky
Ano, je to pravda, a pri zrušení, treba podať žiadosť o zrušenie živnosti tam, kde bola živnosť vydaná.
Ano, kľudne pošli všetky papiere spolu poštou, nezabudni pre istotu na každý napísať svoje versicherungsnummer. Doplatia od doby, kedy ti boli pozastavené prídavky na Slovensku.
Ahoj, to su tlaciva na vybavenie rodinnych pridavkov v Rakusku, dostanes ich na Slovensku.
Milá Janka, ja mám skúsenosti so zlomenou kostrčou, fakt šetrit sa je na prvom mieste, ak môžem poradit - vždy sedte na plávacej gume, ja mám zlomenú kostrč asi 7 rokov, ale ked je zlé počasie, tak sa to vždy ohlási, pomôžu lieky proti bolesti, asi tak, pekný den