Opatrovateľky v Rakúsku

To sú tlačivá na vybavenie rodinných prídavkov, ktoré Vám vyplní úrad práce, potvrdí ich a Vy ich s ostatnými podkladmi zašlete na príslušný FA, odkiaľ budete poberat rod. prídavky, pekný deň.

Dobrý deň! Ja a moja striedačka sme vo Viedni v 11. Bezirku a hľadáme nejaké Slovenky, s ktorými by sme sa mohli poobede stretávať. Ozvite sa nám na e-mail machina@centrum.sk Ďakujeme!

Raz som čítala radu jednej liečiteľky po takomto úraze: Natierať a masírovať olivovým olejom, každý deň, snáď to pomôže.

Neviem co by ste potrebovala vediet. Ja som cez nu, mozem povedat len tolko, ze na den dava 50 Euro, jej sa neplati nic. Ked nahodou niektora nema zivnost, vybavi vsetko bez poplatkov. Dava rodiny v okoli Klagenfurtu. Rodina samozrejme plati cestovne 145 Euro, jedno odkial ste a poistku 145 Euro. Ak potrebujete nieco konkretne, rada napisem. Lada

Ja som si tam včera poslala mailom životopis a foto. Mám na nich kontakt od jednej pani, ale nič o tejto agentúre nevedela. Ja by som hlavne chcela vedieť, akú náročnú vyžadujú nemčinu, lebo ja chodím na kurz 4 mesiace a teda viem len základy. A chcela som vedieť aj, či vybavujú papiere, ale to ste mi napísala. Zatiaľ veľmi pekne ďakujem. Mira

Ďakujem všetkým za odpovede. Pekný dník.

Ahoj! Moja skúsenosť je taká, že tieto tlačivá vypíšu a vydajú na Úrade práce soc. vecí a rodiny. U nás v Michalovciach túto agendu vybavuje na to určená pracovníčka a v prípade, že budú v Rakúsku priznané rodinné prídavky, treba opäť prísť na ÚPSVaR na Slovensku, kde sa porieši navrátenie rodinných prídavkov poberajúcich na Slovensku za obdobie, od ktorého sú priznané prídavky v Rakúsku nakoľko nesmú sa poberať na Slovensku aj v Rakúsku.

Mile opatrovatelky, viete niektora, ako je to s vybavenim rodinnych pridavkov? Papiere som poslala 2.3. 2011 a zatial nic, ako dlho sa to vybavuje, dakujem.

Ahoj Mima, ja som vlani odovzdala papiere tiez zaciatkom marca a pridavky mi prisli v juni, tento rok som poslala vo februari a uz mam mesiac pridavky na ucte, v okoli Innsbrucku to velmi dlho trva. Neboj sa, co ti patri, dostanes. Len trpezlivost.

Ahoj mima, neviem kde si, ja som priamo v Grazi a tam je to nejake divne. Do konca roka mi vyplatili a od januara bez udania dovodu nic. Vsetky papiere tam mam, tak stale cakam.

Ahojte baby, mam velky dojem, ze teraz ako sa otvori pracovny trh v AT a DE, tak opatrovatelky su budu mat z coho vyberat, budeme mat zelenu my.

Cauko Milos, preco si myslis, ze budeme mat my opatrovatelky zelenu? Ja uz neverim nicomu! Pol roka hladam miesto a nemozem ho najst. A to uz 10 rokov robim v AT, len momentalne som bez prace. Neviem kde vsade som zaregistrovana a nikto nic. Ty si myslis, ze to bude lepsie od maja? Pa, pa. Luda

Caute baby, poradite mi niektora, chcela by som si priplacat pripoistenie v pripade marodky, clovek nikdy nevie, pracujem len pol roka som zaciatocnicka, poradite mi, co je dobre, kolko sa plati atd., aby som nieco dostala v pripade marodky, diky.

Ahoj. Ja som vo Voralbersku. Podala som si ziadost o Difer. Poslala som 15.4. a 26.4. ma poziadali este o doplnenie niektorych udajov. Mam im to preposlat do 11.5. V pripade, ze to nestihnem, mam si dohodnut novy termin. Myslim si, ze tak ako na Slovensku tak aj tu, zalezi na akeho uradnika natrafis. Ale citam tu na fore a niekedy sa to taha aj par mesiacov.

Ahoj. Najdi si stranku Euroinfo. Je tam popisane vsetko ohladom dani, pridavkov, dochodkov a vela zaujimavych prispevkov.

Tak s nemcinou by to malo byt tak, ze rozumiet co rodina chce a samozrejme vediet sa dohovorit. Pre mna je to uz v pohode, lebo zijem tu stvrty rok a predtym tri roky som chodila na dvojtyzdnovky. O Agenture viem tolko, ze spolahnutie je a so sefkou som parkrat bola aj na kave. Takze dobra nemcina je samozrejme vyhodou.

Dobry den, kde by som si mohla stiahnut tlacivo na pozastavenie zivnosti. Dakujem.

Ahoj Barbora, nemusis si stiahnut ziadne tlacivo, mozes si to napisat aj sama. Ak chces napis na tvoj Email, poslem Ti text v nemcine. Eva

Pripoistenie prvé tri roky platíš zo sumy 537,78 t.j. 13,45 mesačne a maródka je 10,76 na deň. Od štvrtého roku platíš 2,50 % zo sumy z akej odvádzaš zdravotné poistenie a podľa toho je aj výpočet maródky na deň. Či sa to vyplatí musíš posúdiť sama. Nie každý má rovnaký názor. Môj názor je to dobre.

Dakujem pekne, je to mile gesto od teba, to sa dnes len tak nevidi. babaratomkova@gmx.at