Keď meníš miesto, hneď si prelož i miesto podnikania v živnostenskom liste, pošli si to písomne. Keď si to nespravila, urob to dodatočne teraz.
Ako treba na novej adrese prelozit geverbe, moj mail edita41@centrum.sk, prosim poradte, som na lazoch v Alpach?
Ako si mam prelozit miesto podnikania, skutocne v tom neviem chodit, som na lazoch ziadny urad, rodina vycudovana, ako pisomne ake tlacivo, kde ho poslat, ked ani neviem, kde mam zivnost, ako to zistim, som kazde dva mesiace inde?
Prosím vás, mohla by mi niektorá z vás poslať originál Rechnung? Ďakujem pekne za pomoc. majkamv@azet.sk
Na rodinne mas narok, ale oni maju narok na rozhodnutie az 90 dni, musis pockat.
Ahojte, chcela by som sa opytat, ci sa mozu zdanit rodinne pridavky, lebo na nasom urade mi povedali, ze je to ako, iny prijem, dakujem.
Draha kolegyna, chod na najblizsi WKO, tam zahlas zmenu, oni by ti mali vo vsetkom pomoct a vybavit vsetky zmeny, su za to plateni a su velmi ochotni, aj v telefonickom kontakte sa da vela vybavit, prajem pekny den, mk.
Mila kolegyna, staci zatelefonovat na SVA, a poslu ti tlacivo na Zusatzversicherung, / pripoistenie / ; ak nemas viac ako 60 rokov. Po 6 mes. ti poslu tlaciva, ktore das potvrdit doktorovi na Slovensku v pripade tvojej PN a odosles mailom, alebo postou hned na SVA. Tiez ukoncenie PN treba hned odoslat, lebo ti to neuznaju. Ak posielas doklady mailon, dole treba napisat, ze hned ako prides do Rakuska, prinesies, ev. posles originaly. A hned, ako prides do R, volaj SVA, ci maju tvoje maily, a potom doruc originaly tlaciv rakuskej PN na SVA. PS- vraj z SVA posielaju tlaciva na PN uz v slovencine mk
A to kde? Na Slovensku, či v Rakúsku? Pokiaľ mám vedomosť, je to hlúposť. Prídavky sa nezdaňujú.
Ahoj, chcem sa opytat na detske pridavky, preco ak podavame DP v AT, tak hned prva kolonka je kolko detske pridavky si dostala a za ake obdobie? Dik, Bea.
Ahoj. Vie mi niekto povedat, na co vlastne sluzi tlacivo L1, ktore som dostala s papiermi na danove priznanie?
Ahoj Beata, taká kolonka tam vôbec nie je, je tam kolonka, kde sa pýtajú, na koľko detí si brala prídavky najmenej 7 mesiacov, ale vôbec sa tam neudáva výška prídavkov ani nič podobné. Neviem, aké tlačivo si to podávala.
Prosím vás, mohla by mi niektorá z vás poslať tlačivo Rechnung? Pracujem v dedinke, v ktorej nie je žiaden obchod, ani potraviny, tak si to nemám kde kúpiť. Ďakujem pekne za pomoc. majkamv@azet.sk
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, či nemá niekto z Vás skúsenosti s opatrovaním a zároveň poberaním plného invalidného dôchodku. Či si môžem otvoriť v Rakúsku živnosť. Nebude to problém? Mám 40r. v minulosti som už opatrovala. A ešte by som sa chcela spýtať, či nemá niekto skúsenosti s agentúrou Liebe im Herze. ďakujem
Ja mám tiež invalidný dôchodok a pracujem už tri roky v Rakúsku. Vy môžte robiť tak ako u nás tak aj tu, je to normálne ako ostatné nič vám nezoberú, vy pracujete na úkor svojho zdravia. Vybavíte si živnosť v Rakúsku a fertig. Len jedno je nevýhodné, že na SK za vás platí odvody sociálna poisťovňa a tu nemáte žiadne úľavy, musíte si všetko platiť sama. Tak len tolko k tomu ak chcete môj meil, tak napíšte, môžme popísať.
Yesss internet používam tri roky, je síce pomalší, ale vydrží mi na tri 2. t. turnusy. Pred jeho používaním si treba urobiť poriadok v PC. Je výhodný pre tých, čo nemajú účet v AT, ale za účet sa tiež platí, potom sa cena zvyšuje.
Este k Yesss, na www.yesss.at/kontomanager sa dozvies vsetko, co sa tvojho kreditu, či už na mobil, alebo internet týka, aj do kedy ti platí kredit.
Dobrý deň, vie mi prosím vás niekto povedať, ako vyzerá rakúsky Živnostenský list? Ďakujem.
Orginál je zelený.
Ahojte. Mile zienky pracuje niektora z vas alebo mate nejake skusenosti, poculi ste nieco o pani Katarine Bors zo Zlatych Moraviec? Sprostredkuje pracu pre opatrovatelky. Ak nieco viete, prosim pekne napiste, cim pomozete nielen mne ale aj dalsim zenam ktore hladaju pracu. Dakujem za kazdu radu.