Nachádza sa nejaká opatrovatelka v Altenmarkt?
No to je ale drzost, este tu o tom piste. Niekto musi pracovat, hoci ma velke zdravotne problemy a Vy si este napisete, ze Vy pracujete na ukor svojho zdravia. Mali by Vam ten dochodok zobrat a dat niekomu, kto to naozaj potrebuje a bude rad, ze moze sediet doma. Mozete tu teraz vypisovat, ze je to zavist alebo kadeco ine, ako sa tu praktizuje, ked niekto napise pravdu. Necudujme sa, ze to tak na Slovensku vyzera.
Nemusí byť zelený, ja som si bola sama vybaviť a mám ho vytlačený z počítača na bielom kancelárskom papieri
Počas PN - aká je výška odvodov do SVA. Platí sa ako zvyčajne v plnej výške alebo niektoré položky odpočítajú. Ďakujem
Žiaľ, nič sa neodratúva, platíš všetky položky v plnej výške.
Živnostenské listy nemajú jednotný formát, záleží od Bundeslandu, kt. Wirtschaftskammer ho vydá
Ahojte dievčatá, mala z Vás niektorá prac. úraz v AT? Potrebujem poradit, ako mám postupovať, aby som dostala niečo aspoň za úraz, kedže som pripoistená vtedy nebola. Ďakujem.
Ja som doma prave so zlomenou nohou v Rakusku, kvalifikovali mi to ako pracovny uraz. Ja mam pripoistenie, takze PN mi platia. Inac treba vyplnit aj “Meldung” AUVA a poslat do 5 dni do urazovej zdrav. poistovne-tam idu peniaze, co si platime to urazove poistenie v odvodoch. Da sa aj cez net vyplnit a poslat. Ked si neplatis zusaztversicherung, nie som si ista, ci PN ti budu platit - jedine ak ta urazova poistovna - AUVA. Jej link je www.auva.at
Evka, mne sa tento úraz stal 11. 12. s následnou operáciou, PN mi samozrejme neuznali / nebola som pripoistená / , po prepustení z nemocnice mi poslali REGRES a žiadali obratom vrátiť a doložiť lekárske potvrdenia / prep. správu z nemocnice v AT a dalšie ošetrenia doma / , to bolo začiatkom roka. T. č. už pracujem, aj s implantátom. Teraz neviem či ma odškodnia bez písomného požiadania, alebo mam požiadať sama a hlavne neviem ktorú poisťovnu - tú kde som posielala Regres, alebo Socialnu v mieste pracoviska. Ďakujem.
Za všetkým si musíš ísť sama. Oni čo nemusia, tak nedajú. Počula som, že aj rodina, ktorá má opatrovateľa, musí byť poistená úrazovo-takže aj tu je možnosť. Skús zavolať do AUVA a pospytuj sa, na čo máš nárok. Na ich webe si vieš pozrieť, do ktorého úradu podľa miesta práce a prechodného bydliska patríš.
Ahojte, vie mi niekto dat informaciu. Mam 2 deti dcera chce od buduceho skolskeho roka studovat na vyske, chcem sa spytat, aj ked bude navstevovat externe, budu jej platene pridavky? Syn konci strednu na druhy rok. Ako je to s nim, co sa tyka pridavkov ak nepojde dalej studovat? Dik za informacie.
Ahoj. Ako viem je to individualne, mne uznali rodinne pridavky aj na dceru, ktora studuje externe, skus si podat vsetky papiere na prislusnom urade v mieste prechodneho bydliska a uvidis. zelam vela uspechov.
Mám pre vás otázku, keďže ste niektoré vonku dlhšie. Prosím o radu. Kurz mi končí koncom júna, a ak si chcem hladať prácu stačí mi hľadať hneď, alebo koncom júla, keĎže v rodine máme svadbu, na ktorú chcem ísť. Je to asi na mne, len som chcela vedieť Vaše názory, dopredu ďakujem.
Nemaj velké očakávania je jedno kedy začneš hladať. Je to o šťastí a usílí musíš sa sama posnažiť hladať dobré miesto, lebo inak budeš pracovať len cez agentúru a tí ťa zoderú z kože.
Myslím, že je dôležité koľko zarobia, teraz sa zvýšil limit, že môžu študenti zarobiť do 10 000 E aby dostali rodinné prídavky, pozrite si stránku www.bmf.gv.at - vpravo na 1. stránke v časti TOOLS - Formulare-dalej Formulardatenbank - formulár Bei 1 - tam sa píše koľko nemôže prekročiť zárobok študent a iné veci - najdete to za formulárom v časti Ausfúllhilfe.
Od mája netreba na prácu v Rakúsku povolenie. Týka sa to aj opatrovateliek?
Prosím Vás, poradíte mi. Mením rodinu, lebo dedo umrel a idem do novej, no na iné miesto. Ako je to s prehlasením na prechodný pobyt. Musím ísť do toho mesta, kde som bola prihlásená sa odhlásiť, alebo to za mňa vybaví nová rodina na novom mieste?
Ahoj a máš s týmito agentúrami dobré skúsenosti.
Nika nemusis tam ist, ked si pojdes vybavit prechodny pobyt, tak automaticky ta odhlasia z predosleho prechodneho pobyu. Pekny podvecer
Ďakujem, Ti veľmi pekne za radu.