Nie, nas sa to netyka, ty pracujes predsa na zivnost.
Prosim Vas poradite mi? Pracujem v rodine 1/2 roka a chcela by som si vypytat referencie, lebo babka ma 87.r., moze sa nieco stat a ja napr. budem na Slovensku a nemusim sa uz vratit. A co ked tu budem este dalsi 1/2 rok a refer. budu len doteraz. Nikdy som si ich neziadala, ale uz sa mi stalo, ze ich chceli v At. Dakujem
Mam inu skusenost, presla som do inej rodiny a predchadzajuca rodina ma neodhlasila, musela som sa odhlasit sama, lebo mi chodili listy ohladom prechodneho pobytu z povodneho mesta.
Dopredu pytat referencie to je divne. Rodina by asi zle zareagovala. Ale ked sa nieco stane a ty budes doma, tak im zavolaj, alebo napis im mail, nech ti potom poslu referencie. A mas pravdu, dobre referencie ti tu dost pomozu.
I ja som sa musela sama odhlásiť s predchádzajúcej adresy, je na to tlačivo na nete a pošli to poštou.
Predosla rodina ta ani nemoze odhlasit, ale ked ides na nove miesto, tak pri nahlaseni prechodneho pobytu treba povedat, aby zrusili ten predosly a je to v poriadku. Maju iba trosku viac roboty. Ved oni tu su prepojeni a hned vedia, ze kde si bola nahlasena na prechodny pobyt.
Pozor, nás sa to týka len v prípade, ak Ťa rodina zamestná ako zamestnanca! Nerobia to radi, ale sú aj také Slovenky v Rakúsku!
Dobrý večer, ževraj od 1.5.2011 sa má plat cudzincov rovnať platu domácich - zo zákona. Netýka sa to aj nás živnostníčok opatrovateliek? Počula niektorá niečo o tom? A ako je to s odvodmi, prvé 3 roky už po terajšom zvýšení sú 152 eur mesačne a potom sa až zvýšia, alebo už bud. rok? Ja pracujem 1 rok v Rakúsku. Vďaka
Plat dostávaš len ak si zamestnaná. Živnostník dostáva zmluvne dohodnutú odmenu.
Dobry den. Vie mi prosim niekto poradit. Ziadost o vyplatenie rodinnych pridavkov som zasielala na prislusny finanzamt 16. februara, dnes su to presne 3 mesiace. Kolko trva, pokial poslu peniaze na ucet. Vsetky papiere som im poslala a viac nic nepytali. Dakujem.
87 nie je teraz už žiadny vek. Len aby nás tá babka neprežila 
Plat domácich s porovnaním s cudzincami nemá nič spoločné s opatrovatelkami, ktoré pracujú na živnosť. Živnostníčka si dohodne plat s rodinou podla Personenbetreung vertrag-zmluva o dielo. Odvody sú prví rok vypočítané podla min. odvodov stanovených zákonom a druhý rok pokiaľ podáš danové priznanie, ti budú prepočítané a určené podla skutočných príjmov, ale tiež podla min. percentualnej sadzby ktorá je daná pre prvé 3roky podnikania. Štvrtý rok podnikania sa odvody zvyšujú podla vyššej sadzby, neviem teraz presne čísla. Preroluj si to tu dozadu, vela sa tu o tom písalo začiatkom roka / jan-febr /. Ak si DP nepodala, budeš platiť 3roky rovnako, ale ak ťa FA vyzve k predloženiu príjmov za celé obdobie, budeš to musieť spätne doplatiť podla toho aké si mala skutočné príjmy.
Ja čakám na RP od decembra. Stále im niečo chýbalo, pýtali také dokumenty, ktoré ani školy na SK nevydávajú, za všelijaké nezmysly, ktoré pýtali som zaplatila vyše 200 euro za preklady. Ak to nebude to, čo mysleli oni, ani ti neoznámia, že ten dokument je zlý, len ti rovno zamietnu RP. Po dlhšej dobe som sa informoval, prečo stále nemám peniaze, a oni: pretože som nereagovala na ich výzvu, zamietajú mi RP. Mala som podací lístok z pošty, že som to poslala - dala som odvolanie proti rozhodnutiu, vtedy mi odpísali, že mám doložiť ešte niečo - napr. originál Indexu z VŠ, čo im nikto nepošle / len preloženú kopiu / , tak všetko som zase pred Veľkou nocou poslala a nič, už som im poslala asi 1 kg papierov. Už ani neviem čo mám robiť, či sa zase ozývať alebo čakať. Moje kolegyne podostávali RP aj na externe študujúce deti, moja študuje denne a asi nedostane, to je spravodlivosť?
Ahojte. Ja robim v 16. Bezirku vo Viedni ako opatrovatelka na zivnost. Mne tiez po roku cakani zamietli detske pridavky. Odovodnili to s tym, ze vraj som neodovzdala vsetky strany zmluvy o dielo s rodinou, co vobec nie je pravda. Dvakrat o to poziadali, dvakrat som im odovzdala, mam aj potvrdenie o tom, no zial neviem, kde sa stala chyba. Som slobodna matka s dietatom, predtym som robila v inom Bezirku, bez problemov mi priznali a vyplatili detske pridavky, ale teraz co sa robi, nechapem. Ziadali vsetky zaplatene seky z odvodov (kopie) a to sa tahalo rok, a po roku mi napisali, ze nemam narok na detske pridavky. Teraz uz vobec neviem, ci sa oplati robit na zivnost a platit Rakusku vysoke odvody, ked ja z toho statu nemam narok na nic.
No urcite to telefonicky urguj. Mne ich tento rok vyplatitli do 5 tyzdnov, ale minuly rok sa tiez velmi neponahlali, tak som tam volala a potom som ich mala do tyzdna na ucte. Urcite tam zavolaj!
Dobry vecer, poradite mi prosim, ako si mozem zaplatit odvody do SVa? Ake je cislo IBN? Dakujem.
Niekedy aj ja platím odvody z VUB IBAN je na prílohe pri šeku
Poradíte mi prosím Vás, čo potrebujem na vybavenie živnosti v Rakúsku? Mením aj rodinu, lebo dedko umrel, ako potom postupovať so živnosťou, keď idem do iného mesta? Tiež to treba na živnostenskom úrade nahlásiť, ako napríklad prechodný pobyt?
Ďakujem za radu, veľmi milé od vás… )
Ahojte. Dostal uz niekto danovy bonus, alebo aj prispevok pre samozivitela po tom, ako sme podali danove priznanie? Ja este nie a aj rodinne pridavky mi vraj budu len raz rocne vyplacat.