Dievčence, ja som na rodinné prídavky čakala za rok 2008 2 roky! Pomohol mi p. Mgr. Grula - slovnský právnik pracujúci v Rakúsku pre nás! Z Konfederácie odborových zväzov SR č. t. v AT 004366488525652, pevná v AT 004315344439243 a ešte dobrá rada, poštu pre rakúske úrady neposielajte zo Slovenska, len z Rakúska! Držím palce.
Ahoj. Mne tiez este nevyplatili. Ale ked si samozivitelka, tak kazde dva mesiace davaju rodinne. A prosim Ta, aky je ten prispevok pre samozvitela?
Prosím Vás poradíte mi niekto, ako sa mám odhlásiť z prechodného pobytu v Rakúsku?
Nika, zájdi na gemeinde kde si prihlásená a vyplň si Meldezettel, je tam kolónka na odhlásenie. je to veľmi jednoduché. Ak si na Sl, nájdi si Meldezettel na internete a vyplňho a odošli poštou na adresu Gemeinde diporučene, stačí tvoj podpis. Eva
Ja mám účet v poštovej banke v Rak, PSK Bank sa volá, a neplatím žiadne poplatky, ani za výpisy ktoré mi chodia na Sl, ešte ma táto banka nestála ani cent na rozdiel od našich.
V prípade zmeny rodiny a mesta je potrebné prehálsiť sa na živnostenskom odd. magistrátu, alebo miestneho úradu v novom mieste pôsobenia.
To musíš najprv dostať papier, to je ako výpis daňového priznania spolu so zloženkou a potom musíš požiadať o vyplatenie daňového bonusu buď na účet alebo v hotovosti na adresu kde pracuješ. Mojej kolegyni už prišiel papier a teraz žiada o výplatu.
Poradí mi nějaká dobrá dušička, jak napsat jednoduchou žádost o snížení poplatku do WKO na polovinu? Četla jsem tu kdysi příspěvky, že pokud děláme v Rakousku jen polovinu roku, je možno požádat o snížení částky. Díky
Dievčatá, nevie niekto náhodou mail adresu na Finanzamt-Wien 8 / 16 / 17, Josefstädterstr. 39, nikde nemôžem nájsť kontakt, len webová adresa.
Poradí mi niekto? Prišiel mi výpis daňového priznania spolu zo zloženkou a neviem ako mám požiadať o vyplatenie daňového bonusu, som vdova, ďakujem.
Prosim vas zenicky o radu, som rozvedena a od marca 2011 mi boli doma na Slovensku pozatavene rodinne pridavky, preto som si poziadala a dokladovala vsetky tlaciva a potvrdenia, aby som mohla tu dostavat peniaze na deti. Dostala som z Finanzamtu papier, ze napriek tomu, ze som rozvedena mam si poziadat o rodinne doma a tu mi vyplatia len doplatok raz za rok. Darmo som po telefone vysvetlovala pani z finnazamtu, ze doma mam uz pozastavene rodinnne a ze mam aj rozhodnutie o pozastaveni - aj tak stale tvrdila, ze mam si to doma ziadat, doma zas mi povedala opak, ze nemozem poberat, kedze mam zivnost v Rakusku a som samozivitelka, prosim vas, stretla ste sa s takymto niecim niektora? Som zufala a neviem co mam robit a ako dalej postupovat, dakujem za radu kazdej jednej z vas.
Ja som tiež samoživiteľka a robím v Rakúsku štvrtý rok, mám na Slovensku pozastavené Rod. prídavky, dostávam v Rakúsku každý druhý mesiac rodinn. príd. na deti. Musela som veľa papierov vydokladovať a preložiť do nemčiny, to by ti mali povedať na Finanzamte, alebo nech ti pomôže rodina, kde opatruješ. Eva.
Ja som dala potvrdiť formulár na slovensku, že nepoberám tu prídavky a poslala som to z ostatnými dokladmi a chodia mi prídavky každe dva mesiace a zatiaľ nemám problem.
Informovali vas spravne, oni to nazivaju diferenc, doplatok o zdokladovani vam doplatia od pozastavenie et. pridavkov az doteraz, len tam treba ist.
Ahojte, chcem sa spytat, ked si chcem pozastavit cinnost, skoncila som 17. 5. 2011, ci ju mam ukoncit k tomuto datumu alebo k 31. 5. 2011. Zaroven sa chcem spytat, ci mi niektora mozte poslat na email vzor vyplnenej ziadosti. Nie je tam vela riadkov, ale nechcem tam pisat hluposti. Dakujem. Eva
Ahoj Ivka. Staci zavolat na WKO a povedz im, ze pracujes v Rakusku pol roka. Oni si ta najdu podla cisla zo SVA. Ja tiez pracujem tu pol roka a takisto mi prisiel sek za cely rok, ale po telefone som si to vybavila. Nezabudni poziadat o novy sek s polovicnym poplatkom.
Díky za odpověď
Ahojte dievčatá. Chcem vás poprosiť o pomoc. Potrebujem zrušiť živnosť, no mám trošku problém s vypĺňaním formulára. Aký dátum mám zadať? Ten kedy žiadosť vypĺňam, alebo kedy mi bola pozastavená. Čo treba zadať do kolónky GEWERBEWORTLAUT a prosím ak máte adresu na Bezirkshauptmannschaft Bludenz. Veľmi pekne Vám ďakujem a želám ešte pekný zvyšok dňa.
Prípadne ženičky, ak mi viete poradiť kde je nejaký ukážkový formulár / vzor. Ďakujem 
Janka, ale ved ja som doteraz dostavala Differenzahlung, kym som bola vydata to len teraz som po rozvode zas vsetko dokladovala aj s prekladmi donemciny, prave preto mi je to divne, co vlastne chcu ak vsetky papiere maju, lebo, ked som do Feldkirchu volala na Finanzamt, tak pani stale mi opakovala, ze si mam doma ziadat, lebo deti maju trvale bydlisko doma aj ich otec a tym skoncila. Darmo som jej vysvetlovala, ze deti su v mojej starostlivosti a otec nema zaidny kontak s nimi, ved konec koncov davala som o tom potvrdenia, nerozumiem, uz som volala aj domov na Slovensko a dostala som opoved, ze nic nedostanem na Slovensku, kedze tu mame zivnost a mam o tom doklad o pozastaveni, tak neviem teraz, ako dalej ci mam oslovit nejakeho pravnika, alebo co, zial aj ten nieco stoji, ale asi to budem musiet doma riesit, lebo odtial sa neviem pohnut, teraz neviem, ci si mna vytipovali, alebo co, lebo ziadna zatial takyto problem nemala, neviete o niekom prosim, kto by mi vedel poradit, hlavne za prijatelnu cenu. Dakujem.