Prosím pozná niekto pána HUGO HONIG ??? Wien
Ahojte musim sa opytat na zusatzversicherung, ci ho niekto ma a ci ho vyuzil ak ano prosim o info…
ci sa oplati dopoistit aj nejake unfallversicherung a podobne.
dakujem
lucia
Dievčence - pozná z Vás niektora HUGO HENIG - Wien ??? čo je to za povodníka ???
Paula, napiš e-mailovú adresu, pošlem Ti vzor Honorarnote
ahojte chcem sa poradiť,mala som cestovať do rodiny len v noci v ten den ako som mala isť som skončila na pohotovosti obličková kolika.Mala som isť prvý krát,ag.ma už ale prihlásila na živnosť a vraj je možné že mi pridu platiť odvody.Čo mám robiť?Mám platiť aj ked som nikam necestovala?Oni ma totiž prihlásili den do predu 1.9.2009 ja som mala cestovať v noci 2.9.2009,hned tu noc som ju informovala čo sa mi stalo oni mi volali 4.9.že mi pozastavuju živnosť a že mi pridu platiť odvody.Je to normálne?Neviem poraďte
Milá Zuzana,
podľa mňa by si mala mať začiatok živnosti od dňa začiatku nástupu a nie deň dopredu. Ale sú tu na fóre skúsenejší, snáď Ti pomôžu. Cez ktorú agentúru si mala ísť?
K uzavretiu živnosti potrebujú tvoj občiansky preukaz, prekalad výpisu trestov do nemčiny a v neposlednom rade samozrejme tvoj podpis. Samozrejme podpisuje sa to na úrade, kde si prevezmeš aj potvrdenie o prihlásení. Ak tomu dobre rozumiem nevycestovala si takže nič si také nepodpisovala. Bez podpisu nemá živnosť platnosť. A nerozumiem ani tomu ako môžu vybaviť živnosť osobe, ktorá ešte nieje ani na území AT. A konkrétne tlačivo “Živnosť” príde až do 3 týždňov. Agentúra niekde pochybila alebo nekonala v súlade so zákonom… To je môj názor… A ešte na základe akého prechodného bydliska ťa prihlásili? Pretože aj to potrebuješ na vybavenie živnosti tlačivo, že ťa rodina prihlásila na prechodný pobyt.
A na vybavenie prechodného pobytu zase rodina potrebuje tvoj občianský preukaz alebo pas.
ag.,nechcem teraz tvrdiť že su zlí,má od nás splnomocnenie na vybavovanie živnosti prefotený obč.preukaz,výpis reg.trestov a všetko čo k tomu treba,to sme odovzdali pri registrácii v agentúre.31.8.mi volala Pani ponuku,dala mi adresu kde idem a vraj mám cestovať v stredu v noci o 1h.aby som tam o 11h.ráno bola.Mna chytili bolesti večer,dala som si tabletky s tým že to prejde ale o 12.00h to už bolo neznesitelne šla som na pohotovosť a odtiial ma už nepustili.o 00.30h so volala šoferovi že nemôžem cestovať ,tak isto aj pani do agentury tá mi to nedvíhala tak som nechala odkaz aj sms.Neozvala sa mi až ráno som sa jej dovolala okolo 12.00s tým nech jej pošlém lekársku správu.4.9.mi volala že mi pridu papiere a zrejme budem platiť odvody z rakusk poisťovne,ked som jej vravela ako je možné že som tam prihlásená ked som ani nikam nevycestovala povedala že ona si to nenecháva na posl.chvilu a že ma tam prihlásili už 1.9.2009 tam štat.sviatok nebol a rátali s tým že 2.9 tam budem.Mne sa to ale nezdá,a čo keby sme havarovali?to by sme tiež platili odvody?neviem či zvolila správny postup
dobry den, chcem sa spytat . da sa vybavit aj nejaky net ale cez mobil lacnejši ked som
? dakujem
Mala by som ponuku pre opatrovatelku do Nemecka. Nastup je v sobotu. Je to super robota a strasne mila rodina, zo zdravotnych dovodou sa jej musim vzdat. Je vsak potrebne zaplatit agenture jednorazovy poplatok.Kedy vyplatit, sa mozeme dohodnut.Len seriozny zaujemcovia.Dakujem johanna26@zoznam.sk
Ahojte. Rozmýšlam nad prácou v Rakúsku ako opatrovateľka, ale neviem ako by som sa k tomu mohla dostať.Čo všetko treba predtým ako tam pôjdem vybaviť, pretože momentálne ešte pracujem?!
ja som to mala to iste, a mne zakazdym strcila prst do caju, tak som to vyriesila tak, ze ked nevidela naliala som horuci… uz nestrka
Ahoj Katarina, predtym ako vycestujes do AT, potrebujes vypis registra trestov, uradne prelozeny do NJ,nie starsi ako 3 mesiace. Opatrovatelsky certifikat tiez prelozeny do NJ, ak mas zdrav.vzdelanie, certifikat nepotrebujes. Ak mas deti a budes potrebovat vybavit rodinne pridavky, tak to ti neviem poradit, ci este nejake dalsie dokumenty budes potrebovat vybavit pred odchodom, to nech poradi niekto iny…vela uspechov…
Tento portal nesluzi ako inzercia,je zamerany na rady pre opatrovatelky.
Baby, je tu niekto aj z nitrianskeho kraja-nepoznáte p Fabianovú z Levíc,mala by sprostredk.prácu do Rak.či je spoľahlivá a tak.Nemám veľa kontaktov,tak aby som sa neoklamala.Prepáčte, že som sem tak vtrhla
Prepáčte,ak som niekoho urazila,nechcela som.Páči sa mi velmi táto stránka a dávate dobré rady každému kto potrebuje.Ja ešte nemám vela skúsenosti,bola som len raz vonku,ale neprajem si nikomu ten zážitok.ale sa nevzdávam ,verím že sú aj dobré miesta ,nie to ,kde som bola ja.
na kijiji.at su dnes 2 ponuky, pozeral si na to?
pozerala si na to? Pardon
Pre Jelku a Jarku : Rodina berie na 2 opatrovateľky spravidla 550€/mesiac, teda 225€€ na 1. Do zmluvy je potrebné zakotviť Váš denný honorár + minimálne 10€ ( lebo na mesiac máte platiť odvod min. 140€+poplatky, ak ste von 2 týždne, je to na 1 deň 10€). Teda na miesto, kde máte uvedený denný honorár uvediete celú výšku toho, čo na deň zarobíte.Treba si pri každej ponuke pracovného miesta uvedomiť, že ak máte vybavenú živnosť v AT, budete tam platiť aj poplatky. Preto, ak odvádzate napr. agentúre nejaké poplatky za odrobené dni, spýtajte sa už pri ponuke pracovného miesta, z akej sumy odvádzate agentúre potom poplatky. Pripadá mi neseriózne, ak z dohodnutého denného honorára si máte zaplatiť odvody a ešte potom aj platiť z tej istej výšky honoráru nejaké percentá agentúre. Vopred sa ospravedlňujem každému, koho som sa dotkla. Mojou snahou je pomôcť. Pani Jelka, ak potrebujete Zmluvu o dielo, nájdete ju na nete, ale ak mi pošlete Vašu adresu, môžem Vám poslať vzor v oboch rečiach.