Dievčence čo ste vo Viedni a máte televízor s izbovou anténou a chytáte Markízu, už ste skúšali niektorá ten set top box? Ja som ho kúpila, muž mi ho bol nainštalovať, ale bohužiaľ žiadny signál - čierna obrazovka. Dali sme to aj na telku, čo má rodina a vyhľadalo to len rakúske programy, tak som to pekne vrátila. No chcem sa spýtať či sa to náhodou niektorej podarilo a ako to budete riešiť, ak vypnú analog. Mne na SK povedali, že SR si to zablokovala a od hraníc to nepojde nikde inde. Skutočne krásne vymyslené. No ak niektorá viete ako nato, alebo máte ten prístroj ide vám to?
Aj ja som samoživiteľka a bez problémov mi vyplatili celú sumu rodinných prídavkov v Rakúsku. Tiež som mala u nás pozastavené RP. Ty máš nárok v Rak. na celú sumu. S tým by Ti mala pomocť sociálna pracovníčka zo Slov. U nás je na soc. pracovná sila, ktorá vydáva potvrdenia pre zahraničie a tam by Ti mali s tým pomocť. Oni sú povinní urgovať zahraničie a na druhej strane mi pripadá, že na príslušnom Finanzamt tá pracovníčka nemá dostatočné znalosti. Na Slov. RP nedostaneš ak si samoživiteľ. Skús nech urgujú.
Ahoj, mne tiez prisiel sek z danoveho, sek s nulovym vyrovnanim, ale k tomu aj dalsi sek, ze mam nejakemu Gerhardovi zapaltit 35 eur, pochopila som to tak, ze to je asi za to tlacivo, co mi vytlacil, ma s tym niekto nejaku skusenost, lebo ja tomu vobec nerozumiem.
Signal, ahoj ja som v Grazi, mam Slovenske programy cez Skylink cez druzicu, neviem ako to funguje vo Viedni.
A to ako máš? Vieš my máme starý televízor, tak neviem, ako by sme to napojili. Môžeš mi napísať, aký máš TV, čo si si to vlastne kúpila. Je to nejaká karta? Skrátka aký je princíp fungovania a čo si musím kúpiť. No ak je treba vycapiť niekde vonku na dom satelit, teda ten plechový tanier, tak bohužiaľ vo Wiedni to je zakázané.
Ahoj, mam tanier resp. rodina ma tanier vonku a pridali sme k nim konvektor a dnu mam skrinku a kartu Skylink, ale vydrz ked skonci analogove v Bratislave, mozno bude signal dostacujuci a budes mat, mame stary telkac len maly.
Ak budeš potrebovať právnika, ktorý už údajne pomohol ženám s týmto problémom, tu máš meno a kontakt: Mgr. Grula, (slovenský právnik pracujúci v AT pre opatrovateľky, pri Konfederácii odb. zväzov SR) č.t.: mobil: 004366488525652, pev. linka: 004315344439243, prajem veľa zdaru.
Finanzamty nemajú nikde udávané e-mailové adresy. Len telefón, či osobne.
Ahoj, živnosť si pozastav k 31.5., aby si nemusela platiť ďalší mesiac odvody a od prvého sa ihneď prihlás v zdravotnej poisťovni na Slovensku. Tam by Ti mali vyplniť formulár 108 a poslať ho do SVA. A žiadosť si vypíš pomocou prekladača v počítači, ale po slovách si to prekladaj. Nech sa Ti darí a ostatným prajem pekný deň. Maja
V mnohých prípadoch je to tak, že my si “vybeháme” a čestne odošleme všetky potrebné doklady na patričné úrady v Rakúsku, ale stroskotá to na tom, že Rakúski úradníci si nezodpovedne robia svoju prácu. Mne sa už stalo, že takýto “Beamte” ma dva razy nesprávne a nedostatočne informoval.
Vdaka, ale uz som to pozastavila k 17.5.2011 a vcera odoslala. Eva
A to si si zo slovenska doniesla Skylink?
Nevadí, tak na zdr. poisťovni si udaj nasledujúci dátum, aby to spolu nadväzovalo dátumovo na seba, Maja.
Konvektor, prijimac satelitny a kartu Skylink.
Mám možnosť ísť opatrovať aj do ďalšej rodiny, príležitostne. Ako je to s prihlásením, oni ma budú chcieť určite prihlásiť, pretože budú dostávať peniaze na 2 opatrovateľky, neviete, ako je to s tým? Za akých podmienok by som mohla pracovať v dvoch rodinách?
Dievčence chcem sa spýtať, keď si kúpim internet v Hoferi a chcem pozerať na ňom rôzne programy - Markíza, Joj atd. najmä správy, nejaký seriál, tak mi to bude sťahovať kredit? Ide mi hlavne o večerné vysielanie. Ak áno na akú dobu mi to vydrží?
Zožerie Ti ho za chvíľu.
Ja robim v Hornom Rakusku. Som rozvedena. Podla noveho zakona som aj ja potrebovala dolozit prijem byvaleho manzela, nazov zamestnavatela. Rakusania si myslia, ze aj byvaly manzel by mal na Slovensku dostavat pridavky a oni by tym padom doplacali diferenz. Na socialnom na Slovensku mi potvrdili formular, ze byv. manzel nema narok na pridavky, poslala som to a dalej dostavam plne.
Finanzamt Feldkirch (V-card)
Reichsstr 154
6800 Feldkirch
Telefon: +43 5522 301
Fax: +43 1 51433-5950000
E-Mail: post.fa98@bmf.gv.at
Internet: www.bmf.gv.at
Dobrý deň, viete mi niekto poradiť, ktoré formuláre potrebujem, keď už mám živnosť, bola som pred tým na úrade práce a neviem, čo so zdravotnou poisťovňou. Iba čo sa týka Slovenska. Mám sa iba vyhlásiť z úradu a potom čo? Ďakujem