Ahoj, ja som cez nu isla, mam za sebou prvy turnus a zatial je vsetko ok. Uvidime : )
Ako je to možné, že v Hornom Rakúsku to pochopili a v iných častiach nie? Tiež som doložila potvrdenie zo sociálky o tom, že bývalý manžel nemá nárok na RP na SK, ale vždy tá istá odpoveď - požiadajte si na Slovensku a dookola to isté. Na hlavu postavené!
Milé žienky mám k Vám prosbu, potrebujem kontakt na právnika z konfederácie zväzu SR, pôsobiaceho v Rakusku ktorý pomáha riešiť právne úkony pre opatrovateľky. Tiež prosím ak máte vlastné poznatky aj s poplatkami. Ďakujem za Vašu odpoveď, prajem pekný večer.
Naroluj si nižšie pár dní dozadu, je tam kontakt, ale čítala som na inom fóre, že odmieta, ale skús. Všetko dobré.
Tiez som nasla par dni do zadu cislo na toho pravnika. Volala som mu na rakusku pevnu linku a bol velmi ochotny a mily. Neplatis mu nic. Skus, urcite pomoze aj tebe.
Ahojte dievčence, vie mi niekto obsiahlejšie napísať o polovičnom platení SVA? Vraj sa dá znížiť na polovicu, nakoľko nepracujeme len pol roka. Mne to pripadá prinajmenšom divné, nakoľko sa odvody vypočítavajú z príjmu a nie z času, ktorý v AT odpracujeme. Ale aj tak ma to zaujíma a som zvedavá. Ak má s tým niektorá priame skúsenosti, budem rada ked to sem napíšte. Prajem pekný deň.
Pocula som o polovicnom plateni do VKO, ale nie o polovicnom plateni do SVA, to nie je asi mozne
Ahojte, pracovala som v Rakusku ako opatrovatelka 5 mesiacov od januara a prisiel mi sek na 100E Grundumlagen od Wirtschaftskammer. Teraz mam pozastavenu zivnost a neviem, kedy budem mat dalsiu pracu. Musim ho aj tak zaplatit?
Prosim vas, vie niekto, ci nadalej vyplacaju rod. pridavky kazde 2 mesiace ak je zena sama? Od zaciatku roka som nic nedostala, dvakrat som im priniesla vsetky formulare aj osobne som tam bola a nic sa nedeje. Alebo robia kazdy rok ten isty chaos? Dakujem.
Ahoj ja som v Sollenau 
Dobry den Loli, tiez Vas chcem poprosit ak mate kontakt na dobre rakuske agentury, aby ste mi ho poslali. Urcite ste dostali vela ziadosti o pomoc, dufam ze sa ozvete aj mne.
Vie mi prosim pekne niekto poradit? Dcera minuly rok studovala jazykovu jednorocnu skolu, ktoru Finanzamd neakceptoval. Som rozvedena. Chcem si podat danove priznanie za rok 2010 a nie je mi jasne, vo formulari E1, v bode 4 co mam zaskrtnut. Som samozivitelka rodiny (Alleinverdiener) alebo samozivitelka dietata (Alleinererzieher). Rodinne pridavky za cas 1. 1-1. 9 2010 som nedostavala. Vysvetli mi to prosim niekto, zatial kde sa pytam, nito mi to nevie vysvetlit. Dakujem
Ja som uz pocula o znizeni pladieb do SVA. Treba vraj podat ziadost do SVA na znizenie davok ak mame maly prijem.
V 90 percentách nie! Aj keď je žena sama! Prídavky Ti vyplatia naraz - na budúci rok a strhnú Ti z nich čiastku vo výške slovenských prídavkov! Aj keď na ne na Slovensku nemáš nárok, nedostaneš ich!
Ja s týmto problémom bojujem od mája minulého roka - aktívne, no bezúspešne! V Salzburgu je to nemožné!
Akou formou mam poziadat o danovy bonus tu v Rakusku, som vdova a mam 2 vysokoskolakov? Danove priznanie som podala a mam 0. Dakujem velmi pekne.
Boli ste niektora cez agenturu Sunset v Rakusku? Na Nemecko maju dobre ohlasy a neviem ci to plati aj na Rakusko.
Evka si v Stayermarku? Tam sú také vysoké. Ja by som zavolala na príslušnú regionálnu WKO a požiadala ich o radu, resp. informáciu. Aby si nedostala platiť penále, ktoré sa každým nezaplateným mesiacom po dátume splatnosti navyšujú. Väčšinou bývajú ústretoví.
Toto je pravda, možno požiadať na SVA o zníženie odvodov. Aj vyhovejú, len si treba dať pozor, a nezadať veľmi nízky predpokladaný príjem v tomto roku, pretože, potom na konci roku si to dovyberajú vo výške Nachzahlung za príslušný rok. Čo sa týka polovičných platieb do WKO, tiež som o tom tu čítala, ale zároveň viem, že v tejto záležitosti nevyhoveli, pretože vraj pracujeme každý mesiac v roku.
A nie je už neskoro na podanie daňového priznania? Myslím, že do konca apríla to malo byť. Na daňový bonus aj keď si rozvedená máš nárok iba vtedy, ak si v uplynulom roku mala vyplatené rod. príd. za viac ako 7 mesiacov. K daňovému bonusu potrebuješ formulár Lk1.