Opatrovateľky v Rakúsku

Nemas pravdu! Treba sa obratit u nas na socialku. Ma narok kazde 2 mesiace a kedze u nas nemoze poberat pridavky ked je sama, tak musi dostat celu ciastku v AT! Nic jej neodpocitaju! Aj u nas su ludia, ktori tomu rozumeju.

Ahojte. Kto mi vie poradiť? Zomrela mi pacientka, no a nemám vyplatený poplatok do WKO v Steiermarku. Teraz si hľadám prácu, ale nebude to pravdepodobne v Steiermarku. Čo s tým teraz?

Myslím, ze zaplatit by si mala do WKO v Steiermarku a potom, ak si najdes miesto nikde inde, tak napisat do WKO Steiermark, ze uz od takeho a takeho datumu pracujes v inom Bundeslande, a oni by ti mali urcitu ciastku vratit a ty tu ciastku potom doplatis tam, kde budes. WKO v inom Bundeslande by ta mal potom sam vyzvat, na zaklade tvojho prihlasenia k prechodnemu pobytu. Alebo, skus tam zavolat a povedat im, aky mas problem.

Ahoj, chcela by som ťa poprosiť, či by si mi mohla napísať, čo všetko potrebujem na vybavenie RP v AT. Môžeš aj na e-mail: lucy_bb@azet.sk. Ďakujem, prajem pekný deň, Iveta

Nie je to celkom tak, ja som tu 4 roky, patrím pod Melk, Scheibbs a dostávam RP raz za rok a nikto s nimi nepohne. Dokonca mi za rok 2010 odpočítali slov. časť RP, vraj si ju mám pýtať na SK. Podala som odvolanie a doteraz čakám. A podľa zákona z min. mája chcú pre všetky opatrovateľky vyplácať 1x za rok. Je pravda, že slo. strana proti tomu niečo robí, ale stále nič sa nedeje.

To nie je možné, treba za tým ísť, alebo to dať niekomu urobiť čo tomu rozumie. Aj ja som to nemala ľahké, ale postavila som si na svojom a musíš tam uviesť ích paragraf, podľa ktorého máš nárok. Oni sa s nami iba zahrávajú, a využívajú neznalosť zákonov a neznalosť reči. Bola som možno 15 krát na mojom príslušnom úrade a tak som sa hádala, že všetko čo tam stalo za rok a pol a posielali ma od jedného ku druhému, urobili za 2 dni. Oni na nás iba kašlú a ak si nepojdeš za tým sama a iba čakáš, tak to je skutočne na nervy. Ak možem poradiť nakoniec mám urobené Finanzonline a je to bez problémov. Tam sa niet na čo vyhovárať, na každú otázku dostanete odpoveď a to do niekoľkých hodín. Nič sa nestratí a nikto vám nemože povedať-vlastne napísať niečo, čo je v rozpore so zákonom. Po odoslaní mojho daňového priznania za rok 2010, som mala do dvoch týždňov všetko potvrdené, spracované a zaslaný daňový bonus na účet. Za rok 2009 som ho vybavovala rok a pol. Nikto sa vobec nezaujímal o to, že tam mám nejakú žiadosť a že ja chcem nejaké peniaze. Jednoducho tam to ležalo bez záujmu. Viem už z vlastných skúseností, že netreba sa vzdávať, oni to iba zneužívajú.

Dnes som volala do ag. Sunset a hovorili mi, že momentálne majú ponuky len do Nemecka. Tak neviem, čo je na tom pravdy.

Prosím vás, má niekto skúsenosti s ag. GWA zo Sp. Novej Vsi? Napíšte prosím, čo najskôr nejaké informácie.

Dievčence ktorá máte kontakt na p. Ruska z Piešťan? Má tam AG pre OP možno niektorá cez neho robí dakujem.

Pýtam sa preto, lebo majú dosť vysoké poplatky. A okrem toho chcú už pri podpise zmluvy ešte pred odchodom do zahraničia poplatok 250 eur.

Tak ked chcu peniaze dopredu, tak nie su seriozni.

Ďakujem za rýchlu odpoveď. Tiež som si myslela, že to nie je “in Ordnung”.

Ahojte, nenajde sa nejaka opatrovatelka v Hainburgu, nastupila som tu na prvy turnus a rada by som si tu našla nejaku babu s ktorou by som sem tam aj na kavu mohla zajst.

Ja mam na neho kontakt, ale bohuzial doma, teraz som momentalne v AT. Bola som osobne v tej agenture, cisto zo zvedavosti. Prijala ma pani, ktora ma informovala o podmienkach a povinnostiach. Nepovedala som hned, ze pracujem v AT ako opatrovatelka 4 roky. Ked som to prezradila, stratila o mna zaujem. Ale aj napriek tomu som napisala e-mail do AG a dodnes som nedostala odpoved. Svedci to o charaktere a pristupe tejto AG, ze nie je seriozna. Tot moj nazor.

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či neviete niekto o agentúre, ktorá berie len na záskoky? Za info ďakujem.

Tak to Vám úprimne závidím, že v Hainburgu. My tam máme det. lekára pre nášho synčeka a pravdu povediac vždy sa mi tam páčilo žiť. Keby sme nemali postavený dom tu na SK, tak tam idem žiť. Momentálne bývame cca. 5 km od rakúskych hraníc a v AT som do materskej pracovala 8 rokov. Asi tak.

A odkiaľ pochádzate? Išla ste cez agentúru, alebo privátne?

Prosím ťa, ako prídem k tomu formuláru Lk1?

Ahojte, ved mi ich vyplacaju uz 4. rok kazde 2 mesiace v plnej vyske, na SK som si to dala hned na zaciatku na poriadok, vzdy bol problem na zaciatku roka, ale do aprila mi to vzdy doplatili, len ma zaujimalo, ci su zeny, ktorym to aj tento rok vyplacaju kazde 2 mesiace. Nuz musim FA castejsie navstevovat, pockam ci mi to doplatia v juny a potom sa do toho pustim. Diky moc za odpovede.

A v ktorej casti Rakuska pracujete ak smiem vediet, lebo niekedy to zavisi od uradnika ako rychlo to dokaze vybavit.