Scheibbs - Niederosterreich, ale aj po týchto úradoch je to rôzne. Ako píšeš, netreba sa vzdávať - majú mi doplatiť cca. 260€, čo nie je taká veľká suma, ale som zvedavá, kde sú a kto mi ich má vlastne vyplatiť, keďže každá strana hovorí, že si ich mám pýtať na tej opačnej. Veľa báb to vzdalo, nie som jediná ktorej to urobili. Obrátila som sa aj na Solvit, prisľúbili pomoc, ale až po vyjadrení komisie EÚ. Tak čakám, ale nevzdám to.
Ak pôjdete cez p. Ruska, dobre si prerátajte, čo Vám po všetkých poplatkoch ostane a doplatky na SVA si doplatíte samé. Majú to veľmi šikovne zariadené. Hlavne tie, čo ste už 4. rok - davajte si pozor.
Stiahni si ho z netu, alebo priamo z Finanzamt.
Prosím vás, neviem kde mám hľadať na nete ten formulár Lk1, ďakujem za pomoc.
Pre rok 2010 nie je vo formulároch bmf na nete, treba vyžiadať na FA.
Ja napriklad Wieden-21, predtym som bola Wien-4 a Burgenland a take natahovacky som nemala, v 21-tke, ked im niekto vola kazdemu daju ine info.
Ahojte dievcata, prosim vie mi niekto poradit, syn mi nastupuje na strednu skolu, budem potrebovat formular E402 o navsteve skoly, alebo mi staci potvrdenie zo skoly ako na zakl. skole? (k rod. pridav. v AT), dakujem.
Mám pravdu, prepáč, sama mám s tým osobnú skúsenosť! A nepomáha mi ani to, že som sa obrátila priamo na Ministerstvo práce, soc. vecí a rodiny v Blave. Neviem, či to závisí od toho, kde pracuješ, alebo od úradníka - na rak. Finanzamte. Ja som v Salzburgu - a bez šance. Dostala som len, diferenciál! Samozrejme, že pracujem aj na slov. prídavkoch, ktoré mi tu odrátali, no zatiaľ bez úspechu! A to, že u nás tomu ľudia rozumejú neznamená pre rak. úradníkov nič!
Ahoj ros, budes potrebovat formular E402, je potrebny pre stredo. aj vysokoskolakov. Hned ked nastupi na SS, vypln si ho a daj potvrdit na skole (prazdny formular si vytlacis na nete). Potom ho uz len zanes na Finanzamt.
Mne osobne uznali papier, ktory som napisala na PC a dcera dala potvrdit v strednej skole. Uz 3. rok odo mna nikto neziadal E402.
Majka, prosím Ťa, čo je to za formulár 108, ktorý treba poslať do SVA? Taktiež som pozastavovala živnosť (k 1.5.) a o tomto mi nikto nič nepovedal. Na SVA chcú odomňa potvrdenie, že som nebola v mesiaci máj u žiadneho lekára. Lenže toto potvrdenie mi môžu vydať až koncom júna. Ak mi vieš bližšie poradiť (alebo niekto iný) tu je moja adresa: lf21@post.sk, vďaka Lucia.
Ahoj stredné školy ho zvyčajne dávajú v prvý deň zápisu študentom domov, vysokoškoláci si ho musia priniesť.
Dakujem za odpovede, dam si pre istotu potvrdit ten f-E402 aby potom nevymyslali na FA, teraz uz natahuju cas ako sa len da, tento rok mi nevyplatili este RP, uz som im 2 krat dala vsetky formulare, ale co by sa oni unuvali.
Uz som tie formulare postahovala z netu aj v SK aj v Nemcine.
Ahojte, poradte mi, ako a kde si viem pozastavit živnosť.
Ahoj Mirka, mozes sa mi ozvat? Mozme sa stretnut, pokecame. Ak ma tu nezastihnes, zavolaj na c. 0905804550, alebo prezvon, zavolam ti. Olga. Alebo napis - olga.obzutova@gmail.com Pa.
Ahoj, mne doteraz vždy stačilo potvrdenie zo strednej školy a syn je v treťom ročníku.
Budete potrebovat E 402, ale je to jednoduche.
Mila Dominika, precitajte si par stranok nazad, je tam super popisany postup prerusenia zivnosti, je tam viac toho.
Staci zajst na Finanzamt, vyziadat si osobne tam formular.