Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj Dominika, stačí ak úplne stručne napíšeš na adresu do WKO, že chceš pozastaviť živnosť od … dáš dátum, svoje číslo e-card, a pošli im to poštou a nemusíš sťahovať žiadne formuláre, je to takto jednoduchšie a oni Ti hneď odpíšu. Ja som to tiež sama napísala dvoma vetami a je to vybavené, aj zrušiť živnosť si každý môže sám bez kadejakých formulárov. Len to musíš adresovať do WKO a ak chceš, tak to pošli aj do SWA, ale z WKO dajú hneď info do poisťovne. Maj sa J.

Ako si skontrolujum odvod do SVA? Poslala som to zo slovenska.

Treba digitalny satelit so slovenskou kartou.

Ahoj, ja som v Engelharstettene, mozme sa stretnut, je to kusok od Hainburgu, budem tam od 12.6., napis mi sms na tel. 0907741073, alebo uhrincatova@gmail.com. Papa, Z.

Rakúsky zákon Ti to žiaľ nedovoľuje! po 14 dňoch cyklu - musíš mať 14 dní pauzu! Choď na WKO - opýtaj sa, ako by sa to dalo poriešiť.

Ahojte, mam kontakt na agenturu Hoffman vrein, poradte mi, je to s tou agenturou az take hrozne?

Renátka, daňový bonus je vyplácaný v rodinných prídavkoch tu v Rakúsku, netreba oň žiadať.

Prosím, ako zistím cez net, či mám nabehnuté nejaké penále na odvodoch?

Ak si SZČO - nijak! Musela by si si na SVA aktivovať - osobne E-card, dajú Ti prístupové heslo, kód a musíš mať čítačku karty. Včera som sa bola informovať. Takže - skús osobne, alebo telefonicky, ale cez net sa k tomu nedostaneš.

Počula som veru všeličo.

Ahoj, Kika. Ak vyplnim tlacivo tu na nete o pozastaveni zivnosti staci to poslat elektronickou postou ci musim si tlacivo vytlacit a rucne vyplnit a podpisat? Dakujem.

Ahojte dievčatá, pracujem v AT 7 mesiacov. Chcela by som si na Slovensku zobrať úver, neviete mi poradiť čo k tomu potrebujem, či sa to vôbec dá. Ďakujem.

Ahoj Monika. Ja som si brala uver. Kupila som si byt v hotovosti a potom som zobrala hypotekárny úver, takže som ho založila na katastri v prospech banky. Brala som len 10 tis. € a potrebovala som k tomu okrem LV bytu, slov. daňové priznanie, lebo rakúske neakceptovali. Všetky papiere, t. z. živnostensky list, doklad, že som platcom odvodov v rakúsku, teda SVA, prefotenú e-card, WKo kartičku. Všetky šeky. Nikde mi necheli dať úver, len v Unicredit bank. Aj ked byt má skoro trojnásobnú hodnotu požadovanej sumy. Neviem ako je to s inými úvermi. Ja s hypotekárnym som nemala žiadne problémy, len si to vyžadovalo veľa trpezlivosti. Držím palce.

Ja som si chcela zobrat uver na byt, ale dozvedela som sa, ze ako zivnostnik pracujuci v AT nemam ani najmensiu sancu.

Živnosť mám síce už tretí rok, ale nemám ani úlomok informácií, ku ktorým som sa práve dostala vďaka Vám. Takže som chvíľkami zhrozená aké je to komplikované, ale som rada, že som sa k tejto diskusii dostala. Veľa šťastia.

Ahoj, prave to riesim. Potrebujes urcite min. 3 mes. konto v Rakusku. Pokial nie si vo svojej banke VIP klient, tak neocakavaj nic velke a zajdi do CSOB. Robia uvery pre rak. opatrovatelky a povedia Ti vsetko, co potrebujes.

Skuste sa popytat v OTP banke, mali by Vam vyjst v ustrety.

Ahojte, poradte mi agentury, ktore prijimaju aj chlapov, dakujem.

Ahoj, ja robim cez nich este len druhy rok, mozes mi viac napisat, co sa deje?

Ja mám presne ten istý problém, na Slovensku mi ako rozvedenej, prídavky odnali a Rakušania nechcu platiť celé prídavky, platia iba doplatok, poslali mi list, v ktorom sa odvolávaju na to, že mám svojho bývalého manžela zamestnaného? Písala som aj na ministerstvo do Bratislavy, ale žiadna odpoveď mi nedošla.