Opatrovateľky v Rakúsku

Predsa chlapov by mali príjmať všetky agentúry, nie? Prečo by mali byť diskriminovaní. Stetla som chlapa cestujúceho z turnusu. Skúste rakúsku Caritas, kontakt nájdete na nete.

Prosím Vás ženy, vie mi niekto poradiť? Mám živnosť v Rakúsku a chcela by som sa zamestnať na 14 dní na Slovensku. Môžem mať súbežný prac. pomer a čo to obnáša a k platím odvody tu. Má niekto skúsenosť? Vopred dík

No neviem ako dlho pracuješ v AT, ale neviem či budeš po tejto namáhavej práci budeš schopná pracovať aj dva týždne na SK.

Ahojte, potrebovala by som radu. Pracujem v At. a mam 88 r. babku, ktora ma Parkins. chorobu. Skoro kazdy druhy den ma zachvaty az take, ze sa pusta aj do mna. Nemam ziadne volno, len niekedy doobeda narychlo bezim nakupit, lebo varim. Mam 50 eur na den a som tu zavreta ako vazen. Nemala by mi rodina viac platit? Urcite mi napisete, ze to zalezi od rodiny, ale kde je moje osobne volno? Za chvilu mozno aj mne sibne. Dakujem, kto mi napise ako to riesit.

Ahojte žienky. Prosím vás, máte niekto skúsenosti s rakúskou agentúrou Guterengel? Na nete som čítala, že registrácia u nich je bezplatná, no sťahujú si sprostredkovateľský poplatok 8% z mesačného zárobku. Neviem, či je to seriózna agentúra? Poraďte mi prosím. Diky.

Ahojte, opatrujem v Rakusku a teraz si vybavujem zivnost a otazka znie, k comu potrebujem formular E 106? Kam ho potrebujem odniest?

Ten vyplní rakúska SWA a potom z dvoma vyhotoveniami ísť do našej zdr. poisťovne, kde sa odhlásite.

Ja som mala ten isty stav aj take iste miesto, ale ja som nemala ani obchod, ani telefonny signal. Mala som sice 70 na den, ale mala stufe 7.

V banke ti môžu dať úver, ale až keď máš podané daňové priznanie, potrebuju ho, aby vedeli výšku tvojho príjmu.

Takze mam oba formulare poslat do SWA?

Dakujem zo odpoved.

Ahojte, ma niekto skusenosti s pani Strukelyovou, ma agenturu v Bratislave?

… nie poslat do SVA, ale ist u nas na SK s nimi do prislusnej zdravot. poistovne, kde Vam na zaklade tejto 106-ky vystavia EU-preukaz, aby ste mohli byt aj u nas osetrovana.

Ked nemas osobne volno, pytaj si za 1. h 5 eur, za 2. h 10 eur. Tak sa to bezne preplaca. 14 dni turnus mas k platu plus 140 eur. Nedaj sa, ked nebudu suhlasit, nech si rodina zabezpeci na 2. h dozor. Tie zachvaty konzultuj s lekarom, potrebuje lieky inak nastavit (od psychiatra na ukludnenie), ty pozeraj na svoje zdravie.

Dakujem, ale je to taka mila rodina, ze mi je zatazko pytat si peniaze. S doktorom to konzultujem uziva, Risperdal, ale niekedy to nezabera.

Aj ked je rodina mila, prekonaj sa, a porozpravaj sa s nimi, ci vedia zabezpecit na dve hodiny niekoho na dozor ku pani, inac sa ozaj dohodni na financnej nahrade. Pre teba by ale bolo isto lepsie volno, hlavne zo zdravotneho hladiska. Ja viem, ze je to tazke, ale musis mysliet aj na seba. Drzim palce. Papa.

Dakujem Katka, skusim to, mozno aj preto, ze si mozu mysliet aka som blba, ze som ticho - pa.

Prosim Vas, je to smiesne ale ako sa povie coraz po Nemecky. Niekedy chcem povedat, ze coraz viac sa jej stav zhorsuje, alebo ako inak to povedat? Dakujem

Ihr Zustand wird ständig verschlechternden.

Dobrý večer! Potrebujem poradiť. V Rakúsku pracujem od decembra 2009. Vystriedala som 9 rodín. Vždy, keď som chcela podať žiadosť na detské prídavky, menila som rodinu. Posielali mi z Finanzamt na Finanzamt papiere. Niektoré sa zázrakom stratili. Takže musím vybavovať opäť! Teraz som vo Viedni, potrebujem vyplniť formulár 38. Mám 2 listy, čiže 4 strany, mám vyplniť všetko, ak sa otázky opakujú? Alebo iba stranu 1 a 2. Podávam na rok 2009 a rok 2010, pre 2dcéry, takže mám vyplniť 4x toto tlačivo? Ďakujem za odpovede!