Opatrovateľky v Rakúsku

Treba zaskrtnut Alleinerzieher, ked ste rozvedena.

Dakujem, jedno slovo a taka dlha veta haha

Prosim Vas, kto plati WKO - rodina, alebo opatrovatelka? Dakujem

Vallika, zaleží na rodine, ako sa s nou dohodneš.

Ak sa jedná o Beih 38, myslím, že prvá strana, údaje o manželovi, sa vypíše len 1-krát a druhá strana, údaje o deťoch pre každé dieťa raz.

WKO si platíš sama, je to poplatok za živnosť.

Ihr Zustand wir immer schlechter.

Ahoj nina, citala som, ze platis 5 euro poplatok banke stvtrocne. Nemohla by si povedat v ktorej, lebo ja som si zalozila ucet v Sparkase a tam mam platit 99 eur mesacne poplatky, co je dost vela. Dakujem, Iveta.

Vedel by mi niekto poradiť serioznu agenturu, ktorá sprostredkuje prácu v oblasť Graz, Klagenfurt. Mám dlhoročné skúsenosti a hovorím dobre po nemecky

V Otpbanke je to aktualne aj pre opatrovatelky pracujuce v Rakusku na zivnost, potvrdenie z danoveho priznania na Slovensku, prefotena zivnost, pripadne dalsie doklady ohladne platenia SWA.Okrem Otp este aj SLSP, ale vsetko prelozit uradne do Slovenciny co je dost, potom CSOB a Prva stavebna sporitelna, som prekvapena, ze aj UNIcredit, vlani nebrali, mozno ze uz akceptuju, napriklad vlani akceptovala aj Volskbanka a na zaciatku roku uz nie, teraz aktualne neviem. To sa tyka hypouverov, ostatnych spotrebnych uverov neviem ako posudzuju, tam este menej bank.

A este nepotrebovali, aby ste mali ucet v Rakusku, skor len podmienka, aby chodila vyplata od rodiny na ucet minimalne aspon 3 mesiace a mohol byt na vedeny na Slovensku v ktorejkolvek banke.

Po dohode s rodinou nám WKO platí rodina.

Zomrela nám babka a agentúra ponúkla dočasný menej platený záskok, kým nám nenájde ďalšiu rodinu. Chcela by som vedieť ako ďalej - či je lepšie pozastaviť živnosť, či ďalej platiť SVA?

Ked mas pracu na zastup, tak pracuj dalej so zivnostou. Ked odmietnes zastup, co by som neurobila, lebo mozes dlhodobo zostat bez prace-potom ju pozastav.

Dobrý deň, mám živnosť na Slovensku na opatrovanie a chcem ísť na 1 mesiac na záskok v Rakúsku. Len je problém, lebo rodina chce všetko oficiálne a že sa mám nahlásiť tam, kde vydávajú živnosti aj na finančnom, aj keď som na mesiac. Že inak ich môžu pokutovať. Vie niekto poradiť?

V Rakusku mozes robit len na rak. zivnost, na slovensku v Nemecku. Tvoju zivnost musia mat na WKO, inac pri kontrole by mala nielen rodina problem, ale aj ty.

O toto sme sa už informovali, môžem najviac dva mesiace za rok dohromady. Aj v Rakúsku aj v Nemecku, aj v Nemecku by som si musela vybavovať živnosť ak by som bola dlhšie.

Ked ta rodina prihlasi na prechodny pobyt na obecnom, alebo mestskom urade, nepocula som, ze im staci slovenska zivnost, na to su Rakusania prisni.

Po troch dňoch, že ma musia prihlásiť a už som aj okolo tej živnosti dnes zistila, ešte dostanú aj podporu za ten čas, čo tam nebude tá, čo je na furt. Len neviem, či stihnem to Slovenské potvrdenie vybaviť.

Ahoj, z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze ja som s nimi spokojna. Pracujem sice v Nemecku a nie v AT, ale zatial same dobre skusenosti, umiestnili ma do par dni po registracii a su mili a ochotni, pocas celeho vycestovania som s nimi bola v kontakte. zatial bez problemov.