Potrebujes do slovenskej zdravotnej poistovne zaniest, cize do Dovery, Vseobecnej alebo aku mas.
Chcem vedieť, či je možné byť PN a pozastaviť si živnosť. Som totiž čerstvo vypísaná na maródku. Zajtra som mala nastúpiť, ale moje zdravotné problémy budú vyžadovať dlhšie liečenie. Preto si myslím, že si bude rodina hľadať namiesto mňa náhradníčku. Ako to už chodí, náhradníčky sa vedia postarať o to, aby neostali len náhradníčkami. Odvody za 2. Q mám zaplatené. Prosím, poraďte mi či je lepšie živnosť ponechať, alebo si ju od 1. 7. pozastaviť. Ďakujem.
Podotýkam, že mám Zusatzversicherung. Len neviem, či mi SVA nepozastaví vyplácanie PN, ak si pozastavím živnosť.
Ahojte, moze mi niektora dobra dusa poradit, do maja som pracovala v rodine, odisla som, momentalne nemam stalu rodinu, staci ked sa odhlasim z byvalej rodiny z pobytu, a ostatne necham bezat na tu adresu? myslim SVA, Familienb? Aby som nemala problem s papierovackami, zivnost chcem mat len do septembra, potom koncim, vdaka ak mi niektora odpovie, zelam vsetkym pekny den.
Ahoj, vcera som citala na jednej stranke, ze ak zrusis zivnost, alebo pozastavis, mozes si dat ziadost, ze si chces dalej prispievat do SVA, teda platit odvody, nezavisle na tom, ci mas zivnost alebo nie, ahoj.
Neviem či poberáš rodinné z A., ak áno a ak sú väčšie ako platíš odvody, tak si nechaj bežať živnosť, keď nie, tak si ju pozastav a prihlás na úrade práce, aby platili za teba odvody.
Ahoj, vdaka za reakciu, ano poberam pridavky, ako samozivitelka, su uz bohuzial mensie ako vyska odvodov, ale ja mam obavy z toho, ze ked momentalne nerobim, aj ked si platim vsetko co treba, tak ci nevadi, ked som stale prihlasena na mieste vykonavania zivnosti v byvalej rodine, ze som sa proste odtial neodhlasila?
Ďakujem Vám za odpoveď. Len som zabudla napísať, že som rozvedená, takže sa píšem do kolonky ja sama a na 2 deti 2 formuláre zvlášť za jeden rok? Ďakujem! Pekný deň!
Dobrý deň! Chcela by som sa spýtať, či môžem mať zárobok na deň menší, ako moja kolegyňa? Môže byť medzi nami rozdiel? Veď pracujeme v tej istej rodine, máme rovnakú pacientku, pritom ja pomáham aj v záhrade a okolo domu a kolegyňa nie. Mám sa spýtať agentúry, prečo? Ďakujem! Pekný deň!
Zdravím a prajem krásny deň, chcem sa opýtať, aké potvrdenie treba u školopovinných detí? Lebo tá E402 je len pre stredné a vysoké školy, a neviem sa dopátrať na internete nejakej normálnej odpovede, všade len “u školopovinných detí potvrdenie o návšteve školy”, ale ako sa k tomu dopátram v nemčine? Môžem to len ja preložiť, alebo je na to tlačivo? Prosím Vás, potrebujem túto info súrne! Ďakujem.
No to som ešte nepočula, aby striedačka mala iný plat. Ihneď kontaktuj agentúru.
Treba sa informovať v agentúre, je možné, že striedačka má zdravotnícke vzdelanie a tam majú napr. v Hilfswerku o 10 EUR na deň viac ako ženy len s kurzom. Tak to možno je aj v tvojej agentúre. Nerobila by som paniku, najprv sa informuj.
Agentura Sunset berie reg popl. 40 euro, plati sa hned, inak su neni ziadne rocne poplatky, nemcina moze byt aj slabsia, ale to je do Nemecka, do Rakuska neberu teraz. Ahoj
Zdravím, ja dokladám slovenské potvrdenie o návšteve školy, ktoré mi vystavia u dcéry v škole a sama preložím do NJ. Zatial mi to akceptovali, som v ÖO.
Prosím o radu. Chcem vedieť, či je možné byť PN a pozastaviť si živnosť. Som totiž čerstvo vypísaná na maródku. Zajtra som mala nastúpiť, ale moje zdravotné problémy budú vyžadovať dlhšie liečenie. Preto si myslím, že si bude rodina hľadať namiesto mňa náhradníčku. Ako to už chodí, náhradníčky sa vedia postarať o to, aby neostali len náhradníčkami. Odvody za 2. Q mám zaplatené. Prosím, poraďte mi, či je lepšie živnosť ponechať, alebo si ju od 1.7. pozastaviť. Podotýkam, že mám Zusatzversicherung od 01.08. 2010. Neviem, či mi SVA nepozastaví vyplácanie PN, ak si pozastavím živnosť.
Pracujem mimo sprostredkovateľskej agentúry a pýtam sa aj na to, čo urobiť, keď ma rodina po čase bude chcieť odhlásiť z prechodného pobytu. Kde to mám nahlásiť? A ako je to potom s korešpondenciou? Je to pravda, že SVA a WKO mi budú posielať korešpondenciu na mnou udanú adresu, hoci aj na Slovensku, ale na živnostenskom oddelení potrebujem uviesť inú adresu v Rakúsku, po zmene, t.j. po odhlásení sa s pôvodného prechodného pobytu.
Keď si pozastavíš činnosť, tak od SVA od toho dátumu nedostaneš už ani cent, samozrejme aj Zusatzversicherung zrušíš. Po obnove podnikania zase musíš čakať 6 mesiacov, kým budeš môcť ochorieť. Ja som už doma skoro 2 mesiace - zlomená noha a neprerušila som, to je len na tebe, ako sa rozhodneš.
Dobrý deň! Ďakujem za odpoveď. Aj ja som na to myslela, že sa spýtam agentúry, len som chcela vedieť, aký máte na to názor, kolegyne. Síce som vonku 1 a pol roka, kolegyňa 7 rokov, ale robíme tú istú robotu. Ešte raz ďakujem a prajem pekný deň!
Dobrý deň! Ďakujem za odpoveď. Moja striedačka má tiež iba opatrovateľský kurz. Budem sa informovať u agentúry. Ďakujem a prajem pekný deň!
Keď máš menšie rodinné ako odvody, tak si pozastav živnosť a prihlás sa na ÚP u nás. A nevadí, keď budeš prihlásená v mieste vykonávania živnosti. Preložíš si papiere až potom, keď znovu budeš mať nové miesto.