Opatrovateľky v Rakúsku

Na tom nezalezi, ci robi 2 alebo 7 rokov, ved agentura vam davala pracovnu zmluvu, kde je aj honorar, este ak by striedacka bola cez inu agenturu, ale tvoja agentura to musi s rodinou dat na rovnaku sumu!

Mne chodi posta na adresu na Slovensku. Zalezi od teba, ci si nahlasis na SVA, WKO. Na to ostatne, co sa tyka marodky, zavolaj p. Demcaka, povie ti. c.t. 0915929688.

Dobry vecer, prosim o radu. Pracovala som ako opatrovatelka v spol. krajine Salzburg, teraz som vo Viedni. Minuly mesiac som dostala sek na zaplatenie WKO r. 2011 Salzburg, co som aj hned zaplatila. Teraz mi prisiel dalsi sek z WKO Vieden, tiez na zaplatenie r. 2011. Nechcela by som to platit duplicitne, co mam urobit, aby som to znova nemusela platit? Vopred dakujem za pomoc.

Dobrý večer, ten druhý neplať, ja som minulý rok zaplatila obidva, potom mi poslali, že mám preplatok. Teraz som už doma a nič mi nevrátili.

Zavolaj na WKO a povedz, ze si uz platila. Oni ti povedia ako dalej … , alebo napis email, pozru to v pocitaci.

Pre Silviu, mam podobny problem, pracovala som v Tirolsku a teraz v NO, bola som sa tam osobne pytat a povedali, ze mam zaplatit ten prvy a doniest kopiu a oni potom rozhodnu, ci z toho odrataju tu ciastku, ktoru mam zaplatit v NO, alebo zaplatim este raz a rozdiel mi vratia, takze uvidim, ako pochodim.

Dobrý večer! Ďakujem za reakciu. Včera som sa spýtala agentúry, ale povedala, že som krátko tu a neviem dobre nemecky, ale ja sa dorozumiem, vybavím čo treba a babka je spokojná so mnou. Ona sa ma aj zastala. Ale dnes si ma zavolala babkina nevesta, tiež povedala, že mi nezvyšujú plat, lebo som tu krátko a nerozprávam dobre nemecky ako moja kolegyňa, ktorá je v Rakúsku 7 rokov. Tak ako som sa s ňou dorozumela, ak neviem nemecky. Pritom som u nich bola iba 3 dni, povedala mi, že "Ty zo dňa na deň vieš lepšie nemecky! ", lebo sme sa rozprávali spolu nemecky. Je to aj tak nefér, podľa mňa! Ďakujem! Prajem pekný večer!

Ja osobne pracujem cez ag. p. Ruska 2 roky. Je to mily clovek aj jeho sekretarky. On vam vo vsetkom poradi.

http://www.upsvar.sk/media/sprostredkovatelske-agentury.html?page_id=13211 toto nie je od veci si prečítať.

Chcela som si to prečítať ale nemôžem ten link otvoriť. Môžete to napísať ešte raz?
Ďakujem.

Zdravim vas dievcata, som po prvom turnuse v Linzi. Chcela by som sa opytat, ako je to s pridavkami na deti v Rakusku? Vyplacaju sa az po prvom roku, alebo ako? A kde sa mam obratit, ked chcem, aby mi tieto pridavky vyplacali? Tiez by som rada vediet co s tym, ked by som chcela ist napriklad na dovolenku? Musim to dat vediet agenture, alebo mozem niekoho zohnat na zaskok na vlastne triko, alebo ako? A dalsou vecou, ktora mi neda spavat, je vyska Socialversicherung - na mesiac, aby som vedela, kolko si mam mesacne odlozit. Velmi pekne vam dakujem.
Hanka

Zdravim zienky, chcem sa opytat na vase skusenosti, menila som rodinu - je nutne prihlasit sa na cudzineckej policii, nenachadza sa u nas, ci to risknut aj bez nahlasenia? Dakujem. Ali

Nic neriskuj, nech Ta rodina, alebo Ty sama, prihlasi na prechodny pobyt na obecnom, alebo mestkom urade. Na toto si rakusania davaju pozor a pokutuju pri kontrole.

Jarka papier vsetko znesie, ale skutocnost je uplne opacna.

Cit.: V pripade, ze sa stretnete s neserioznym sprostredkovatelom, oznamte verejne svoju skusenost. To ma byt vysmech pre tych, co chcu seriozne pracovat, bez poplatkov? Akoze nic sa nebude diat? Iba to mame verejne oznamit? V Rakusku je na to Arbeitkammer a ten to riesi doslova, nie iba verejne informuje. Ach, ach, nekomentovat.

Na všetky tieto otázky Ti má odpovedať Tvoja agentúra.

Uvedené platí iba pre sprostredkovanie zamestnania. Netýka sa sprostredkovania rodín pre opatrovateľky - živnostníčky, len ak by tam nastupovala ako zamestnanec.

Zdravim vsetky op., prosim vas o pomoc tie, ktore cestujete vlakom. Chodim autom, ale chcem zacat vlakom, cestovala by som z Presova do Innsbrucku po prvy krat sama, nemam odvahu, ak by sa nasla nejaka vychodniarka a bola by ochotna mi s tym pomoct, odvdacim sa jej. Cestovala by som z Presova 5.6., budem rada ak sa mi niekto ozve. Vopred dakujem. 0903602328

Chcela by som vás poprosiť kde by som si mohla stiahnuť tlačivá k založeniu živnosti a aké to vlastne sú, vraj sa niečo zmenilo ako to bolo pred piatimi rokmi a teraz mi stačí len stiahnuť tlačivá. Viete mi prosím vás poradiť? Vopred ďakujem.

Ak si chceš zakladať živnosť, musíš mať prechodný pobyt - teda nájdenú rodinu. S tým dokladom - meldezettel, ideš na príslušné WKO a ohlásiť založenie živnosti, tam Ťa hneď prihlásia aj na SVA - všetky poistenia. Nezabudni si priniesť nemecky preložený výpis z registra trestov, niekde chcú aj potvrdenie o absolvovaní opatrovateľského kurzu, tiež s prekladom, samozrejme.