Ahoj, vie mi niekto poradiť ako postupovať s formulárom E106? Mám ho najprv v Rakúsku potvrdiť (a kde?) a potom zaniesť do zdravotnej poisťovne na Slovensku? Ďakujem.
Dobrý večer! Mám taký problém! Podala som dokumenty na Finanzamt, v Baunau, kde som posledne pracovala, ale tam mi ešte neplatili. Odvtedy som už 3x menila miesto, rodinu. Keď som už chcela zase vybaviť, zomrela pacientka. Teraz som vo Viedni. Žiadala som poslať dokumenty na nové miesto. Pošlú mi to na moju prechodnú adresu? Koľko času im to môže trvať, lebo to bolo žiadané pred mesiacom, ale nič. Ak máte niektorá také skúsenosti, prosím poradiť, čo mám robiť? Ďakujem! Pekný večer!
Je to podla krajov, v každom inak, niekde nepotrebuješ preklad registra trestov, treba si to tam na mieste zistiť, aby si zbytočne neplatila za preklad.
Prihlásenie na prechodný pobyt samozrejme musíš, ale cudzinecká policia to je druhý úrad, že vraj sa má prihlásiť na cudzineckej do 3 mesiacov od prechodného. Ale mne rodina povedala, že to nemusím, tak neviem, už som na 3. mieste a nebol problém tak neviem.
Ajka i ja cestujem vlakom. Neboj sa, zisti si a napis vsetky spoje v cestovnom. Urcite stretnes nejake baby, co cestuju do AT. Idu s kufrom, spoznas ich, tak sa pridaj k nim. Spoznas kopu bab. Prestupujes v Ba a potom vo Wien metrom U3 zo Simmering na Westbahnhof a odtial do Insbruk. Vsetko je dobre oznacene, urcite sa nestratis, vela stastia.
Dakujem za povzbudenie. Vsetko zistene mam, uz len sa odhodlat. Naberam odvahu uz 3. mesiac. Dufam len, ze budem mat stastie na ochotne zeny.
Dobry den, chcela by som sa opytat ci po zalozeni zivnosti mozem ihned poziedat o formular E 106? Alebo az po urcitom case? A ci to na poziadanie automaticky vydaju, alebo musim nieco splnat? Dakujem.
Kto mi poradi? Od konca decembra mam pozastavenu zivnost a uz nerobim v Rakusku a stale mi posielaju z WKO sek na zaplatenie za tento rok a este aj s penalmi. Posielala som maily, ale vracali sa mi spat. Neviete niekto kontakt na niekoho, kto by mi to zo Slovenska vybavil? Potrebovala by som aj vypis z SVA, ze to tam mam zaplatene. Pan Demcak mi nechce pomoct, vraj ma vela roboty. Pocula som, ze je este jedna pani na vychode, ale nemam kontakt. Ak by ste vedeli mi pomoct, napiste mi. Dakujem.
Je samozrejme, ze ked si zivnost pozastavis a nie uplne zrusis platis odvody dalej, len bez penzijnej ciastky. A penale platis tiez, kedze ucty nie su zaplatene v lehote. S tym Ti nik nepomoze. Pozastavena zivnost meznamena, ze uz nie si poistena v AT.
Dobrý večer Lili! Volám sa Judita, tiež robím v 16. Bezirku vo Viedni, na ul. Paulinensteig 34. Som tu iba druhý turnus. Ja tiež teraz vybavujem rodinné prídavky, ale mám tiež problémy. Máte záujem sa stretnúť niekedy? Od 13.00 do 15.00 mám voľno. Napíšte mi, ak áno, a môžeme sa stretnúť a porozprávať sa. Budem rada! Ďakujem!
Ďakujem Ti, ale aj tak ak sa prihlásim na príslušný mestský úrad, tak oni mi pošlú záznam a to je ten meldezettel, s ktorým idem na VVKO a tam mi okrem prekladu registra trestov a prekladu opatrovateľského listu, prípadne vysvedčenia zo strednej zdravotnej školy, už naozaj nič netreba, lebo akosi sa mi to nezdá? A dorozumiem sa s nimi s mojou nie príliš dokonalou nemčinou - s lekárom, domácimi a sestričkou sa viem dohovoriť. Ďakujem všetkým za odpoveď. Bezradná
Ak myslíš dokumenty na rodinné prídavky, tie si Finanzamt sám vyžiada oz predchádzajúceho Finanzamtu. Trvá to dlhšie, mne to tak vybavili na novom mieste. Úrady sú poprepájané počítačmi. Musíš tiež na nový úrad odovzdať potrebné papiere.
Pozastavenie živnosti má vplyv na platenie resp. neplatenie odvodov, nie na platenie Grundumlage do WKO. Tento príspevok sa musí platiť aj pri pozastavení živnosti. O zaslanie výpisu požiadajte SVA listom. Uveďte vaše číslo - VSNR - a adresu, kam vám majú výpis poslať.
Príspevok od qualle je nepresný. Počas pozastavenia živnosti sa odvody do SVA naplatia, teda ani nie si poistená, členstvo vo WKO nemá s poistným nič spoločné a zaniká až zrušením živnosti.
Dobrý deň, ja som poslala potrebné papiere na posledný finanzamt, kde som robila. Oni to preposlali na prvý, v ktorom mi vyplatili aj predtým prídavky. Ešte ich teraz zatiaľ nemám, dlho to trvá. Prajem pekný deň. Mária
Poradte - k mojej babke na voziku pribudol dedo po porazke. Chodi, robim mu jest, pomaham s hygienou, periem, varim, zehlim aj pre ostatnych clenov, a aj upratujem velky dom, ale nedrem, lebo su cistotny. Doteraz som mala 55 eur na den netto, teraz mi davaju 62 eur. Napiste mi kolko sa bezne berie za dvoch, aby som bola v obraze, lebo im sa zda, ze mi davaju akurat. Dik.
Ahoj Monika, je to tazke povedat, kolko na dvoch. Osobne si myslim, ze pod 60 na jedneho by nemalo byt uz v dnesnych casoch. Ja som mala na dvoch pred dvoma rokmi 66, stavy boli babky ok, vsetko sama dokazala si urobit, dedo po porazke. Teraz co mam kamosky maju 70, ked maju dvoch pacientov. Zas viem aj o takych, co maju 90 na den na jedneho. Ale myslim, ze pokial mas babku na voziku, je to uz narocne samo o sebe len ona, tazko povedat, ak sa da s nimi porozpravat, skus aspon na 70 aby zdvihli, vsetko od nich zalezi. Pa a pekny dnik.
Naozaj iné nič Ti nie je treba - pas, alebo OP, výpis z registra trestov, a podľa kraja doklad o vzdelaní. Prídeš s Meldecetlom, dokladmi, ona to všetko za Teba vypíše a dostaneš papier o živnosti a prípadne ďalšie dva pre SVA - sociálna poisťovňa, a WKO - odborárska komora, členstvo je povinné. Podľa toho kde: Niektorý úrad za teba pošle oba papiere na príšlušné miesta. Niekde si musíš poslať poštou doporučene Ty. Pošli hneď, neodkladaj. Oni Ti pošlú čo je treba potom. Nakoniec dostane rodina list od GIS - budú chcieť za Teba poplatky za rádio a televízor. Rodina, alebo Ty to vrátiš s tým, že už sa poplatky GIS platia.
Ahoj Monika, urcite pod 70 by si nemala ist, aj ja idem menit rodinu, lebo mame so striedackou 2 ludi, vsetko robime a zdravotny stav sa im stale zhorsuje z mesiaca na mesiac, mame viac ako Ty 66,-. Ale to je malo, ked na jedneho je min. 50,- a oni sa bez nas ani nepostavia, akurat sami spia a jedia, ale aj to uz tak, ze nechci vidiet co je po nich ked dojedia. Prajem vsetko dobre.
Dobrý večer! Poprosím o radu. Pracujem v 16. Bezirku. Napíše mi niektorá, aké papiere žiadajú na rodinné prídavky? Všade je to iné. Tu som tiež čítala, že to má každá z vás iné. Niektoré skoro vyplatia, niektoré čakajú viac mesiacov. Malo by to byť rovnako, ale kde je spravodlivosť? Pekný večer!