Opatrovateľky v Rakúsku

Tak, v tomto Vám veru neviem poradiť, lebo to, čo je pre niekoho dobré, môže byť pre iného hrozné. Odporučím Vám ale agentúru Pflegende haende z Lučenca, skutočne solídni ľudia. Volajte p. Kironskú, alebo p. Kamenskú - tieto dámy robia pre záujemkyne skutočne všetko - neviem, ale, či Vám budú vyhovovať ich podmienky. č.t.0918513871

Dobrý deň.Vedel by mi niekto pomôcť so žiadosťou na rodinné prídavky FAMILIENBEIHILFE.Dakujem.

ahoj ja som Nada a mam zaujem ist do zdruzenia, lebo je pravda, ze musime si odovzdávat informácie medzi sebou, lebo aj ja robim na zivnost a som bez akejkolvek agentury. robila som aj cez Hilsfwerk kde som bola informovana aj v slovencine aj v nemcine co sa deje na co mam nárok. ale rodina v ktorej robim, zrusila s nimi dohodu, aby nemusela im platit. napr. mala som nárok na 8 kalendarnych dni platených, ked moj pacient sa dostal v priebehu mojej roboty do nemocnice. rodina mi musela platit 8 dni plnu taxu a aj na stravu mi musela dat. vies si predstavit co robili pre to??? teraz neviem, ci mame na to nárok podla nejakeho zakona, lebo Hilfswerk je organizácia rakuska a drzi stranu rakusanom ako slovenkach. a predsa na to som mala nárok. a este nieco. ked bol moj pacient v spitali, ja som nemusela byt cele dni v byte a mohla som byt aj spat na inom mieste. co na to povies??? je pravda, ze som denne bola za nim v spitali, nieco som upratovala, ale bola som stale mimo bytu. teda chcem vediet, ci je na to nejaky zákon ked sa pacient dostane do spitala, ale chcela by som vediet o aky zákon ide aby som ho mohla ukazat rodine. lebo ked teraz sa mi stane, ze pojde do spitala, ony ma poslu domov. dalej chcela by som vediet aky zakon urcuje vysku cestovneho. ja dostavam 43 eur co aj do eura precestujem. ale ppocula som ze je pausal na cestovne pre vsetky opatrovatelky 100 eur. nemam na to dokaz. odomna chcela vidiet cestove listky. som u tejto rodiny uz 4 necele roky.prosim ta, ak sa ti toto da zistit, daj mi vediet, ale aj zakon podla ktoreho im to mozem predlozit. dalej po ttroch rokoch budeme dost doplacat na odvodoch. tie opatrovatelky ktore uz podali dan. priznanie v rakusku uz maju zvysene odvody. co nam nevyplyvalo zo zakona. neviem ci mozem teraz podat toto dan. priznanie za minuly rok, aby som po troch rokoch nemusela naraz vela doplacat. moj plat je 60 eur brutto. a co sa tyka volneho casu, mam denne 4 hodiny volana ale beriem si ho dvakrat po dve hodiny, poobede a vecer po 20 hod. je nieco, co urcuje kolko mame volna??? tiez nejaky zakon??? mam na teba toho vela. ale ak mi v tomto poradis budem rada, a nielen pre mna, ale aj pre druhe opatrovatelky. dnes som prisla z roboty a som pri Hollabrunne. dakujem.

Mám 51 rokov, kurz opatrovateľstva, ale iba základy NJ,ak by to nebol problém,môžem v sobotu cestovať,len potrebujem presnejšie ifmormácie kde to je - mesto a aký dlhý turnus

Keby si si precitala datum prispevku od Julie,pises od veci a neskoro

Ty nevidis adresu?Napis babo hlupa.

dakujem za stránku kijiji

Ahoj, nájdi si niekoho čo vie nemecky, vyplní to s ním a daj na SK popotvrdzovať. K niektorým veciam budeš potrebovať overené preklady. V zadu by si mala mať zoznam čo potrebuješ doložiť, ak nie na Finanzamte ti ho dajú - ak ich požiadaš. Je dobre poslať na Finanzamt žiadosť aj s potvrdeniami, čo budeš mať a oni ťa ešte vyzvú na doplnenie chýbajúcich. Neboj sa, ak aj opakovane od tebe budú niečo žiadať doložiť, peniaze sa ti nestratia. Chce to veľa trpezlivosti, ale výsledok sa dostaví :slight_smile: W.

ahoj ja som robila 1 rok som platila odvody matersku som dostala 2 mesiace pred porodom a2 po a teraz si vybavujem rodicovsky z rakuska materska je cez 700 eu mesacne

Ahoj Slavka,ako to vyzera s tou pracou.Skusenosti mam,bola som niekolkokrat na zastup,naposledy pred 2tyzdnami v nemecku -za Salzburgom,nemam problem zbalit sa…pa,som Inka.

ahoj,Naďa,mmmohla by si mi bližšie popisať o Hiilswerku?Mám rôznorode informácie,dík Sonia

ahoj,myslis Zuzanu Fabianovu? ak ano,tak ich poznam,chodila som cez nich,ale plati malo,a bere rocne poplatky,co sa vobec neoplati,

ahoj,chcem sa spytat,priplacala si si aj to pripoistenie tych 13 eur,alebo sa to dalo vy bavit aj bez toho? a musis chodit na prehliadky do At alebo sa to da vsetko absolvovat na Sk a len im poslat papiere,samozrejme prelozene do nemciny?dakujem

No ja ti napisem o Hilfswerku asi takto.U nas sidlia v BA, bola to Best care, teraz Pretiosus.Do tel. ti povedia, ze u nich nie su ziadne poplatky,ale ked prides zistis, ze si to len inak nazvali.Samozrejme vopred.A jasne este stvrtrocne.Hrozne nesympaticka zena tam zastupuje tuto ag.Ak by si isla na priamo cez AT, neplatilo sa nic, teraz sa niekde pisalo, ze uz cosi ano, neoverene.

ahojte,

mam uplne trapnu otazku ale mozno mi niekto pomoze;-))))…ako to vlastne funguje s listkami na autobus vo viedni?ked si kupim listok od sofera je platny na cely den aj na metro alebo je platny len ako jednorazova cesta? naozaj tomu nerozumiem rodina mi nic nevysvetlila lebo povedali ze chodia len autami…dopredu vdaka kazdemu kto sa bude unuvat odpovedat;-)

Ja som vo Wiedni a na zaciatku som mala ten isty problem, ale raz som isla metrom spytala som sa a potom to uz nebolo tazke a po nejakom mesiaci som si vstimla ze na tom automate kde sa predavaju listky si mozes dolu v pravo stlacit na vlajku statu , slovencina, cestina a vsetko si precitas.
Ja chodim tak ze si kupujem len listok jeden smer - 1,80 Eur stoji, mozes s nim cestovat, U-bahn, autobus, elektricka, vsetko, ale len jeden smer ale prestupovat z metra na autobus mozes.
Potom su listky na viac dni, tyzden, mesiac a este nieco. Viem ze ten listok plati na vsetky dopravne prostriedky, lebo som sa spytala v autobuse ked som prestupovala ci mozem s tymto listkom pokracovat a skutocne pozrel na listok, tam je znacka a datum s casom kedy si nastupila a povedal ze ano.
Inak v autobuse ten listok stoji 2.20 Eur, takze sa oplati kupovat v automate. Automat aj vydava, ale berie bankovky len 10 a 20 raz som chcela 50 Eur platit a vratilo mi ze tu uz nie. Hadam pomohlo.

Ahojte vedel by mi tu niekto pomoct pri hladani prace do viedne a okolie kurz mam nemcina zaklady Na ponuku od agentury uz cakam 2mesiace Prosim dajte vediet ak nieco Na agenturu sa neda spolahnut Mam 24rokov Dakujem

ahoj aku zivnost mas na slov. lepsie povedane v com podnikas??? na svk??

ani sa neopovaz na urade prace hovorit ze robis v rakusku…len informacne ze keby ale aj tak ti poviem ze nic z toho musela by si vratit prispevok cinnost musis na slov. vykonavat sustavne a nepretrzite po dobu 2 rokov napr. profesia krajcirka, kadernicka nemôzu prevadzku prenechat ako je to pri maloobchode…

Ahojte ,vie mi niekto poradit,od februara tahoto roka mam zivnost,papiere uz mam,jedine,co mi chyba,je karticka z WKO s podnikatelskym cislom,papiere mam ale krarticku nie,a este mi neprislo zaplatit za zivnost tych 40 eur,co sa plati ako rocny poplatok,tak neviem, dakujem za odpoved