Je to dost malo, na den 55 euro, lebo odvody do SVA na Q ti mozu prist od 650 do 950 EURO, tak si zrataj, co ti ostane cisteho, okolo 15-19 euro ti treba na odvody za odpracovanych 14 dni, 42 x 19 sa rovna 798 euro, to zaplatis zirka na odvody do SVA a ty mas cisteho 36 euro.
Ďakujem, ale to má byť v slovenčine alebo? Ja vôbec neviem čo a ako.
Zatiaľ stačilo v slovenčine.
Čauko kolegyne! Manuál nám odpojili. Chytá niekto slov. programy vo Viedni? Ako chytáte? Vďaky za rady.
Srdečná vďaka.
Pekny den, vie mi niekto poradit, kde a ako mam podat ziadost o rodinne pridavky v AT? Potrebujem nejake tlacivo k tomu? Som v tom nova a neviem si sama poradit, vopred Vam dakujem. Evka
Potvrdenie zo školy + vyplnene tlačivo 402, rodný list dieťaťa, tvoj trvalý pobyt, sobášny list alebo rozvod. rozsudok / prelož / ak si rozvedená, tak aj potvrdenie zo Slov., že tvoj “ex” nepobera rod. príd. Zmluvy s rodinou + honorare, ktoré ti vyplatila rodina. No proste cirkus.
Dobrý večer, ktorá by mi mohla poradiť čo mám robiť s papierom E 106. Nemám nikoho kto by mi mohol poradiť. Ďakujem za skorú odpoveď.
Uz to bolo davno, ked som to vybavovala, ale myslim, ze treba to vyplnit, poslat do SVA. Oni ti to potvrdia a poslu ti to naspat na adresu. Potom s tym pojdes na slovensku zdravotnu poistovnu, do ktorej patris a oni ti na zaklade toho potvrdeneho formulara vydaju EU karticku a staru ti zoberu. Tie papiere na Slovensku tiez orazitkuju a cez poistovnu to poslu naspat do Rakuska na SVA. Tym padom budes mat dve zdravotne karticky. Zelenu - rakusku budes pouzivat v Rakusku a nasu EU doma, pri navsteve naseho lekara. Nerobia s tym uz ziadny problem, len musis mat vzdy poruke kopiu tej slovenskej karticky, lebo ju budes davat pri kazdej navsteve odborneho lekara, aj v lekarni k receptu. Ak som nieco zabudla, nech ma kolegyne doplnia.
- potvrdený formulár 401, 411 na Slovensku (v nemčine) ; potvrdenie, že ani matka nepoberá na Slovensku rodinné prídavky ( nielen ex… ) , + kópie o zaplatení odvodov do SVA min. za posl. rok.
106-ku posiela SVA nám, lebo je potrebná pri vybavovaní karty poistenca, ktorú používame na ošetrenie na Slovensku. Vezmeš teda tieto paiere - 2 kusy musia byť, OP, mne bolo potrebné aj potvrdenie o trvalom pobyte z matriky a s týmto všetkým ideš do svojej zdravotnej poisťovne, kde ti kartičku vydajú.
Poradte mi, pri vybavovaní živnosti som dala agentúre plnú moc, pred rokom, nie som s agentúrou spokojná, chcem odísť, ako mám túto plnú moc zrušiť, lebo keď od nich odchádzajú opatrovateľky, rúšia im živnosť, môžu to? Ďakujem.
Napíš doporučený list na Magistrát, kde bola živnosť založená, do WKO, SVA, nech nereagujú na zrušenie tvojej živnosti menovanou agentúrou - alebo akúkoľvek manipuláciu s tvojimi papiermi. Napíš im, že si zrušila agentúre plnú moc, všetky úkony s papiermi budeš robiť iba ty. Agentúre potom napíš takisto list jednou vetou: “Dnešným dňom ruším plnú moc, ktorú som podpísala na začiatku spolupráce - podpis”. A nezruší ti živnosť, ja som popísala dokonca len maily do príslušných inštitúcií.
Poradite mi? prisiel mi sek z rakus. banky vrateny prispevok za zubne osetrenie na Slovensku, na poste sa neda vyplatit, kto mi vyplati, ktora banka, tie peniaze?
Mojej dcére vyplácala šek VÚB, v Tatrabanke ani v Sporitelni jej nepomohli.
Ahoj, poraď mi prosím, ako si si to vybavila, mne robil korunky na zuby, aké potvrdenia k tomu treba. Ďakujem Maja
Pošli do SVA preložený do nemčiny originál účtu od zubára, pridaj aj číslo svojho bankového účtu, pošlú Ti peniaze rovno na účet.
Agentúre nemusíš nič oznamovať. Však oni na to sami prídu, ak by Ti chceli zrušiť živnosť.
Ste všetky veľmi zlaté. Ďakujem.
Aj ja si prosim ozrejmit tuto vec, jedna e-card je pre osetrenie v AT a druha - preukaz poistenca, ale inac oznaceny ako klasicky na osetrenie v SR? Mne bolo povedane, ze len na nevyhnutne vykony, tak ako chodite k odbornemu? Lebo mne bolo povedane, ze by som si to musela zaplatit.