Opatrovateľky v Rakúsku

Reagujem na dobitie kuponu yesss, da sa dobit, ale si musi zmenit keantwort, to znamena heslo, heslo musi mat 6 znakov, pismen ale aj cislic, a takto to potom pojde, ja som kvoli tomu volala na yesss a oni mi poradili.

Okrem Mirfulan, môžeš aplikovať mastičku “Dekubitus”, ale túto predpisuje lekár. Taktiež je velmi účinné, aby pacient užíval proteínové energetické drinky. Su od firmy Nutrica a názov znie: Fortimel Energy. To predpíše tiež lekár, hradí to krankenkasse. Som prekvapená ich účinkom. Odkedy to starká (94) pije (dávam jej to na olovrant) nemá problém s dekubitmi. Koža je hladká a spevnená. Skus to zaobstarať, ulahčí Ti to prácu, s dekubitmi sú veľké starosti a stále viac roboty. Jana

Dobrý deň. Je niekto v Rakúsku cez agentúru p. Barusovej? Ona má agentúru v Rakúsku a je potrebné ísť na skúšky z jazyka do Rakúska. Ak áno, prosím napíšte, čakám odpoveď. Ďakujem.

Ahoj Petra, na pohovor u p. Barusovej sa chodi do Viedne, tiez cakam uz tri mesiace na to kedy ma zavolaju, ale medzi tym si urcite nieco hladam aj inde, clovek nikdy nevie.

Zdravim, neviete niektora prosim vas presny nazov agent. Papaya Punkt13, ked dam do prehliadaca, ukazuje mi bludy. Dakujem.

Presne tento problem mam ja s RP v hartbergu. Som tiez rozvedena a minuly rok v auguste mi zastavili. Od vtedy nic. Dala som im vsetko, co si ziadali. Kazdy mesiac rozvodovy list. Kolko mi manzel plati atd. Proste vsetko. Stale dookola. Vcera najnovsie mi poslali, ze zase chcu rozvod, ktory som dala pred dvoma tyzdnami a este danove priznanie mojho exmanzela. Lebo chcu presetrovat ci mam narok. Ked moj ex dobre zaraba. Mam smolu, ze som v oblasti graz, kde sa uz riadia novym nariadenim. Tak isto moja dcera je so mnou v domacnosti. Maju o tom doklad. Myslim si, ze to robia schvalne, nas to prestane bavit a peniazky nedostaneme.

Dakujem a prajem pekný deň.

Dakujem pekne. Janka

Díky za odpoveď. Ja ešte len mám ísť na skúšky. Dalo sa to zvládnuť? Ja tiež si hľadám aj iné. Skúšam všetko možné.

Milé opatrovateľky, viete mi niektorá z Vás poradiť, koľko dní v mesiaci musíte odpracovať, aby ste mali nárok na rodinné prídavky? Ďakujem za opdpoveď.

Ak som mala prerušenú živnosť musím si vyžiadať na Finanzamte vyžiadať tlačivo 106? Vďaka.

Prosim Vas, neviete ci sa zvysili odvody? Som na druhom turnuse a neviem kolko sa presne plati. Je to okolo 150 eur, alebo uz aj viac?

Ahoj, e-karta plati aj v krajinach EU? Mamka je opatrovatelka a slovenska karta jej skonci platnost v den ked sa vracia z AT, na druhy den ma cestovat do Chorvatska na dovolenku. Ak by sa nieco stalo moze pouzit aj e-kartu? Dakujem.

Na opačnej strane e-card je poistenie pre krajiny EU, slovenská kartička jej platí len na SK.

Petka, ja tiez este len cakam na tie skusky z neminy a neviem co este, ked som volala s p. Barusovou pred 3 mes. tak mi povedala, ze na toto preskusanie sa niekedy caka aj 2-3 mesiace a tiez neviem, ako to tam prebieha, mozno zistime.

Neviem koľko, ale ja sa snažím mať aspoň zopár dní odrobených v každom mesiaci, keď aj len tri, zatiaľ som nemala problém s RP.

No ahoj. To je zaujimave. Ja som jej doobeda volala, tak mi povedala, ze teraz vo stvrtok ma obsadene na skusky, no a vecer mi volala, ze jedna pani jej odriekla, ze ak chcem mozem prist, tak vo stvrtok som na skuskach. Potom Ti napisem, ze co a ako.

Tak dobre, ze si jej zavolala, aspon to uz budes mat za sebou. No ja som len cakala, tak mi treba. Petka tak Ti vo stvrtok drzim palce a ozvi sa, co ako. Dobru noc!

Dobrý večer. Ženy, vie mi niektorá z Vás poradiť, aké knihy si mám zabezpečiť, pretože od septembra idem študovať externe odbor zdravotnícky asistent. Ďakujem

Ahoj. Tie skúšky boli celkom v pohode. Mali sme prekladať vety z Nemčiny do Slovenčiny a naopak, potom nejaké výrazy, ešte trochu ústné skúšky a to bolo všetko. Bolo nás tam 6 žien. Tá pani je veľmi milá.