Opatrovateľky v Rakúsku

Ahojte, chcem sa informovat, ze ak pracujem v Rakusku a ostala by som tehotna, aky je postup dalej. Mozem este dalej par mesiacov opatrovat? A ako je to s materskou? Ma niekto skusenost? Za info vopred dakujem.

Tak to je super a mas uz po strese. Aku uroven neminy mas? Neviem aku pozaduju, ci viac ako komunikativnu a mam trochu z toho …, ved vies!

Dakujem, pekne. Zistenie posuniem. Nech si to tam uzije. :slight_smile: majka

Ahojky. Nemusíš sa ničoho báť. Boli tam aj také, čo neboli ešte nikde a zvládli to. Pýtala sa na vek, či si už robila v Rakúsku, a tak, len také základné veci.

Diky Petka si zlata a drzim palce, nech Ta co najskor supnu do nejakej dobrej rodiny. Drzim palce ahoj!

Ak mozem hlavne poradit, len nebandazovat, tvrdia ze treba viazat, ale nie je to pravda, lepsie je nehat ranu otvorenu a len dezinfikovat. A drzat v lufte presne ako ste pisali. Pri zacinajucom dekubite az strednom. Pri diere ako stamprlik, je to uz na tazko. :frowning:

Minimalne je 70,- som pocula.

Dobry den! Chcela by som sa opytat, kto odhlasuje Meldezettel zo zivnosti, rodina alebo ja? Dakujem

Dievčatá, bývam vždy opatrná, ale pri hľadaní mojej piatej rodiny som zaplatila zdravotnej sestre 300 eur za ponuknutú pacientku, ale po druhom turnuse mi pacientka zomrela a ja som ostala bez práce, poraďte, mám radšej ísť cez agentúru, keď ja sa bojím zaviazať sa im. “Ďalšia do počtu”.

Ahojte zienky, chcela by som sa spytat, ci neviete niekto, ako je to s danovym bonusom. Na Slovensku ho na nase dve deti pobera manzel, ja som zacala s opatrovanim cca. pred rokom. Mozem ziadat v Rakusku o vyplatenie rozdielu, ci musime to slovenske zrusit? Dakujem velmi pekne. Daska

Ahoj Dáška, ja som sa bola informovať u nás na úrade práce a tam mi povedali, že si môžem požiadať o vyplatenie rozdielu rod. prídavkov až na budúci rok a spätne mi to vyplatia, nakoľko je manžel zamestnaný na Slovensku, tak je vraj povinný poberať rodinné na Slovensku, vraj keby som si aj podala teraz žiadosť, tak by mi ju šupli niekam do šuflíka.

To sa ti môže stať i u agentúry, zaplatíš, pacient zomrie a ty čakáš a čakáš. Lebo si zaplatila polročný alebo ročný poplatok a agentúra radšej zoberie zase novú, aby jej zaplatila ten poplatok.

Ahoj, môžeš si požiadať za rok 2010, ale bude to ľahšie požiadať spolu s rokom 2011, zbytočné papierovačky. Pekný deň všetkým.

Dobrý deň, vie mi niekto poradiť, ako dlho môžem mať v Rakúsku prerušenú živnosť?

Prosim vas, kedy a kolko sa plati cirkevna dan, katolicky?

Ahoj, ak si opatrovatelka, neplatis v Rakusku ziadnu dan pre cirkev.

Ak v dotazníku zaškrtneš vierovyznanie-katolícke, naparia daň bez pardónu a pokiaľ viem, nedá sa potom toho zbaviť.

Ja som to pri prihlasovani zaskrtla a ked som sa dopocula o plateni dani, tak som poprosila domaceho, aby mi to vybavil, vyskrtol to. Povedali mu, ze nie je treba, ze v ziadnom pripade dan nebudem platit. Tak teraz neviem. Ale moja skusenost je taka, ze ked tu nemame trvaly pobyt, tak nie. Som tu stvrty rok a zatial mi nic neprislo.

Prosim kto vie na ako dlho sa da perusit zivnost? A ci je potrebne si v tom case doma platit zdravotne poistenie?

Ahoj Ludka, neviem na ako dlho sa da zivnost prerusit, najlepsie by bolo, keby si zavolala na WKO, tam Ti isto povedia. A doma si hned od datumu prerusenia zivnosti musis platit zdravotne poistenie, teda na SK. Prerusenim zivnosti v AT neplatis soc. odvody, teda nemas ani zdr. poistenie. Peknu nedelu dievcata.