Zdravim, vie mi niekto poradit, kde si viem stiahnut alebo zohnat tlacivo E106? Som dlhsi cas bez zdravotneho preukazu na slovensku a nik mi s tym nevie poradit. Dakujem.
Neviem, ci hladas tento E106 zo stranky SVA Willkommen am Portal der österreichischen Sozialversicherung. Lebo su aj ine E106- pre Angestellte/zamestnancov a to by Ti mal dat vyplnene zamestnavatel od prislusnej zdrav. poistovne, do ktorej on odvadza za teba v AT odvody (vo Wien napr. WGKK).
Neviem ci to bude ono, v zdravotnej poistovni na Slovensku mi povedali, ze potrebujem to tlacivo E106, lebo bez toho nedostanem zdravotnu karticku. Vsak skusim, a ked nie, budem sa pytat dalej. Ale dakujem pekne.
Tlačivo E106 si musíš vyžiadať v Rak., tam kde si si vybavovala aj zdravotné poistenie. Dávaju ho vyplnené a bez problémov. Odovzdáš to na SK v ZP kde si poistená, zároveň dostaneš tlačivo na odhlásenie sa zo ZP (na SK) a na základe toho, Ti bude vystavený karta poistenca, ktorá platí pri ošetrení na SK.
Dakujem velmi pekne. 
Ahoj, živnosť je najlepšie prerušiť ku koncu mesiaca, lebo v AT sa platí za celý mesiac, aj keď zrušíš prvého, tak zaplatíš celý. Najlepšie je 30., 31. prerušiť a 1. sa prihlásiť na Slovensku. Pekný deň. Maja
Ahojte, potrebovala by som radu. Pracujem v AT, este len teraz mi vybavili papiere, a ja som na polovicnom ID. Takze neviem co mam na SK robit, ci to mam niekde nahlasit, myslim do ZP. Dakujem.
Ahoj, zo SVA by Ti mali prist dokumenty e 106 2 kusy a s tymi potom ides do zdrav. poistovne, kde Ta odhlasia, ale daju Ti karticku, s ktorou Ta vzdy a vsade na Slovensku osetria. Neviem, ci si uz dostala od SVA zelenu e card, ta Ti plati na osetrenie len v Rakusku, ak mas 001, ak mas 002, tak aj v zahranici- napr. ked si na dovolenke. Ak Ti este neprisli 106, daj si ziadost na ich poslanie, ale zajdi aj na nasu poistovnu, ze co mas robit v pripade choroby na Slovensku. Ak si si nedala, daj si ziadost o zusatzversicherung - ak ochories, budes dostavat marodku z Rakuska.
Ahoj Bella, citala som Tvoju odpoved a potrebovala by som od Teba radu, prihlasila som sa tu v rakusku, vybavila som si vsetky papiere, ale po mesiaci mi deda vzali do nemocnice, a ja som sa docasne odhlasila. Potrebujem ale vediet, ci sa mi treba odhlasit osobitne aj na SVA? Dakujem za odpoved.
Dobrý večer! Robím v 16. bezirku, podala som papiere na rodinné prídavky. Pani mi povedala, že mám čakať rok, že vraj toho majú veľa. Je to naozaj tak? Aké máte skúsenosti, ktoré ste podávali na finanzamt na Josefstädter strasse? Ďakujem za odpovede.
Ahoj, nepíšeš z čoho si sa dočasne odhlásila. Žrejme si si prerušila živnosť na WKO - je na to papier, alebo nepíšeš, že prerušuješ živnosť, tiež treba aj na SVA ohlásiť prerušenie, na našej zdrav. poisťovni si musíš obnoviť a platiť zdrav. poistenie.
Ahojte, po založení živnosti v Rakúsku, cez agentúru, som ešte takmer rok platila zdravotné poistenie aj na Slovensku (+ odvody v Rakúsku, samozrejme). Stalo sa to aj vám? Vrátili sa vám peniaze z niektorej poisťovne (A, SK)? Aké tlačivo je potrebné k tomu predložiť? Poraďte, kto má skúsenosti. Vďaka, pekný deň.
Len odnes na zdravotnú poisťovňu (SK) živnostenský list a oni Ti od dátumu založenia peniaze vrátia. Mne sa to stalo tiež, vrátili mi za mesiac a pol lebo som už mala vyplatené.
Prispejem do diskusie. Narazila som na ponuku rakúskej agentúry PFLEGE-PERSONAL.AT, tak som sa informovala o podmienkach a ostala som zaskočená, pretože čo poznám rakúske agentúry berú len ninimálne poplatky a tu hľa 10%. Veď si prečítajte
Dobry den,
posielam Vam na Vase vyziadanie informacie ohladom nasej agentury:
- denny honorar opatrovatelky-opatrovatela sa pohybuje medzi 65 - 85,- Euro, inkl. Versicherungkosten ( zavisi od vzdelania opatrovatelky a zdravotneho stavu klienta )
- jednorazovy registracny poplatok v nasej agenture je 79,- Euro (zahrna registraciu v nasej databaze, asistenciu pri zalozeni rakuskej zivnosti, asistenciu pri komunikacii s rakuskymi uradmi, dodanie pracovnej zmluvy,… )
- sprostredkovatelsky poplatok v nasej agenture je 10% mesacne z prijmu opatrovatela/ky
-dopravu neorganizujeme
-dlzka turnusov zavisi od dohody klienta s opatrovatelom/kou
S pozdravom,
Tardova
Tak, zas dalsia “agentura” co si povie: ked nam aspon nejake zeny podpisu, preco by sme z ich biedy (prip. nevedomosti) netazili. Zo zakona je sprostredkovaci popl. 20% z hrubej mzdy na dohodnutu pracu do 6 mesiacov a jednorazovo! Nad 6 mesiacov jednorazovo 30% z dohodnutej hrubej mzdy. Ale ak im podpisete ich verziu zmluvy s ich podmienkami, tak za to si mozete sami, ste zivnostnicky. Nic v zlom, na to sa oni spoliehaju. Registracny poplatok ma byt 0 a nie 79 € ako ziada p. Tardova z Pflege-Personal- ze vraj “za dodanie pracovnej zmluvy”. To je sila, ved opatrovatelky nie su ich zamestnankyne a Zmluvu o dielo / Werkvertrag si napisu opatrovatelky s rodinou takpovediac namieru. Nemecky pisane vzory si najdu OP cez google, prip vypytaju od kamosiek a daju sumu podla stavu pacienta + klauzulu, ze po rychlom zhorseni zdr. stavu pac. sa denna mzda zvysi na xxx euro. Potom nemusia byt zivnostnicky, ked im diktuju kadejake kvaziagentury.
Vďaka za radu, urobím to tak. Verím, že sa podarí, ide o dosť peňazí. 
Ahojte. Mne ani neodpísali v správe na otázky týkajúce sa platu a poplatkov a podobne, len mi poslali tel. číslo ,aby som im zavolala. Zdá sa mi to krapetko čudné, že námahu na poslanie tel. čísla si dali, ale 4 vety sa im zrejme ťažilo napísať a odpovedať mi.
Milé opatrovateľky, vedela by ste mi niektorá poradiť. Som začiatočníčka. Akurát mi došla poštou živnosť, ale neviem, ako získam zdravotnú kartu v Rakúsku. Príde mi to dodatočne, alebo treba o ňu niekde požiadať?
Ahojte. Mám problém, ktorý neviem ako riešiť. Rodina mne a aj striedačke dáva na dva týždne na nákupy 50 eur, čo je veľmi málo, nakolko v dedine v ktorej opatrujem, je jeden malý obchodík v ktorom je nenormálne všetko drahé. Horko-ťažko nakúpim pre babku. Stravujem sa skoro celé dva týždne zo svojich peňazí. Som tam cez agentúru. Myslíte, že by agent. mohla v tomto smere nejako pomôcť? Máme so striedačkou strach, aby sa rodina nejak neurazila.
Musite si podat ziadost do sva.