Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj liva50 , ďakujem , ja este viem, ze ak marodka trvá viac ako 14 dni, treba kazdých 14 dní posielat hlasenie do AT SVA.

Dosť informácií nájdeš tu http://www.gruenderservice.at/upload/pub/338/348bb457-48ec-4bee-aecc-a24b481455eb.pdf
a u nás musíš podať daňové typ B-tzv.nulové

Dakujem velmi pekne,tak hadam to uz vyplnim poriadne…

Ahoj Wilma
prosí Ta o radu kde zoženiem to tlačivo na daňové priznanie v Rakúsku. Ja viem , že je to pre Teba asi už otravné no prosím Vdaka
Peter

Dobrý deň,
zatiaľ som nerobila ako opatrovateľka,ale
môj prístup k starším ľuďom je najmä
na základe porozumenia a lásky, ktorú potrebujú
najmä oni, ktorí potom ako vychovali svoje deti túto lásku od svojich najbližších nedostávajú,iba formou peňazí, ktoré dávajú opatrovateľkám zo Slovenska.
Pani Julia, kedže chcete zostaviť združenie, v ktorom by sme si navzájom pomáhali,ozvite sa mi na môj tel. 0903 110425 Barbora
prajem príjemný deň

Ahoj Peter,
nie je náhodou ti viem poradit , da sa stiahnut softver zadarmo a vsetko sa da doň napísať a neurobíš chybu, lebo ťa to navedie. Daj si : http://www.drtax.at/web/at/de/news.aspx?newsid=d665a6af-4ca5-4f44-9496-174462ae0aa1, myslim, že je to tam a ten softver sa volá - Dr.Tax Österreich - možno si ho aj vygugliš, neviem ako sa to píše správne, volá sa : Einkommenensteuererklärung für 2008 , formulár E1, le podľa nového zákona z 11.3.2009, platí od 1:1:2009 sa suma zvýšila na 11OOOEuro, ak odpočítaš 12%, tolerujú myslím niečo az cez 11500, ked nemusíš platiť, tak nemusiš nič posielať.

Ahojte,ešte takú poznámku by bolo možno dobre rozdiskutovať. Máme v tom poriadný chaos. Zoberme to po poradí, napadlo ma to keď som si spomenula na jednu pani z vlaku. Silou mocou nás presviedčala, koľko za ňu platia odvody a my len tak málo a nakoniec vysvitlo, že ona nemá živnosť ale je zamestnanec - tiež opatrovateľka, takže podpísala ani nevedela čo. Tieto musia podávať DP, no nie oni osobne, ale ich zamestnavateľ, preto počúvame, že za nich to vybavuje agentúra alebo rodina. Kekže za nich zamestnávateľ platí aj daň - to asi, tak musia podať DP, lebo majú preplatok na dani, keďže nezarobia cez 10 000Euro resp. 11 000. Ak by sme aj my tu nezarobili viac ako 49 000SK a niečo, neviem teraz presnú sumu, tiež by sme na SK nemuseli podať DP - moja mienka.

Ahoj Zuzana, potom mi dajte vedieť, nezabudnite si k tomu zobrať potvrdenie od rodiny o príjme, niekde to chcú, niekde nie. V PP na jedno čisle to chcú :-), na druhom povedali, môžete napísať aj fiktívnu sumu :-).

Ahoj Peter!
Odpovedala som Vám trochu nizsie v diskusii.

Dobry den.
Pracujem ako opatrovatelka v Rakusku, mam rakusku zivnost.Na danovom urade na Slovensku pytali odo mna potvrdenie o prijme.Prosim poradte mi. Diky Zlata

napiste im fiktivny prijem mne to stacilo

ale ked ste im tam dali fiktivny prijem,tak co ste napisali do toho riadku kde mate napisat prijem z At v danovom priznani?ja si to tiez teraz robim,ale stale v tom mam dake nezrovnalosti,

Ahoj Zlata,
velmi jednoduché, zrátajte si koľka Vám dala rodina v minulom roku a dajte si to v rodine podpísať, alebo si jednoducho rozpište turnusy s príjmom a podpíšte sa, dajte to ako prílohu. Je dobre si urobiť taký príjmový doklad sama a po každej výplate dať podpísať rodinou. Správne by sa mal viesť peňažný denník, no nik to nerobí. - zatiaľ-

Ahoj Zuzana,
aké máte nezrovnalosti v riadku 70 musíte dať 98496 , to je paušal na daňovníka, kedže uplatňujeme paušal. Keď si všetko zrátate a odrátate dostanete 0 daň. Veľa zdaru!

Ahojte dievčatá…
Na začiatku by som chcela veľmi poďakovať, za príspevky, ktoré tu sú. Je fajn niečo sa dozvedieť, čo človeku veľmi pomôže.
A v dnešnej dobe, keď nič nie je zadarmo… ešte raz vďaka.
Taktiež pracujem v AT ako opatrovateľka…2 rok.
Od júla 2008 mám živnosť. Vzhľadom k tomu, že uvažujem nad dieťatkom, nemám ani šajnu kde mi vzniká nárok na nejaké peniaze…či je to materská, pôrodné. Rodina ma informovala, že mám nárok v Rakúsku, ale podmienkou je odrodiť dieťa na území Rakúska, čo mi príde dosť divné. Ak niekto viete, prosím pomôžte mi, budem veľmi vďačná za každú informáciu… Prajem pekný deň

Zdravím.Prosím Vás, je toto to ten správny formulár?? A podľa čoho mi stanovia sumu platenia??Chcela by som si to tiež platiť. Willkommen am Portal der österreichischen Sozialversicherung

Ďakujem za radu

Dobry vecer chcem sa pripojit do tejto diskusie pracujem v rakusku ako opatrovatelka som tehotna nevie mi niekto poradit ake formulare potrebujem na vybavenie materskej dakujem

Dobry vecer,chcela by som sa opytat ,ak mate niekto informacie ohladom Europskej zdravotnej karticky,ako to vlastne funguje,mam vybaveny formular E106, takze vlastnim EU/karticku poistenca a dnes odomna pytali v nemocnici aj slovensku karticku poistenca,ktoru som ja vsak musela odovzdat,dakujem za informacie

Dobry vecer,chcem sa opytat,ake vyhody plynu z toho poistenia??

Ahoj Michaela,
o vsetkom sa tu písať nedá, ale ak máš net k dispozícii tak ti odporúčim linky, treba trochu času tomu venovať, lebo na vašom mieste by som využila matersku z AT, neviem presne, ale asi by nebolo od veci navstíviť gynekologa v AT, moja neter musela mat niekolko návštev u AT gyn., pracovala pre rakúsku firmu a tvalý pobyt mala na SK, ale rodila v AT, ten Vam poradí ako najlepsie postupovať, alebo sa priamo obrátiť na SVA. Nepočúvajte jpp, ale zisťujte na patričných miestach. www.sva.or.at , www.help.gv.at, www.bmwa.gv.at