Opatrovateľky v Rakúsku

dakujem za pomoc, uz mi je to jasnejsie;-))…super

Zuzanka musiš len čakat ono ti to určite pride časom…

neboj sa o dan…vsetko sa da…ak ti bude vychadzat viac ako 11 tisic tak si dal do dalsieho roka napr. posledny plat a je to…vsetko sa da…presunut otocit preto je paragraf taky pretoceny hahaha

ved cakam od februara,a ta karticka nechodi,ale odvody som uz normalne platila,preto sa cudujem,ze za taky dlhy cas mi to nevedia poslat,

Ak niekto prosim viete poradiť manžel berie rod.prid.na Slovensku.Musím si ich u nás prehlásiť na seba ak chcem v Rakúsku požiadať?Alebo mi v Rakúsku vyplatia aj bez prehlásenia?

Prosim vas,na akom urade v Salzburgu si mozem zmenit miesto zivnosti? Idem do Salzburgu a neviem kde mam poziadat o Gewerbe Standortverlegung.Dakujem.

Ahojte, vedeli by ste o nejakom volnom mieste opatrovatelky? Mam 28 rokov, kurz opatrovatelstva, pracovala som rok a pol natrvalo v nemecku pri jednom dedkovi. Vopred dakujem tel. 0385387288

ahoj no tak som katka a mam 4 masersku školu a nie ešte marutiru a chcela by osm si zarobit a naučit sa lepšie nemčinu dalo by sa to dakujem

to je co za prispevok ???

Ahoj, ja by som to potrebovala vedieť tiež…aké presne potvrdenia mi k tomu treba, všetky preložené?Niekto mi spomínal, že aj dieťa musím mať poistené v rakúsku? A tu si mám úplne zrušiť prídavky? Fakt neviem ako to presne vybaviť :frowning: ďakujem ti za odpoveď

Prehlásenie Standortu nahlasujete na tom mieste, kde ste si živnosť zakladali. Môžete to urobiť osobne, listom, mailom, faxom.

Nemusíte ich prehlasovať na seba. Treba na SK ohlásiť, že máte v AT živnosť. Prinesiete si z prislúchajúcehe finančného úradu v AT ( podľa toho, kde pracujete) potrebné formuláre E 401,402,411, vyplníte ich Vy a UPaSV na SK odkiaľ prídavky dostávate. Manželovi prídavky pozastavia, vy dostanete potvrdenie v akej výške a dokedy mu boli vyplácané. Treba to dať preložiť do NJ, spoločne s ostatnými podkladmi, kt. budú od Vás na FA v AT odovzdať na tom FA, kde ste dostali orazené formuláre. Keď budete požadovať RP na FA v AT, opýtajte - prípadne, nech Vám napíšu, aké všetky podklady tam konkrétne budú od Vás žiadať, aby ste si RP mohli uplatniť. Budete zrejme vypĺňať aj formulár Diferenzzahlung.Asi budete potrebovať v NJ ( nepožaduje to aždý FA)- rodné listy detí, potvrdenie o spoločnom trvalom bydlisku, kópie ŽL, OP, spomínané formuláre, pričom E 402 - slúži na potvrdenie o školskej dochádzke, príp. sobášny list.

myslela som, ze na novom mieste, nie na starom…

Pre Darinu ja som chodila na slovensku k lekarovy potom mi dal potvrdenie ze som tehotna termin porodu posledny ultrazvuk potom som sla na socialku tam mi vypisali 2 formulare teraz neviem presne musela by som sa pozriet asi to boliE 115 a E 116toto vsetko do nemciny prefotenu tehotensku knizku a vypisanu ziadost z rakuska mi sva poslalo ziadost toto vsetko posielas 2mesiace pred porodom a co sa tyka tych 13 eu platila som ich ale vobec som to nevyuzila lebo to je ak chces is na marodku tam by si dostavala okolo 300eu mesacne ja som chodila riadne do rakuska do 8 mesiaca potom mi hned nabehla materska

Ahojte kolegyne prosim poradit ,pracujem bez agent. zomrel dedko teraz som v inej rodine prihlasena na prech. pob.ale kde este mam nahlasit zmenu adresy aby mi tam poslali sek na odvody ? dakujem pekny den vsetkym…

Ahoj, len malý dodatok. Pokial viem, lebo je to aj moj pripad, manželka potrebuje vyplnit okrem 401 a 411 Diferenzzahlung, manžel bude na SK poberať RP ďalej, len rozvedeným zastavia vyplácena na SK.

Ahoj Anka, nič v zlom, ale si tiež jedna z tých čo chú všetko na lopate. Veď sme už o tom toľko písali, prejdi si celú diskúsiu. Ale ak zmeniš rodinu a prihlásiš sa k pobytu v inej rodine, predpokladám, že si ostala v tom istom meste, tak stači zájsť na živnostenský úrad, kde si si vybavovala živnosť a nahlásiť zmenu. Samozrejme, opýtať sa či oni automaticky zahlásia na SVA A FA. Veď je to logické. A keď nenapíšeš, odkiaľ a kam si šla , ťažko radiť kde máš ísť. Prijemný deň. W

Wilma aka si ty len mudra ved ked to vieš tak napiš a nepis sprostosti

Kto tu pise sprostosti si ty, Wilma to tu uz pisala x krat, iba vy si nedate namahu, aby ste si precitali stare prispevky a to je teda pravda, Wilma je velmi mudra na rozdiel od teba.

Ahoj Ida,
Ďakujem, mňa taký príspevok - ako napísala iva - nerozhádže. Keď som ja zbierala inf. o tom, na čo sa tu teraz pýtajú, všetko som si pracne prekladala, dnes sú už aj hotové sk preklady a aj tak si to nevedia poniektoré nájsť. Mne nerobí za ťažko poradiť to o čom viem, ale dookola písať to isté človeka unavuje. Prajem príjemný deň. W.