Opatrovateľky v Rakúsku

Dobry den, chcela by som sa spytat, dcera od septembra ide studovat na Vs., ake tlaciva potrebujem k RP v Rakusku, dakujem pekne za kazdu i ked kratucku odpoved a prajem prijemny den.

Len v skratke, formuláre BEIH38, E 402, E 401, E411, dajú sa stiahnuť www.bmf.gv.at

Bohužial to nestačí, Finanzamt potrebuje presnú adresu, ktorú si overuje s tím, že chcú aby rodinné prídavky na Slovensku poberal on / podľa nového zákona / ostatok dostanete vyplatené v RA

Ja bych hladala zubara u nas. Tu doplacate 20% z toho, co si nauctuje lekar. Doma je to lacnejsie.

Chcem reagovať na úrazové poistenie, v prípade úrazu je vymeriavací základ velmi nízky invalidný dôchodok následkom úrazu. Bolo mi doporučené pripoistiť sa v AUVA. Dodatočné ročné poistné je 98,35 EUR. Celá čiastka sa pripočítá k ročnému odpočtu SVA do daní. Toto pripoistenie akceptujú.

Dakujem za odpoved. Uz som si to vsetko podrobne prelozila, ako si pisala potrebuju presnu a adresu a nazov zamestnavatela. Ale nechapem, ako moze on dostavat rodinne pridavky, ked sme rozvedeni, dcera mi bola zverena do vychovy a rodinne pridavky na SK chodili na moje meno.

Je treba dobre si to prečítať, určite je tam napísané, za aké ročné obdobie je to vyúčtované. Zaplatiť sa to môže do 14.01.2012, po tomto termíne vám už príjde rozpis po štvrť roku. Zaplaťte cez banku, šek vám nepošlú. Vyzerá to, že doplatok je za 1 rok.

Caute kocky, viete mi poradit, aky internet je najlepsi v Rakusku? Chcem aspon precitat spravy, co je nove na Slovensku. Ktora mate skusenosti, prosim poradte mi. Dakujem

My máme od A1, neobmedzený za 18 eur/mesiac, ale je na zmluvu na 1 rok, rodina ho dala na pacienta, ak by sa niečo stalo, tak zmluva končí. A platí ho rodina. No aj keby si si ho platila, tak to nie je veľa a môžeš byť na ňom 24 hod. aj pozerať filmy, bez toho, aby si kontrolovala, koľko dát ešte máš.

Neviem, ci mam dobre info, ale chod na matriku a tam si vyziadaj EU rodne listy, vraj tie nemusia byt prelozene, neviem, ci to tak je, je to len z pocutia.

Dakujem za info ohladom internetu, len som este chcela vediet, ci to sa da zapojit len internet, ci nemusi byt tam aj telka a telefon (pevna linka). Lebo vo Viedni sme mali internet, ale bolo v tom vsetko. Ja by som chcela len ten internet. Dakujem.

Su rozne baliky s telefonom + Tv, alebo net + Tv, zalezi co chces, a co je v byte. Napr. ak TV od UPC, treba sa spytat v UPC, kolko by to bolo s netom, ale uz by som brala neobmedzeny. My sme tu nemali nic, tak sme vzali len net. Ako som uz spominala. Nepotrebujem telku, pozriem si na nete co chcem. No bola to akciova cena do konca jula. Treba si pochodit a zistit.

Ahojte baby, ja pracujem 5 rokov v Rakusku ako opatrovatelka a vcera mi zomrel dedo, to je moja prva rodina a nemam skusenosti. Co mam teraz robit? Cakat na agenturu, pokial mi najde inu, alebo mam zivnost pozastavit? Poradte mi. Dakujem.

Ked si cez agenturu, tak ti daju iste druhu rodinu, zbytocne si potom pozastavujes zivnost, zavolaj agenture a oni ti povedia, iste mas aj ty teraz odvody zaplatene az do konca septembra.

Z vlastnej skusenosti - prídavky dostaneš raz ročne - za predchádzajúci rok, dostaneš rakúske prídavky a čiastka ktorú by si mala poberať na Slovensku Ti bude odrátaná. A keďže na Slovensku nárok na prídavky nemáš, o slovenskú čiastku prídavkov jednoducho prídeš! Je to platné od mája 2010, takže ročne prichádzaš o 240 EUR - oproti vydatým ženám. Náš zákon nedovoľuje vyplatiť prídavky rodičovi, ktorý dieťa do výchovy zverené nemá! Čo ale rakúske úrady neakceptujú!

Ahojte. Kto mi poradi, co vsetko potrebujem, ak si chcem vybavit RP v Rakusku, kde mam ist a co treba mat prelozene?

Prajem pekny vecer, ja som minuly rok davala rodne listy, ktore som mala z matriky v europskom formate, netreba ich davat prekladat a nebol problem, akceptovali ich na finanzamte.

Dobry podvecer, chcela by som sa informovat, kedy si mozem zacat vybavovat pridavky za minuly rok? V ktorom mesiaci, citam tu prispevky o pridavkoch, tak len taka otazocka, dakujem?

Ahoj, môžeš aj hneď. M

Dakujem za odpoved, som rada, ze si mi odpisala, ale napriek tomu chcem vediet, uz teraz si mozem vybavovat papiere na pridavky a zaslat na finanzamt za rok 2011, nieje este skoro, ved este nieje koniec roka? Dik.