Veď sa Ti môže pošťastiť, že budeš dostávať každý druhý mesiac, neváhaj a začni hneď. Ja mám každý druhý mesiac.
Dobrý deň, chcem sa opýtať, daňové som podávala tento rok prvý krát ale ešte stále mi neprišlo z daňového úradu nič, mám tam zavolať alebo mám ešte počkať?
Nemusíš nikde volať, ked Ti nič neprišlo, nič sa nedeje. Jedine Ti mohli poslať DIČo, ale ked neposlali, tak neposlali. No DP daj aj budúci rok, aj ked nemáš DIČ.
Pozor - nie komentáre - ale zákon hovorí o dvojtýždňových 24 - hodinových turnusoch.
Opatrovateľský kurz musia mať opatrovatelky starajúce sa o pacienta poberajúceho príspevok od štátu za Stuffe 3 a vyššie a taktiež poberajúceho príspevok na opatrovateľky - pokiaľ mu to dovolí jeho príjem. Pacienti, ktorí sú, bohatší, nemajú teda vybavenú Stuffe a ani nárok na príspevok, tam kurz nepotrebuješ, nikto ho od Teba vyžadovať nebude. Samozrejme - mať ho nie je na škodu!
Pracujem ako opatrovateľka v Rakúsku a chcela by som vedieť, či si poplatok agentúre môžem uviesť ako výdavok / náklad /. Ďakujem
Všetky priame náklady spojené s prácou opatrovateľky možno uviesť do nákladov.
Pekný večer, môžeš poradiť aj mne, prosím ťa ohľadne rodinných? Ako je to v prípade, keď dcéra tento rok končí VŠ, môžem si aj ja podať? Vyplatia mi niečo? A môžeš mi napísať, čo k tomu všetko potrebujem? Ďakujem, pekný večer, Iveta
Ak máš záujem, aby si vedela, aký máš Finanzamtom uznaný zisk, na základe ktorého Ti budú vypočítané budúcoročné odvody do SVA, ozvala by som sa. Najmä (ak náhodou poberáš Familienbeihilfe). Oni totiž nemajú záujem sa babrať s našimi papiermi, ak nepresiahneš 11 000,-€ v čistom / za rok. Ak nemáš zaslané Steuernummer z príslušného Finanzamtu, nebudú akceptovať ani budúcoročné daň. priznanie. Potom to robíš a niekomu za vypracovanie platíš nadarmo.
Prosím o radu. Chytá niekto slovenské programy vo Wiedni?
Prosím, ako je to ak sa omešká platba do SVA? Ďakujem za každú odpoveď.
S každým kvartálnym Kontoauszugom, ktorý dostaneš z SVA príde aj leták s novými záležitosťami okolo odvodov. Netreba vyhodiť, ale preštudovať. V aprílovom / 2011 to je rozpísané: v skratke: Každý kvartál je treba zaplatiť do konca marca, júna, augusta, novembra. Bez penále, možno ale do 16. dňa nasledujúceho mesiaca. Po 16. tom sú započítavané penále vo výške 8,38 % p.a.
Ako ja viem, uz sa nedaju chytat slovenske programy, uz to bolo zrusene, da sa chytat len na Skylink, ktory treba kupit na Slovensku.
Ďakujem krásne za odpoveď.
Hm, vystaví Ti agentúra účet? Iba tak si to môžeš odviesť!
Ahojte ktorá z Vás pozna agenturu ATENA? Mate z nou skusenosti?
Jaj moja, to nech ta ani nenapadne cez nich. To ti pisem uprimne zo srdca
Ahojte, nieže by som Vás chcela odrádzať, dajte si s Aténou naozaj pokoj.
Akonahle podaš DP, finančný úrad Ťa zaregistruje a hneď pošle daňové číslo a potom už musíš podávať DP stále, lebo Ťa vždy vyzvu.
Ahojte, vie niekto presne, ake penale sa platia pre nepodane danove priznanie, ked opatrovatelka tesne presiahla 11 000 eur rocne? Da sa dat do vydavkov aj faktura mobilu? Vdaka