Malo by to tak byť, ale nie je. Ja podávam už 3 roky DP, vždy zatiaľ mi bolo pridelené daň. číslo. A hľa, prehlásila som sa pred 3 mesiacmi na Finanzamt v mieste nového pôsobiska, dodnes nemám nové daň. číslo. Po mojom telefonáte mi povedali, že keď nepresiahnem 11 000, netreba podávať. Sranda však? Lenže nakoľko ja chcem, musím sa znovu prihlásiť, vyplniť znovu Fragebogen, pretože ten z pred 3 mesiacov asi vyhodili do koša.
Kolko je to v tomto prípade? 8,38% z celoročných odvodov, alebo ako je to v praxi rátané?
Ahoj, ja nemám osobnú skúsenosť s touto agentúrou, ale chodí cez nich moja kamarátka a ona je v celku spokojná. Viem, že robia testy z nemčiny a podľa znalosti jazyka ťa zaradia buď pre Rakúsko, alebo Nemecko. Je tam registračný poplatok asi 70€. Pekný deň, Iveta.
A podvedú! Robím pre Volkshilfe a z odvodov, ktoré za mňa platí rodina ich centrále si nechávajú skoro polovicu za tzv. “kontrolu kvality”, ale ja to mám v príjmoch a pri zúčtovaní odvodov platím tučné nedoplatky. Podobne cestovné je môj príjem, hoci tie peniaze idú prepravcovi. Takže nedoporučujem, nm.
Dobry den, chcem sa spytat na skusenosti s vyoperovanim maternice v Topolcanoch. Bojim sa, aby operacia bola zodpovedne urobena, neda sa priplatit operator alebo skusit kliniku v BA? Dakujem vsetkym i ked len za malu odpoved a prajem prijemny letny den.
Ahojte, ja by som tiež potreboval informáci okolo RP. Na nete je toho veľa popísané, ale mám v tom chaos. Ako to je, keď je opatrovateľ v Rakúsku muž? Manželka to berie na Slovensku, ja som tu od júna. Môžem to žiadať už teraz? A ako je to s rodičovským príspevkom, mám na to tu ja nárok? Ďakujem všetkým, čo mi pomôžu sa z toho vymotať.
Dobrý deň, ja vás chcem ubezpečiť, s tou operáciou, ja som mala tiež problémy s myómom a na Kramároch v BA, čo by som nikdy nepovedala, taká ospevovaná nemiocnica a nevedeli a nemali prístroje k tomu, čo mi mali robiť, tak nakoniec som bola v Prešove, z kade pochádzam a tam ma dali do poriadku, už by som nikdy v BA nešla na operáciu.
Ahoj, moja kamoska bola na skuskach z nemciny, zaplatila asi 150 povedali jej, ze v piatok jej zavolaju a na buduci tyzden vycestuje, ked jej nevolali, tak im volala ona a tvarili sa, ze o nicom nevedia, tak asi ruky od tej agentury prec.
Ahojte, ja som mala takú operáciu v r. 2002 v Topoľčanoch, aj všetky pôrody, aj cisárskym a som v poriadku, aj moje deti, mám aj dvojičky. Bola som vždy spokojná. Maja
Lenka, niečo píšete a radíte, ale robíte iné. Vám rodina nevyšla a teraz chcete mať svoju hrdosť, vedeli ste, do akej roboty idete a čo teraz. Mala ste uvažovať, keď ste odchádzala do At a nie teraz mudrovať, prečo ste dovolili, aby robili z Vás slúžku? Zostante doma a nepíšte, že ženy nemajú byť handry same to chcete. Tak kde je problém? Rodiny sú rôzne a kruté, ja by som nešla, stačí čítať, radšej doma za menej peňazí a s hrdosťou, ako viac a ste handra.
Dakujem za info Majka a Kaloska s pozdr. Ema
Ahoj Ema, mne ju vyoperovali vlani na jeseň a chvála Pánu Bohu mám sa fajn a to som ešte celkom mladá, žiadne komplikácie ani protekcie som nemala a to isté prajem aj tebe, veľa zdravia, Tamara.
Prosim vas, ak mate skusenosti pri navsteve lek. na Slovensku, poradte mi. Ak pojdem k ortopedovi, jemu to preplati moja zdr. post., budem aj ja platit este v Rak.? Ak ano, akym sposobom a asi kolko. Ja v Rak. nemam cas tam ist, mam 24 hod. pflege. lekara v meste, nie tu, tak mi ostava len Slov., potrebujem kontrolu po liecbe. Vopred pekne dakujem.
Ja mam striedacku, co s rodinou komunikuje anglicky a nie je problem, v Rakusku je vela rodin, co vie aj anglicky.
Za predpokladu, ze mas e-card, ziadne obavy, len pekne chod na kontrolu a lekar si to vybavi sam, len si nezabudni dat prefotit novy preukaz, ktory ti dala tvoja poistovna a potrebujes ho prefoteny aj v lekarni.
Pekne dakujem, cakala som odpoved a prisla! Su ludia este co poradia. Pekny den!
Baby, aj ja som bola prave minule u ortopeda, nic som neplatila a dokonca ani preukaz si uz nefotil, v lekarni tiez nie, hovorila, ze uz sa to nemusi, ale zasa som bola aj na usnom a tam to chcela prefotene, takze mozno nie vsetci o tom vedia, asi to je treba preverit v poistovni, ale platit urcite nebudes nic.
Prosím o radu opatrovateľky so skúsenosťou s maródkou. Mám pripoistenie, takže keď budem maródovať, mala by som dostávať cca. 10 EUR / deň. Ako je to pri maródovaní opatrovateľky? Dostane babka za tieto dni Foerderung (550/mes)? Niekde tu som čítala, že nie. Ale ak budem maródovať, bude tam zastupovať striedačka, alebo iná opatrovateľka. A čo ak budem maródovať, keď mám byť práve doma?
Stratila som e-card. Viete mi poradiť, ako mám postupovať, aby som dostala novú?
Ahoj, chcela by som sa este raz opytat. Je naozaj pravda, ze si mozem vyziadat vratenie odvodov, ktore som doteraz platila? Kam sa ma obratit so ziadostou? Ja neovladam tieto zakony, ale jedna znama mi spominala, ze sa to da. Dakujem.