Opatrovateľky v Rakúsku

Dobrý večer! Nemám slov. Bola som dnes na Finanzamt, na Josefstädtestr. Po 2 mesiacoch od podania žiadosti na RP, lebo sa mi od vtedy neozvali, či niečo potrebujú. Vraj som neodovzdala všetky dokumenty. Keď mi ich vymenoval, tak som ostala zhrozená, lebo tie všetky som im osobne odovzdala. Lenže som urobila chybu, že som nedala podpísať pani, ktorá to prevzala, a teraz sa môžem sťažovať, veď nemám dôkaz, že som ich naozaj odovzdala. Má niektorá z vás s nimi takéto skúsenosti? Ako sa to vyriešilo? Ďakujem za reakcie!

Podla mna, kde ti dali prvu, tam ti daju aj druhu

Josefstädterstr. Finanzamt - humus. Ja som mala tiež také problémy s nimi, stále im chýbali papiere, Honorarnote som im posielala 3x, stále len odťahovali a žiadali také dokumenty zo školy, ktoré ani na Slov. neexistujú, nakoniec mi zamietli RP, pretože som neodovzdala v stanovenom limite potrebné dokumenty. Hneď som podala odvolanie proti rozhodnutiu, pretože som to všetko poslala, poslala som im doporučený lístok z pošty, nakoniec mi to uznali, ale RP som podala v decembri a peniaze mi prišli v júni - pol roka im to trvalo. Len sa im stále ozývaj a každý týždeň píš, “kedy mi pošlete peniaze!”. Za tie všetky preklady, ktoré vyžadovali a za odvolanie som zaplatila 230 E, takže vieš, akú kopu papierov som im poslala / na kilá /. Som rada, že už nepatrím pod nich.

Prosím poraďte mi, kam uhrádza pri maródke poisťovňa peniaze? Treba im poslať číslo účtu, alebo akým spôsobom to vyplácajú?

Na Josefstädterstr. najhorší FA. So mnou robili to iste, 2x stratili všetky moje dokumenty, trvalo mi rok, kým som niečo vybavila. Stálo ma to plno peňazí a nervov. Nechápem, ako si môžu také niečo dovoliť.

Nielen tam. Ja som v 3. bezirku a mne este aj danove priznanie stratili. Musela som ho dat druhy krat urobit, vlani a teraz mi tiez tvrdia, ze som neodovzdala vsetky papiere na rod. pridavky, aj ked som tam bola osobne. Osobne som tam pred panom podpisala a doplnila vsetko, co bolo treba, dal peciatku na papiere a ktovie, kde to vsetko islo. Takze maju aj tam bordel. Vraj nie som jedina, ktorej sa aj danove priznanie stratilo. Prajem pekny den.

Pošli im PN-ku a oni ťa hneď vyzvú, aby si im dala číslo svojho účtu, kde ti pošlú peniaze.

Daj si skontrolovat prijem za ten rok niekomu, kto robi pre opatrovatelky danove priznanie, lebo to sa jedna o cisty prijem, nie brutto a 11 000 ma velmi malo opatrovateliek. Vydavky je najjednoduchsie odpocitat pausalne.

Kolegyne, ako riesite plat pocas pobytu pacienta v nemocnici. Idete domov, znizuje sa vam denna mzda, ci platia rovnako? Viem, ze vsetko je na dohode s rodinou, ale mozno ze sa dozvieme navzajom nejake kompromisy v rodinach. Bundessocial. krati po 3. dni prispevok na opatrovatelky tych 550,-Eur, ale neviem ako ho krati alikvotnu cast za pocet dni v nemocnici? Dakujem.

Dobrý deň milé kolegyne. Chcela by som sa opýtať, či nepozná niektorá z Vás agentúru pani Mauksovej, oni mávajú rodiny okolo Klagenfurtu. Ďakujem

Si živnostníčka, tak nechápem, prečo by ťa mala rodina platiť, ty predsa zatial môžeš ísť niekde na zástup a tam ti zaplatia. Ale ak rodina chce, aby si ostala a navštevovala pacienta, tak potom je to v rámci dohody, koľko rodina zaplatí. Byť doma a brať plat môžeš len ak pracuješ na prac. zmluvu a nie na živnosť.

Ahojte dievcata, vedeli by ste mi poradit, kto vypisuje formular E401 a E411, dakujem moc?

Tieto formuláre Ti potvrdí ÚPSVaR v mieste bydliska.

Dakujem

Ja som sa dohodla s rodinou a každý deň som navštevovala pacientku v nemocnici. Zaplatili mi turnus v plnej výške.

Ahojte, je tu prosim vas niekto, kto pobera rod. pridavky teraz v roku 2011 ako samozivitelka kazde 2 mesiace a vybavuje to na FA pre 21. bezirk - Dr. Adolf-SCHARF-platz? Ja som uz zufala, od januara beham, vybavujem, dohadujem, v juli som im priniesla uplne vsetko od roku 2008, asi 3 kila papierov a vcera mi doslo, ze si mam poziadat za rok 2011 v roku 2012 a budu mi vyplatene raz za rok! Vedel by mi niekto povedat, kde a ako sa mam stazovat, alebo co mam vlastne robit? Dakujem.

Dik za normalnu odpoved. Zatial je to tiez tak, ze chodim za pacientom a v domacnosti, viac upratujem a je nadej, ze pride domov, tak ani tyzden by tam nebol dohromady.

Nezostáva ti nič iné, len čakat do januára 2012, lebo (čítala som v Klein zeitung), že rakúska vláda chce od slovenskej, aby svojim občanom pracujúcim v Rak. vyplácala rod prídavky a ony len raz ročne doplatia a slov: to dmieta a ešte sa asi nedohodli, keď to takto je. Určite ti ku tomu povedia na slovenej soc. poisťovni. Nemaj obavy, keď na slov. nedostávaš, tak ti ich dajú Rakúšania, ale až v dalšom roku.

Diky za reakciu.

Ahojte! Potrebovala by som poradiť ohľadom RP. Som opatrovateľka na živnosť v AT od augusta 2011, kedy si mám podať žiadosť a čo všetko potrebujem? Poraďte prosím.