Opatrovateľky v Rakúsku

Bola som na PN od 21. marca do 1. maja 2011. Kazdych 14 dni som posielala papier do SWA, na ktory som hned na zaciatku napisala cislo uctu, na ktory mi potom posielali peniaze. Ziadne problemy neboli, peniaze mi poslali na dvakrat a ovela viac, ako som ocakavala, takze som bola spokojna.

Dakujem Vam za komentare ohladom Ateny.

Na obálke čo ti posielajú šek z SVA máš adresu, tam pošleš na papier si napíš Rechnung a od zubára pýtaj, nech ti napíše v slov. všetko, čo ti robil a doklad o zaplatení. Ty si to doma cez online slovník prelož a vypíš to tam po nemecky na koniec napíš suma spolu a č. tvojej Ecard Iban a č. účtu. Ja som platila 1800 E a vrátili mi 1330 E do dvoch týždňov. Pa pa.

Nikto tu netrepe - ja mam tento problem od maja - min. roka - prijatim zakona EU parlamentom, ktory si Slovensko a Rakusko vysvetlili, ako im to pasuje.

Vedel by mi niekto poradit ohladom platenia odvodov SVA zo Slovenska, ktora banka je najvyhodnejsia? Dakujem

Velmi pekne dakujem za odpoved, si mila Kaloska. Vsetko dobre prajem.

Poradite mi? Nechcem naletiet, vie niektora z vas aka suma sa priblizne dava, ak mi znama necha svoju rodinu? Pocula som ze 200, ale aj 2000 eur. Moze to byt pravda?

Ak by som bola tvoja znama, nic by som od teba nepytala. Ak by sme boli len nahodne zname, tak okolo 100 eur, ale az po turnuse.

Ahoj, ja som platila posledne odvody zo Slovenskej sporitelne, poplatok bol tusim 1,50 eur, platba bola v At do 3. dni, takze celkom fajn.

Teda este asi nieco dolezite som zabudla, ze som mala peniaze na ucte a slo to prevodom na ucet do SVA - na udaje, ktore su na papieroch zo SVA, iban, swift, cod banky atd. myslim, ze je to vyhodne v tej banke, kde mas otvoreny ucet, ahoj.

Tak potom aké majú zákony, veď moja striedačka má nezamestnaného manžela a je tu v Rakúsku od marca 2011, sme Steirmark a už dosáva každé dva mesiace prídavky. Asi je to všade rovnaké, len treba byť asi drzý.

Ja som “kamarátke” zaplatila 500€.

Ok, ďakujem za odpovede, je to na ľuďoch, kto koľko zapýta - aj tak díky.

Chcem sa ešte opýtať, ako často posielajú peniaze? Po skončení kalendárneho mesiaca alebo v akých časových intervaloch, aby som si vedela zariadiť veci. Vopred ďakujem za odpovede.

Bola som cez Ingell, agent. OK, nutný osobný pohovor, práca väčšinou v Hornom Rakúsku, len poslednú dobu sú ponuky viac na 3 týždňové turnusy.

Ahoj Kaloska, čítala som nižšie, že sa dajú preplatiť účty od zubára - škoda, že som to nevedela skôr, lebo minulý rok som k nemu chodila ako na klavír. Myslíš, že preplatia aj staršie účty?

Dobrý deň, súrne hľadám odvoz do Grazu 4.10.2011 okolo 24.00 hod. z Rožňavy! Potrebujem tam byť na 8.00. hod. a o 4 hodiny je vyzdvihnutie mojej striedačky. Prípadne ak idete niektoré v tento termín do Grazu a nemáte odvoz, tak sa ozvite. Ďakujem

Ver mi, že ak by si sa dostala do Rakúska cz agentúru, ktorú si si musela zacvakať, tak by si flek zadarmo neponúkla ani svojej sestre! Ale - všetko s mierou, lachvatosť sa nevypláca!

Aj mne vratili ziadost o preplatenie u zubara naspat, reagovali podobne ako napisala Maja.

Pre Kaloska, prosim ta v ktorom regione AT pracujes? Mne to zamietli v NO.