Opatrovateľky v Rakúsku

Ahojte, chcela by som sa opýtať, ako to je z poberaním materskej z AT? Máte st ým niekto skúsenosť? Poberá ju niekto? Viem, že máme nárok na 2 týždne pred a 2 týždne pôrode na Wochengeld, ale čo potom, dostávame niečo? Ďakujem všetkým za odpovede.

pocula som ze IVETA MINARIKOVA sprostredkuje pracu do rakuska neviete na nu cislo a za ako dlho vybavuje odchod dakujem

z WK alebo BH nového dostanete Verständigung ( vyrozumenie - potvrdenie)

Pre Wilmu,Idu a Ivu.Dievcata nehadajte sa nebudte k sebe zle prosim.Ak nechcete poradit alebo mate s tym problem niekomu napisat ako ma postupovat tak nemusite odpovedat!Sú tu aj ine dievcata ktore odpisu radi!Ja si myslim ze tato diskusia je o pomoci a nie o hadkach!Prajem vam prijemny den!

Môže niekto z vlastných skúseností povedať, ako to je z poberaním materskej z AT a taktiež rodičovských príspevkov po pôrode? Čo musíme spĺňať, čo potrebujeme atď… ďakujem Veľmi pekne za radu.

Ahojte, môže niekto z vlastnej skúsenosti povedať a nás informovať, za akých podmienok môžeme poberať materskú a peniažky na dieťatko? Čo musíme spĺňať, čo musíme mať, čo vybaviť. Ďakujem za radu

Dobrý deň,
vedel by mi niekto poradiť čo potrebujem k otvoreniu bankového účtu v Rakúsku? Chcem si ho zriadiť kvôli Yesss internetu, lebo sa mi to zdá výhodnejšie oproti dobíjaniu kupónom. Ďakujem

Ahoj,
monika. OP a zober si pripadne živnostensky list, ja som v Sparkasse potrebovala, len OP.

Ahoj Helena,
pozri si stranku , okrem iných … 17 datum 12.5., 18 datum 23.4. ( tuto dávam do pozornosti všetkým k RP ) a este napr. 19 datum 8.4. a potom napis mne a Ide. Inak ti prajem príjemný večer. :slight_smile: W.

Ak napises tolko fundovanych prispevkov ako Wilma,dam pred tebou klobuk dolu.Mozes zacat,s napatim cakame.

Ahoj Wilma,
ďakujem za skorú odpoveď, ja som ešte na SK, idem na budúci týždeň, asi budem potrebovať najskôr prechodný pobyt v Rakúsku že? Ináč ďakujem za informácie ktoré sem dávaš, veľa som sa dozvedela, aj o Yesss som sa dozvedela od teba :slight_smile:

Ahoj monika.
Podľa toho asi ešte nerobiš legálne. Lebo ak máš už živnosť tak máš aj prechodný pobyt. Ten si potrebovala z radnice k otvoreniu zivnosti. Ak sa prihlasis na prechodný pobyt, musiš do troch dní založiť si živnost, inak ťa vyzvú z cudzineckej polície na oznamenie co tam robis a plati sa nejaká pokuta. W.

ahoj danka aj ja mam ten problem neviem ci v byvalej rodine kde zomrel dedko mi zivnost zrusili alebo pozastavyli ? velmi pekne ta prosim ak to vies zistit v hornom rakusku v braunau som zakladala zivnost…

prosim ta o radu chcem prerusit rakusku zivnost kde mam zavola t ako postupovat

Ahojte,je tu niekto,kto robil nostrifikacne skusky a pracuje v nemocnici?

Ja idem ešte len prvý krát, preto ešte nemám živnosť, snažím sa len získať popredu informácie, aby som tam nezostala zaskočená.

chce sa niekto odviesť 22.9. 09 z Levíc do WienerNeustadtu osobným autom poobede.0903755728

Kde sa prosím posiela zmluva medzi rodinou a mnou, na aké úrady?

Ahoj dievcata.Som od Juna 2009 oficialne prihlasena no teraz som zistila ze cakam babatko.:)neviem kolko musim mat odpracovane aby som mala narok na matersku a ci ju vobec dostanem ked v AT mam len prechodny pobyt.Prosim poradte mi.kde sa mam hlasit?Dakujem vam zenicky…:))

Zdravím všetky žienky, ktoré tu podávajú informácie. Robím opatrovatelku 4 roky a moje začiatky boli velmi ťažké, pretože som si musela všetky papiere vybavovať sama, kedže agentúra sa na to vybodla.Myslím si , že všetky, čo to čítame môžme byť len šťastné , že také niečo existuje.Wilma som ti vďačná za tieto príspevky a nedaj sa si jednička.Robila som vo Wilhemsburgu, ked som začínala a velmi sa mi tam páčilo, len s platom to bolo velmi slabé , tak som si musela zháňať niečo iné. Všetky vás zdravím a prajem pekný deň alen a len to najlepšie