Opatrovateľky v Rakúsku

Narok na volno ma iba, ked zazmluvneny robi na zivnost. V zakone (V akom zakone by to malo byt, o otvaracich dobach?) sa zivnostnikom neupravuje narok na volno - vychadza sa z toho, ze si ho urobi kedy chce.

Jaj kedy to asi budu ziadat spat?

Nie je s tym problem, mne tiez posielali na Slovensko.

Ked ste si nasli novu rodinu vo Viedni, poslali ste si do Grazu tlacivo o prelozeni?

Nie, neposlala, ale rakúska rodina 2 x poslala môj Meldezettel agentúre a tá vybavuje ďalšie záležitosti, ako WKO atd. Veď si aj za to účtuje od rodiny za každý deň pekné peniaze. Donedávna to fungovalo, len tohto roku uvedený postup akosi zlyhal.

Ahojte, par krat som Vas mile kolegyne poprosila o radu, tentokrat sa chcem svami podelit o radost. Dna 13.10. mi v nemocici Ruzinov v BA Dr. Kozolkova vyoperovala maternicu s nespocetnymi myomami uz som doma a bez komlikacii, vela odpocivam a uz je to podstatne lahsie aj pri vstavani z postele, citim sa velmi dobre, za co som Dr. Kozolkovej velmi vdacna a musim pochvalit cely personal naozaj od upratovacky, anesteziologov, setriciek z pooperacneho a z oddelenia GYN 10A az po pana profesora Holomana, su tam uzasni ludia. Som rada, ze to mam za sebou, neoplati sa cakat. Doporucujem vsetkym, ak mate zdravotne problemy a prajem prijemny den.

Ahoj, aj ja sa tesim s tebou, ze to dobre dopadlo, prajem ti vela zdravia, no a samozrejme sa musis setrit, aby si sa uzdravila aj po inej stranke viem, ze to bol pre teba sok, pekny den plny zdravia a radosti do zivota. Sasa

Tesim sa s tebou a prajem vela zdravia.

Ahoj kocka, tak hlavne, ze si v poriadku, tesim sa s tebou, prajem ti vela, vela zdravia, nech sa ti dari.

Milá IFA, ak je tá nemčina nad tvoje sily, tak si žiaľ musíš zaplatiť za tlmočenie. V Košiciach je to necelých 19€ za stranu…

Maťa, nemáš pravdu. Som v Štajersku a komunikujem často aj s FA a aj s WKO, pomáha mi v tom zať mojej pani o ktorú sa starám (on je mimochodom “steuerberater”). Doplácanie po 3 rokoch od založenia živnosti nemá nič spoločné s DP. Na každú z nás raz príde doplácanie, lebo mi máme prvé 3 roky živnosti akúsi úľavu, resp. platíme nižšie odvody. Smola je v tom, že nás hodili do jedného vreca s inými živnostníkmi, ktorí si vedia aj na čierno privyrobiť a nedať všetko na faktúru, ale u nás je ťažko, iba ak by sme chodili niekam “na čierno” zaskakovať. Takže, po 3 rokoch od založenia živnosti bude doplácať každá jedna z nás, akurát je to odlišné od Bundesland, lebo každá má svoje vlastné “zákony”.

Nesúhlasím s tebou, doteraz som všetko čo mi nebolo jasné (FA, SWA a daňové veci) riešila s WKO, samozrejme aj emailami i telefonátmi, a vždy som dostala presnú a uspokojivú odpoveď. Veď im platíme 100€ ročne za členstvo, tak sú povinní nám pomôcť.

Plne s tebou suhlasím. Ja som v terajšej rodine už 3 roky a chcela som ich “ukecať” na to, aby ma radšej zamestnali, ale nepodarilo sa mi to, lebo rodinu by to vyšlo oveľa drahšie. Škoda, ale inak sa mám veľmi dobre a pochybujem, že by som mala v živote lepšiu rodinu.

Tak Dášu poznám osobne, rodí našim celebritám deti. Keď operáciu, tak len u nej, je najlepší operatér onkologických ochorení, čo sa týka ženských vecí. Rodáčka z TO, nedávno jej zomrela mamina. Inak svojrázna žena, kto ju nepozná by sa mohol laknúť s ničím a nikým sa nepára, čo na srdci, to jazyku. Je impulzívna, energická, ale super baba, no výborný odborník a to je hlavné. Tak sa drž rýchle uzdravenie.

Pani Bieliková, Golecová a spol? Tie nemajú ani súcit s nikým, ani charakter ani chrbtovú kosť, a ešte aj 10 € chcú za poradenstvo a za aké? Buď nezdvihnú telefon aj celý ďeň, alebo sa nechávajú zatajovať a keď ho už zdvihnú, tak vám vedia len napapulovať a strašne dôležito rozprávať a mudrovať. A to nehovorim o tom keď niečo potrebujete poradiť. Ako sa vraví “Zabudla krava, že telaťom bola”, môžu sa len hambiť, a to sú Slovenky, tak čo potom chceme od Rakúšanov!

Mail. adresu mas aj na kazdej obalke, co ti od nich chodi.

Najlacnejsie to budes mat, ak to budes platit cez svoju banku sekom. Ja mam VUB a platim 0,50 €

Milé dámy, srdečná vďaka vám za vaše príspevky týkajúce sa môjho problému. Prajemm vám všetko dobré a hlavne, aby ste nemali problémy takéhoto rázu.

Dobrý večer, potrebujem radu. Vedela by mi niektorá z Vás poradiť, na akom úrade si mám kópiu živnostenského listu, ak som ho stratila? Ďakujem

Požiadaj na WKO, kde bola živnosť vybavená - o výpis so živnostenského registra, ale možno to vybavíš aj na magistráte - živnostenskom oddelení. Originál je len jeden a druhý Ti nikto nevydá. Len mi je divné, prečo si si neurobila fotokópiu originálu a nenosila so sebou tú.