Opatrovateľky v Rakúsku

Ahojte “Hilfsweráčky”. Aj vám už prišlo doplácať agentúre? Čo na to hovoríte? Nečítala som tu zatiaľ žiadne názory na tento zaujímavý počin našej agentúry.

Chcem živnosť úplne zrušiť alebo pozastaviť, ešte nie som úplne rozhodnutá, či len pozastavím alebo zruším, ale poraďte mi prosím vás, na ktorom úrade vo Viedni mám tieto úkony vybaviť. Ďakujem.

Nič sa nedeje, podpísala si, tak plať, nepodpísala si, tak neplať. Ja som nič také nepodpisovala, keď som cez nich nastupovala a teraz mi prišiel šek spätne zaplatiť od 2009 do 2011, samozrejme nezaplatím.

Ahojte Hilsfveracky, aj ja pracujem cez tuto agenturu uz druhy rok. Tiez mi bolo povedane, ze sa nic neplati a po dvoch rokoch pride sek na zaplatenie peknej sumy. V zmluve sa o nicom nehovori, takze ani nic nezaplatim. To je uz naozaj privela, co si dovoluju a ked od nich clovek nieco potreboval vzdy ho len odbili.

Kolko, ze vam to prislo platit? Pekny den.

Za každý odrobený týždeň 10 eur a vypočítali to od apríla 2009 do júna 2011, aj keď pre nich robím už od r. 2008 a nič sa neplatilo, ani som nič také nepodpisovala, že sa bude platiť.

Chcu za kazdy odpracovany tyzden 10 eur.

Ak dali neskôr ku zmluve, ktorú ste podpísali dodatok, aj ten dodatok je nutné potvrdiť svojim podpisom. Každá zmena v zmluve musí byť podpísaná. To by si každý mohol dokladať ku zmluve dodatky, aké chce, o ktorých druhá strana ani nevie, je to choré a protiprávne.

Ak nie je v zmluve ustanovenie o takejto platbe, nevidím dôvod to zaplatiť. Ako sú vám vlastne tie šeky doručované, s nejakým listom? Ako to vysvetľujú, pýtal sa už na to niekto?

Este chcem dodať, že ako to šikovne nazvali, že, prispevok, … V zmluve nie je reči o žiadnom prispevku alebo o niečom, že by sme im mali za niečo platiť. To nam potom môžu poslať hocikedy nejaky list a žiadať od nás prispevok? Naozaj neseriózne jednanie …

Šek je doručený aj s listom, v ktorom píšu, že na základe zmluvy, ktorú sme uzavreli, máme zaplatiť, chcem toto najprv v tej zmluve vidieť, kde to je, nech mi to ukážu a potom zaplatím, skôr nie. A že vraj budú opatrovateľky vyhadzovať? A to kto potom cez nich ostane robiť? Veď to sú len vyhrážky, je to úbohosť. Skôr si myslím, že na základe takého neseriózneho jednania od nich opatrovateľky odídu samé. Fuj Hilfswerku a ešte raz fúj!

Ahoj Katka, tiez stojim pred touto dilemou. Zrusit, ci pozastavit, ako dlho si pracovala v At? Teraz nerobis? Pekny den ti prajem. Eva.

A mňa by zaujímalo aj to, prečo to niektorým prišlo platiť a niektorým nie, aj keď robíme presne od rovnakého mesiaca a roku, to nechápem, či je nás tak veľa, že to ešte nestihli všetkým poslať a čaká to aj tie ostatné? Nové opatrovateľky to už podpisujú v zmluvách, ale čo my staré, prečo to máme spätne za tri roky doplatiť?

Pracovala som tri roky, ešte pracujem, ale chcem skončiť. Len mne založila živnosť agentúra, ale potom som od nich odišla a teraz neviem, kde to mám ísť, živnosť ukončiť alebo pozastaviť, na aké úrady treba ísť?

A to Vam kto povedal pani Majka, ze budu vyhadzovat opatrovatelky? Tak oni sa zachovaju protipravne a este nas budu vyhadzovat? Moja rodina je so mnou maximalne spokojna, tak si neviem predstavit, ako na to zareaguje. Urcite s tym nebude suhlasit. V liste pisu, ze na zaklade zmluvy, ale v zmluve o niecom takom nie je ani len zmienka.

Tak to by zaujimalo aj mna. Ako vzdy maju vo vsetkom bordel… To ze to nove opatrovatelky maju v zmluve, to som pocula aj ja. Keby som to mala aj ja v zmluve, tak by ma to nerozculovalo, ale my to v zmluve nemame.

Ja som už viac ako pred rokom dostala informatívny list, že sa bude platiť a kto nezaplatí, bude z Hilfswerku vylúčený. List bol v nemčine. Teraz prišiel ďalší list v slovenčine, kde sa toto vylúčenie síce nespomína, ale je k nemu priložený šek so sumou, ktorú mám zaplatiť.

Daj si do googlu pozastavenie zivnosti v Rakusku najdi formular Ruhendmeldung / Wiederbetrieb, vypln a faxom posli na WKO, ale potom sa musis na Slovensku prihlasit na dobrovolne platenie zdravotnej.

To je hrozné a ešte musíme jazdiť ich dopravou. Ja už chodím s inými, lebo chodím až na východ a je rozdiel prísť o 6 hodín skôr.

Ďakujem, už som to aj našla.