Suhlasim s Tebou, ja som to teda nevedela a napriek tomu som danove priznania podala hned prvy rok ako som zacala tam robit, teraz je treti rok, tak som zvedava, co mi vyrataju. Vzdy som si pomyslela, vsak v najhorsom to vyhodia, alebo niekam zalozia … som fakt zvedava, co mi vyrataju. Co sa tyka uctov od zubara, vzdy poslem radsej hned … u Rakusakov nikdy neviete, co ich napadne.
Skus sa informovat u reviznej doktorky, kontakt na nu ziskas na zdravotnej poistovni kam patris na SK. Ona je kompetentna a zriadi napravu, ak nekona spravne.
Nerozumiem tomu, že si DP podala hneď po 1. roku a teraz po 3. roku čakáš, čo Ti vypočítajú. Nedoplatky Ti mali vypočítať hneď v ďalšom roku, nie?
Máš pravdu. Ale teoreticky tu existuje ešte jedna možnosť, ale to predpokladá disciplinovanú osobu. Predpokladajme, že táto disciplinovaná osoba si založí účet v banke, na ktorý si bude ukladať peniaze, ktoré by zaplatila na nedoplatkoch a v nijakom prípade ich z banky nevyberie. Keď po 7. rokoch podá DP a FA ju vyzve podať spätne DP, tak peniaze má na účte. Ak ju nevyzve podať spätne, tak vyhrala. To píšem na pobavenie, ináč súhlasím s Tebou.
Ahoj, prosím Ťa, do hrubého príjmu mám započítať aj sumu, ktorú som dostala za preplatenie ošetrenia zubov? A ešte otázka pre tie, ktorým tiež preplatili “zuby” - kedy vám prišlo nejaké vyrozumenie z SVA koľko vám preplatili - ešte pred vyplatením sumy alebo až potom? Pretože ja som peniaze dostala pred mesiacom a k tomu nijaký papier. Ak to teda mám pripočítať, ako to zdokladujem? Dík za odpovede.
Ahojte zienky. Prosim vas, vedela by mi niektora poradit v tom, ze ak mam u nas sukromnu zubarku, neplatim si pripoistenie v Rakusku, ci mam narok si ziadadat od SVA preplatenie nejakych ukonov u zubarky? Dakujem pekne za odpoved.
V výpisom z SVA.
Ja si myslim, ze ked si neplatis pripoistenie, tak nemas narok na preplatenie zubara, ale prelistuj si dozadu prispevky, myslim, ze tu dievcata o tom pisali.
Ahojte byvale kolegyne, tak som po 8 rokoch ukoncila tuto pracu, s dobrymi ale hlavne zlymi a flustrujucimi pocitmi. Je to ozaj len vychodisko z najtazsej nudze, ale ta tazka doba na Slovensku stale nekonci, tak to vychodisko je v nedohladne. Ale aj tak som sa rozhodla ist studovat Heimhilfe, co je obdoba nasho kurzu Cerveneho kriza. Po jeho skonceni by som mohla pracovat ako zamestnankyna. Tak uvidime. Zatial je to v pohode, prijemni ucitelia, mili spoluziaci z celeho sveta. Po novom roku zacinaju skusky, tak drzte palce.
Opatrovateľky, želám Vám v nastávajúcom roku veľa zdravia, šťastia a hlavne pevné nervy pri vykonávaní Vašej ťažkej práci. Držte sa!
Refundácia nákladov ide zo základného poistenia, nie pripoistenia, to je pre prípad PN.
Zistila som ďalšiu skutočnosť. Nakoľko som momentalne na MD, odvody za mňa platí štát. Môžem si ich však platiť dobrovoľne a tým pádom kde chcem. Čiže napr. v AU. Len musím ešte zistiť, kde o to požiadať. Ak sa dozviem niečo nové, budem informovať. Zatiaľ všetkym prajem Šťastný Nový rok.
Dakujem. Skusim to tam poslat a uvidim … Prajem vam vsetkym v Novom Roku vela zdravia, stastia a nech sa nam vsetkym dari.
Zistila som ďalšiu skutočnosť. Nakoľko som momentalne na MD, odvody za mňa platí štát. Môžem si ich však platiť dobrovoľne a tým pádom kde chcem. Čiže napr. v AU. Len musím ešte zistiť kde o to požiadať. Ak sa dozviem niečo nové budem informovať. Zatiaľ všetkym prajem Šťastný Nový rok.
Prosim Vas, mozem si dat v danovom priznani ako vydavok aj zaplatenie agenture? Dakujem
Pri priamych výdajoch áno, pri paušále je to už v ňom obsiahnuté.
Súhlasím s Mariolou. Nenechávajme sa využívať! Je dosť práce pre opatrovateľky. Hľadaj si inú rodinu. Aj ja som bola v takej zlej situácii, zmenila som rodinu aj agentúru a teraz som spokojná.
Dobrý deň, chcem sa spýtať žien, čo pracujú aj v At aj Sk a odvádzajú odvody v Sk, ako sa vypočíta ich výška do zdravotnej a sociálnej poisťovne? Ráta sa do toho aj príjem z At, a ako sa to vypočíta? Ďakujem. Jana
Výška odvodov vychádza z vymeriavacieho základu, určeného z daňového priznania slovenského, kde sú zahrnuté v príjmoch z podnikania pod paragrafom 6 aj príjmy z Rakúska. Pre vznik poistenia a začiatok platenia preddavkov na SK platí to isté, ako v prípade, keby to bola slovenská živnosť.
Ahojte dievcata, dozvedela som sa, ze vraj ked poslem danove priznanie tu v Rakusku, mam narok na nejaky bonus okolo 400 eur, ale nie je to danovy bonus, ma to byt nieco za to, ze som tu poslala DP, mate o tom niektora nejake info? Ked ano, mozte napisat, co je k tomu potrebne, alebo to je len blud? Dakujem, vsetko dobre v novom roku kocky, Pa