Opatrovateľky v Rakúsku

Termín do konca apríla.

Čauko, možeš, prosím ťa napísať, ako si s dostala do školy študovať - aké sú tam podmienky a kontakty? A aké to je v praxi v škole, ako dlho trvá a dostávaš nejaké štipko, z čoho žiješ počas štúdia a koľko trvá, možnosti uplatnenia potom? Moc dík, Jana.

Dobry den. Bola som dnes na UPSVaR a Rakusko znizilo vekovu hranicu na poberanie rodinnych pridavkov z 25 rokov na 24 roky. / pre tych, ktore poberaju /.

Platíš odvody z obidvoch príjmov, len dane zo slovenského príjmu, lebo rakúsky vynímaš.

Ahojte, vie niekto, dokedy treba podat v Rakusku danove priznaniena rok 2012, nie su nejake zmeny, ze treba podat skor, ako do konca aprila? Dakujem, Jana.

Termín podania DP za rok 2011 v Rakúsku je do 30. 4. 2012.

Ako mám tomu rozumieť? Keď zaplatím slovenskému zubárovi napr. 2. 000 €, SVA mi z tejto sumy preplatí 50 % ( to je 1. 000 €), tak si mám tých 1. 000 € pripočítať k hrubému príjmu? Však týmto ja predsa nezískam nič naviac, len mi uhradia časť mojich nákladov. Prosím poraďte s tým. A ešte ďalšia otázka: ako je to s nemocenskými dávkami z Rakúska, vo vzťahu k hrubému príjmu? Vopred ďakujem za rady.

Krankengeld je náhrada príjmu, zdaňuje sa. Čo sa týka toho zubára - dostaneš 1000 a v zvláštnych výdajoch uvedieš 2000 - spoluúčasť znižuje základ.

Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu… chcem podať daňové priznanie, no ale k tomu mi vraj treba daňové číslo, kde si ho mám vybaviť a čo k tomu potrebujem?

Nepotrebuješ k tomu nič. Ak podáš DP potom Ti ho pridelia.

Tak môžem kľudne podať daňové teda, bez daňového čísla? Potom dobre a ďakujem.

Ahoj Ala, mohla by si mi napisat, ako dlho trva ten Heimhilfe, ako casto sa navstevuje, a ci sa da potom aj v heime robit? Dakujem, Iveta.

Zdravím, mám problém a dufam, že mi pomožete / poradíte. Pred časom som vycestovala do Rakúska za prácou cez inzerát. Firma mi vybavila e-card, aby ked dojdem už som mohla hned začať pracovať. No ked som tam došla, hneď som sa otočila a šla domov, lebo podmienky boli katastrofálne. O pár dní mi tá karta došla poštou domov, čo s tým? Ako ju odhlásiť? Sú tam aj nejaké poplatky za to, že ju mám? Súrne prosím o radu. Ďakujem.

Tak keď došla, máš otvorenú živnosť a tým pádom aj povinnosti platiť odvody, vybaviť si v AT na SWA E-106, odovzdať na SK zdrav. poisť. aby si neplatila u nás odvody, ak si dobrovoľne nezamestnaná, alebo štát, ak si na urade práce. Podľa všetkého prácu v AT nemáš, ale ak nepozastavíš v AT živnosť, prídu ti platiť odvody. No narobila si si len zbytočné starosti tým, že si najskôr, dala vybaviť AG živnosť a nevedela si, či ti práca bude vyhovovať. Takže bud rýchlo nájsť robotu, alebo pozastaviť živnosť v AT. Si uvedom, že ty si od teraz za všetko zodpovedná, lebo živnosť máš na seba AG je to šum a fuk.

Prosím o radu. Môžem poslať Príjmové pokladničné doklady za ošetrenie u zubárky v Slovenčine? Je potrebný aj sprievodný list? Ďakujem.

Už so to zistila, z iných príspevkov…

Normalne si pozastav, alebo zrus zivnost … tlaciva najdes na internete.

Dobrý večer, vie mi niekto povedať sumu v Eur podľa jednotlivých Stufe? Ď.

Ale ja nemam zivnost, len tu kartu …

Ahojte, prajem Vam v Novom roku vsetko najlepsie. Mozte mi poradit? Je jedno kde podam Danove priznanie ci na Slov., alebo v Rakusku? Ked v Rakusku, vie mi niekto poradit, ako vyplnit tlaciva na DP? Dakujem.