Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj! Posielam link na stránku, kde sú uvedené jednotlivé zapoatroace stupne: https://www.help.gv.at/Portal.Node/hlpd/public/content/36/Seite.360516.html. Ale či sa to finančne ešte nejako zmenilo, tak neviem. Vyhľadaj na základe toho v Google.

Ahojte! Chcela som sa opýtať, či mi vie niekto poradiť, keď pracujem v Rakúsku ako zamestnanec, počula som, že mi preplatia cestovné toľkokrát, koľko v priebehu mesiaca vycestujem domov na Slovensko. Možete mi ohľadom toho niekto niečo napísať, komu tie cestovné výlohy musím odovzdať (predpokladám môjmu zamestnávateľovi) a ako to je v prípade cesty autom, keď mu neodovzdám cestovné lístky. Kedy mi to a v akej forme bude spätne vyplatené? Ďakujem.

Vedela by si mi poradit, kde najdem Formular na zrusenie plnej moci v nemcine? Diky

Áno, ale platiť minimálne 7 rokov a nepremeškať čas, dokedy sa podľa zákona na toto poistenie môžeš prihlásiť. Lebo to sa nedá hocikedy.

Kto poradí - mám zmluvu s agent. , ale nemôžem sa dopracovať k zmluve s rodinou. Môžem ju sama predložiť rodine na podpis, alebo je tam potrebná pečiatka dotyčnej agent. , ktorá mi sprostredkovala rodinu?

Pre Katrin: Zmluvu s rodinou si kludne vypis sama a daj podpisat niekomu v rodine, najlepsie tomu, kto Ta vyplaca. Ja to takto robim stale. Ved si zivnostnicka a agenture do toho nic nieje.

Dobry vecer. Dnes mi prislo rozhodnutie o vyske rodinnych pridavkov. Nerozumela som tomu, tak som sa bola opytat na FAmte. Som rozvedena, mam dceru z prveho manzelstva, ktora ma 15 rokov, syna z terajsieho vztahu. Na syna mi boli vypocitane rodinne pridavky v plnej vyske, ale na dceru nakolko dostavam alimenty vo vyske 34 eur mes. a byvaly manzel zije na uzemi SK neboli vyplatene. Mam dolozit, ze byvaly manzel nepobera rodinne pridavky na SK. A vyplatili mi len pridavky okrem danoveho bonusu, a to len kazdy mesiac, kedy prvy den v mesiaci som pracovala, zial som mala smolu a vymenila som 4 rodiny, nie z mojej viny. Ma niekto podobnu skusenost? Dakujem

Ahojte dievčatá, potrebovala by som urýchlene radu od tých skúsenejších. Mám rodinu, kde sa starám o dvoch, ale mám zaplatené iba za jednu osobu. Agentúra mi dohodila túto rodinu, za čo jej mám zaplatiť nemalú čiastku. Ja som pri prvom turnuse vravela, že tá suma na dvoch je málo, nakoľko som 24 hod. k dispozícii, takže akože spánok u mňa do úvahy neprichádza. Voľno takisto nie. A teraz, keďže neviem nijak zaplatiť ten poplatok, tak sa mi ag. vyhráža vymáhaním, resp. exekúciou na majetok. Skúste mi prosím nejak pomôcť. Ďakujem.

Ahojte, vie mi niekto poradiť stránku, kde by som našla slovenských alebo českých lekárov vo Viedni? Ďakujem.

Na serióznu radu je tu málo informácií. Keby si aspoň uviedla kontakt na teba, alebo názov agentúry.

Chcela by som sa spýtať, či ste niektorá absolvovali operáciu krčových žíl laserom. Dnes som dostala informáciu, že musím v plnej výške preplatiť a potom predložiť SVA účet a posúdia, či mi určitú čiastku preplatia / poistencom platiacim na území SR zdravotné poistenie sa uhrádza polovica /. Dakujem

Dala som si preložiť živnosť do iného kraja, ako ďalej postupovať? Mám to oznámiť aj SVA a WKO? Alebo Magistrát im to oznámi? Aby som nemala problémy s platením odvodov, tak neviem, či som to ja povinná informovať.

Chcela by som poprosiť o radu niekoho skúseného. Budem si robiť daňové priznanie za minulý rok a pravdepodobne ho budem posielať vo februári, alebo v marci. A potrebovala by som vedieť, kedy mi príde platiť už vyššie poistné. Vo februári mi pošle SVA šek, ale bude to ešte určite na tú najnižšiu platbu. Vie mi niekto poradiť akú to má postupnosť. Potrebovala by som už teraz nejaký doklad o zvýšení, ktorým by som sa mohla preukázať, aby som dostala už teraz v januári na vyššie odvody. Za radu vopred ďakujem.

Ahojte mile opatrovatelky. Mam na Vas otazku, ci musim podavat danove aj v Rakusku, ked davam na Slovensku. A neviete aka je suma odvodov do SVA po dvoch rokov aj pripoistenie, ci sa zvysuje na aku sumu? Dik

Ahoj, aký máš honorár? Keď máš honorár a zmluvu len na jedného, tak opatruj len toho jedného. Takto rodiny a agentúry zneužívajú opatrovateľky. Takáto otázka už bola v tejto diskusii zodpovedaná. Alebo zmeň agentúru. Ja som teraz tiež menila, lebo som platila vysoký poplatok. Som v Hilfswerku. Pokial sa dohovoriš obstojne po nemecky.

Vidím, že nie som sama v takejto situácii. Aj mne sa vyhrážala jedna agentúra z Prešova! Podpísala som s nimi zmluvu, tak to musím vydržať. Druhý raz si dám “sakra” pozor!

Zvýšené odvody do SVA za rok 2011 budete vedieť v oktobri 2012, kde vás budú informovať o výške platenia na rok 2013.

Na Sk musite podat zo zakona kazdy rok. V RA nemusite ak nemate cisty rocny prijem nad 11 000 EUR. Problem je, ked podate DP po troch rokoch - musite vse doplatit. Kolegina doplacala 2900 eur, preto doporucujem podat DP kazdy rok a necakat na vyzvu od financ. RA.

Ty máš E 101-tku a budú ťa operovať na Slovensku ? Ak preplatia polovicu, bolo by to fajn. Čo ešte preplácajú ?

Teda myslela som, že či pri 101-tke preplatia aj zubára, čo mi robí zuby na Slovensku.